دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر ضرورت كاربردي شدن پژوهش هاي حوزه اعتياد در راستاي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان زاده به همراه كارشناسان درمان و حمايت هاي اجتماعي، پژوهش، فرهنگي و پيشگيري با دكتر جوان جعفري رئيس دانشكده علوم اداري و اقتصاد دانشگاه فردوسي مشهد، معاون پژوهش و مدير گروه مديريت دانشكده ديدار و در خصوص گسترش برنامه هاي پژوهشي و حمايت از پايان نامه هاي دانشجويان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
وي با اشاره به اينكه مواد مخدر و اعتياد به آن يكي از موانع مهم بر سر راه امنيت اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و بهداشتي جامعه است، اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر و كاهش اعتياد در جامعه مي تواند به پويايي نسل حاضر و نسل آينده كمك كند تا در محيطي آرام و سالم به فعاليت هاي سالم و سازنده خود بپردازند.
دبير شورا اظهار داشت : مواد مخدر خسارات زیادی را در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به نظام وارد کرده است و اين پديده خانمان سوز زمينه ساز بسياري از بزهكاري و آسيب هاي اجتماعي براي مردم به ويژه نسل جوان و حريم مقدس خانواده استكه تبعات منفي را به دنبال دارد.
قربان زاده با برشمردن تبعات زيان بار اعتياد و تأثير منفي آن بر جامعه خاطر نشان كرد: با توجه به سياست هاي كلان كشور در امر مبارزه با مواد مخدر، در تمامي سطوح مقابله، پيشگيري، درمان و كاهش آسيب هاي اعتياد بايستي نگاه متوازن انجام پذيرد تا شرايط مطلوب براي سالم سازي جامعه با عزم جدي و همت همگاني و همكاري دستگاه هاي ذيربط صورت گيرد.
وي خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای اجرای بند دهم سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه مطالعات و پژوهشهای بنیادی، کاربردی و توسعهای در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردان و پیشگیری و درمان معتادن با تکیه بر دانش روز دنیا و استفاده از ظرفیت علمی و تخصصی کشور از پژوهش های محققان حمایت می کند.
دبير شورا با تاکید بر لزوم مشارکت نخبگان در علمی شدن مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در عرصه سخت افزاری و نرم افزاری، اضافه کرد:دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر از این تحقیقات و پایان نامه های کاربردی نخبگان و دانشجویان در حوزه مبارزه با مواد مخدر حمایت جدی می کند در این راستا اساتید پژوهشگر و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در این حوزه پژوهش کنند حمایت مالی میشوند.
قربان زاده همچنین با تبیین نقش اساتید و نخبگان در راستای کاهش تقاضای مواد مخدر، تصریح کرد: انجام تحقیقات و آموزش جهت پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با آن امری ضروری است و پایان نامه های تخصصی و برخی پژوهش های کاربردی باید به سمت حوزه مواد مخدر و پیشگیری از آن سوق یابد.
وي با بیان اینکه همه باید به مسئولیت خود در قبال پیشگیری از اعتیاد واقف باشند و اقدامات لازم را برای مبارزه با این پدیده شوم اجرایی کنند، گفت: در کنار توجه به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید از موازی کاری دستگاهها و هدررفت منابع جلوگیری شود.
دبير شورا افزود: گرچه نسبت به گذشته روند افزایشی پژوهش ها را شاهد بوده ایم، اما سهم پژوهش در حوزه اعتیاد بسیار کم رنگ استمتاسفانه نقاط ضعف ما در حوزه پژوهش های اعتیاد نسبت به نقاط قوت ما بیشتر است، بطوریکه تعداد متخصصان و بودجه اندك و بانک اطلاعاتی منسجمی در این زمینه وجود ندارد و در حوزه کارهای کارگروهی نیز فعالیت کمتری از سوی پژوهشگران صورت می گیرد.
قربان زاده ادامه داد: سهم مطالعات علوم اجتماعی نسبت به مطالعات پزشکی از همه کمتر است و اگر بدانیم اعتیاد به نوعی یک موضوع مهم اجتماعی است، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
وي به برخی راهبردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمينه توسعه پژوهش اشاره کرد و گفت: ایجاد اتاق فکر، شورای مشورتی و راه اندازی رشته کارشناسی ارشد حرفه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه دولتی از جمله این راهبردها هستند.
گفتني است در اين جلسه در خصوص موارد ذيل تصميم گيري شد:
براي تعامل و همكاي موثرتر تفاهم نامه همكاري بين دانشكده علوم اداري و اقتصاد با شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر براي انجام طرح هاي پژوهشي منعقد گردد.
دانشكده علوم اداري و اقتصاد براي تكميل بانك اطلاعاتي پژوهش هاي حوزه اعتياد و مواد مخدر يك نسخه از پايان نامه هاي مرتبط را در اختيار شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قرار دهد.
جلسات هم انديشي بين نمايندگان دانشگاه و شورا براي تعاملات بيشتر برگزار گردد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۰۷٫۱۹