استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث پیشگیری از اعتیاد به عنوان یکی از اولویتهای مبارزه با مواد مخدر گفت: در آستانه بازگشايي مدارس باید در حوزه پیشگیری اقدامات جدی تری صورت گیرد و حاشیه مدارس باید در برابر احتمال عرضه مواد مخدر پاکسازی شود.
قاسم سلیمانی دشتکی روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال وبختیاری افزود: مقابله با عرصه مواد مخدر در حاشیه مدارس و سالم سازی محیط پیرامونی مدارس در اولویت برنامه ها قرار گیرد که مقرر شد در این راستا تا شعاع ۵۰۰ متری از مدارس پاک سازی شود.
وی گفت: تاکنون اقدامات مثبتی در زمینه مقابله با مواد مخدر در استان صورت گرفته اما هنوز آمار اعتیاد در استان و کشور و به خصوص در گروه سنی جوانان رو به افزایش است که مقابله با آن نیازمند اقدامات جدی تر است.
وی به نقش آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری و آموزش دانش آموزان در حوزه مقابله با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: آموزش اولیا دانش آموزان در زمینه پیشگیری از مواد مخدر اهمیت کمتری نسبت به دانش آموزان ندارد و باید به آن توجه شود.
سلیمانی دشتکی گفت: امسال دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به منظور اجرای طرح های مقابله ای و پیشگیری از اعتیاد به خصوص در دو نقطه پر خطر استان اختصاص داده شد.
رئیس اداره سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به اجرای طرح های مراقبت از آسیب های اجتماعی در مدارس استان اشاره کرد و گفت: این طرح ها با اولویت اعتیاد در سال گذشته در ۲۵درصد مدارس استان اجرا شد.
خدایار قاسم پور افزود: امسال این طرح در بیش از ۴۰ درصد مدارس استان با برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی خاص دانش آموزان، اولیا دانش آموزان و کارکنان و فرهنگیان اجرا می شود.
وی گفت: هم اکنون براساس شناسایی و ارزیابی های انجام شده از دانش آموزان، افراد آسیب دیده در حوزه اعتیاد و گرایش به مواد مخدر در بین دانش آموزان کم است و باید در زمینه درمان این افراد نیز برنامه ریزی صورت گیرد.
وی به برگزاری طرح های مهم از جمله مدرسه عاری از خطر، آموزش مهارتهای مقابله ای، تقویت شیوه های مهارتی، جشنواره نوجوان سالم ، مراقبت از آسیبهای اجتماعی و مدرسه مراقب با رویکرد پیشگیری اجتماعی محور و طرح همکاری خانه و مدرسه در سال تحصیلی گذشته و جاری در مدارس استان اشاره کرد.
برنامههای پیشگیری از اعتیاد در ۴۰ درصد مدارس چهارمحال و بختیاری برگزار میشود
همچنين سید قدیر مرتضوی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته برنامههای پیشگیرانه مواد مخدر در ۲۵ درصد از مدارس استان انجام شده است اما امسال این رقم به ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی جوامع دانشآموزی را یکی از گروههای هدف برای آموزش و مقابله با مصرف مواد مخدر دانست و افزود: شروع مدارس فرصت خوبی برای آموزش این قشر از جامعه، معلمان، والدین و کارکنان مدارس در سطح استان است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با تأکید بر لزوم پاکسازی محیطهای اطراف مدارس بیان کرد: خوشبختانه آمار دانشآموزان معتاد در مدارس سطح استان اندک است اما باید با همکاری آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و بیمه سلامت همین تعداد اندک نیز شناسایی و در چرخه درمان قرار گیرند تا از آسیبهای بیشتر جلوگیری شود.
مرتضوی با اشاره به اینکه اجرای برنامههای فرهنگی در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: مسئولان اجرای طرح امید در استان موظف به ارائه راهکارهای تشویقی برای شرکت افراد در این طرح هستند چرا که تاکنون استقبال خوبی از این برنامه صورت نگرفته است.
كشف بيش از ۸۹۹ كيلو گرم انواع مواد مخدر در شش ماهه اول سال ۹۵
سردار غلامعباس غلامزاده فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری در اين جلسه گفت: بیش از ۸۹۹کیلوگرم انواع محواد مخدر کشف و ضبط شد که در این مدت کشفیات مواد مخدر بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است.
وي افزود: از ابتدای امسال تاکنون در راستای مبارزه با سوداگران مرگ در استان ۱۴ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در ۲۴مرحله پاکسازی نقاط آلوده شناسایی و منهدم شد.
فرمانده انتظامی استان گفت: ۹۴درصد قاچاقچیان، توزیع کنندگان، حاملان مواد مخدر و در نهایت مصرف کنندگان مواد مخدر در استان افراد بومی هستند .
سردار غلامزاده از متوقف شدن ۲۶دستگاه خودروی حمل و اسکورت مواد مخدر در استان در این مدت خبر داد وگفت: افراد دستگیر شده، مواد مکشوفه و خودروهای توقیفی تحویل مراجع قضایی داده شدند.
وي با بیان اینکه یکی از اولویتهای نیروی انتظامی استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر برخورد با خرده فروشان و پاکسازی نقاط آلوده است از مردم استان خواست هرگونه اطلاعات و اخبار در رابطه با افراد قاچاقچی و خرده فروشان را از طریق سامانه ۱۱۰ اطلاع رسانی کنند.
فرمانده انتظامی استان افزود: از ابتدای امسال ۷۴درصد دستگیر شدگان در زمنیه خرید و فروش، قاچاق و حمل مواد مخدر را مردان و ۲۶درصد را زنان تشکیل می دهند که حضور زنان در خصوص توزیع و قاچاق مواد مخدر نیاز به بررسی و آسیب شناسی دارد.
سردار غلامزاده تعطیل شدن و نداشتن مرکز ماده ۱۶ و مرکز ترک اعتیاد زنان استان را یکی از مشکلات حوزه مقابله و درمان استان عنوان کرد.
وی بر راه اندازی سه ایستگاه ایست و بازرسی در محورهای مواصلاتی استان به منظور مقابله با قاچاق مواد مخدر تاکید کرد.
سید قدیر مرتضوی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با توجه به اهمیت مقابله و درمان مواد مخدر در کاهش جرائم افزود: هم اکنون ۵۱مرکز ترک اعتیاد دولتی در استان فعال است.
وي افزود: از سال گذشته تاکنون سه مرکز از این تعداد با بیمه سلامت استان تفاهمنامه منعقد کرده اند.
وی گفت: براساس این تفاهمنامه، معتادانی که در این مراکز نگهداری می شوند تا ۹۰ درصد هزینه درمان آنها از سوی بیمه پرداخت می شود.
وی برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد ویژه مدیران آموزش و پرورش و کارگاه آموزشی تربیت کادر پیشگیری اولیه از اعتیاد و همچنین نشست های تخصصی در حوزه مقابله و درمان را به عنوان مهمترین برنامه های حوزه پیشگیری و مقابله با اعتیاد در استان عنوان کرد.
مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال وبختیاری از آمادگی لازم برای انعقاد قرار داد با مراکز ترک اعتیاد در استان خبر داد.
صفر فرامرزی افزود: سال گذشته مجوز حمایت درمانی ۵۰۰نفر معتاد از سوی بیمه سلامت خبر داد وگفت: امسال نیز این ظرفیت در استان موجود است.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری 95.06.29