مديركل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر بيان كرد: باتوجه به نوپابودن پيشگيري اوليه از اعتياد در كشور هر سال يك تجربه موفق و جديد در حوزه پيشگيري از اعتياد از سايركشورها گرفته، بومي سازي شده و در كشور عملياتي مي شود.
عارف وهاب زاده مديركل فرهنگي وپيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر رياست جمهوري در جلسه كميته فرهنگي و پيشگيري استان خراسان شمالي بيان كرد: كارهاي ويژه اي در حوزه پيشگيري از اعتياد طي سال هاي گذشته در كشور انجام گرفته است و هر سال يك تجربه موفق و جديد از ساير كشورها دريافت و پس از بوميسازي در كشور عملياتي مي گردد. همكاري خانه و مدرسه و برنامه مديريت كلاس از جمله اين برنامههاي موفق است.
ايشان در ادامه بيان كردند: اعتباراتي كه به دستگاه هاي فرهنگي در جهت پيشگيري اوليه از اعتياد اختصاص داده مي شود به صورت كمكي است و خود دستگاه ها نيز بايد در اين حوزه اعتبارات خاصي را اختصاص بدهند.
وهاب زاده با اشاره به بند چهار سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در سال ۱۳۸۵ كه فرمودهاند: “اتخاذ راهكارهاي پيشگيرانه در مقابله با تهديدات و آسيب هاي ناشي از موادمخدر و روانگردان با بهرهگيري از امكانات دولتي و غيردولتي با تأكيد بر تقويت باورهاي ديني مردم و اقدامات فرهنگي، هنري، ورزشي، آموزشي و تبليغاتي در محيط خانواده، كار، آموزش و تربيت و مراكز فرهنگي و عمومي” بيان كردند سياست هاي پيشگيري از اعتياد در كشور از سال ۱۳۸۴ در برنامه چهارم توسعه كشور شروع شده است و در سال ۱۳۹۰ براي اولين بار سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد تدوين شد و از نظر پيشگيري اوليه از اعتياد نوپا هستيم.
ايشان در ادامه خاطرنشان شدند در سال ۱۳۹۴ نزديك به يكصد و سي ميليارد ريال و در سال ۱۳۹۵ بيش از يكصد و پنجاه ميليارد ريال در حوزه فرهنگي و پيشگيري از اعتياد با دستگاه هاي فرهنگي تفاهم نامه منعقد شده است كه شامل برنامه هاي متنوع و نو مي باشد.
وهاب زاده در ادامه بيان داشتند فرهنگ هاي غلطي در حوزه مصرف موادمخدر جهت درمان بيماري ها، لاغري و تناسب اندام، افزايش تمركز وجود دارد كه بايد اصلاح شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالي ۹۵٫۰۷٫۱۷