دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان گفت: در حوزه اعتیاد و آسیب های اجتماعی به تنهایی نمیتوان موفق شد بلكه همه اقشار جامعه مشاركت كنند به خصوص سازمان های مردم نهاد که در سال های اخیر توانستهاند خوب و موثر عمل کنند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، سلیم کریمی در جلسهای که با حضور رئيس مجمع نمايندگان استان و نماینده مردم شریف مریوان در مجلس شورای اسلامی در دفتر شورا برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر با توجه به مشکلات استان در مسائل اجتماعی اعم از نبود شغل و نبود فضاهای لازم، جهت تخلیه انرژی و بسیاری دیگر از موارد که هر کدام به نحوی در مسائل اجتماعی تاثیر گذار هستند، انتظار می رود نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به عنوان شهروندان مسئول، به جد پیگیر مسائل اجتماعی استان باشند تا ضمن حفظ منابع و سرمايه هاي انساني، بيشتر به سمت استاني پاک از معضلات اجتماعی حركت كنيم .
وي خاطرنشان کرد: می طلبد تمامی دست اندر کاران دولتی براساس فرمايشات مقام معظم رهبري (مدظه العالي) مهمترین هدف و برنامه و انرژی خود را در مرحله اول مسائل اجتماعي و كنترل آسيب هاي اجتماعي بدانند .
دبير شورا عنوان كرد: تنها مقابله صرف نمیتواند جواب گوی این هجمه سنگین در مقابل اعتياد باشد که به بدنه جامعه در حال لطمه وارد كردن است و نمی تواند چندان تاثیری داشته باشد. ولی با یک برنامه و استراتژی خاص در راستای فرهنگ سازی با همکاری و همیاری تمام اقشار جامعه از جمله خیرین، روحانیون ، فعالین اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و بسیاری دیگر از موارد می توان تاثیر گذار عمل کرد.
كريمي اعلام کرد : در هفته گذشته با سه نفر از نمایندگان استان جلسه داشتهایم كه قول هاي مساعدي در خصوص حمايت از طرح ها و لوايح مرتبط داده اند که این حاکی از یک نوید و خبر خوش بهمردم است که مسئولین مردمی تا چه اندازه در رابطه با اعتیاد و معضلات اجتماعی دغدغه دارند.
همچنين علي محمد مرادي نمايندهي شهرستان قروه و دهگلان در مجلس شوراي اسلامي در اين جلسه گفت: با توجه به شيوع اعتياد در جامعه و گريبانگير شدن قسمتي از جامعه به اين بلاي خانمانسوز، جا دارد كه ادارات و سازمان ها علي الخصوص سازمان هاي مردم نهاد در امر اجتماعي نمودن مبارزه با مواد مخدر، همكاري بيشتري داشته باشند.
وي ادامه داد: ما يك پتانسيل و ظرفيت با عنوان سازمان هاي مردمي را داريم و با توجه به مردمي بودن اعضاء حاضر در آن و تاثير گزاري مثبت اين سازمان ها، مي توان به نحو احسن از اين ظرفيت در راستاي آگاه سازي قشر محروم استفاده كرد.
نماينده ي مردم قروه و دهگلان خاطر نشان كرد: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در رابطه با اينكه اولين و مهم ترين آسيب اجتماعي در حال حاضر در جامعه اعتياد است، بايد تمامي نيرو و پتانسيل مردمي و دولتي را در راستاي امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردان ها به كار ببنديم.
مرادي گفت: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در سال هاي اخير با فعاليت ها و برنامه هايي كه اجرا نموده اند، توانسته اند نشان دهند كه مي توان فعاليت نمود و مردم را از اين بلاي ويرانگر آگاه ساخت و آنها را پاي كار آورد.
وي خاطر نشان كرد: نمايندگان مجلس هم در اين راستا كنار استان آمادگي دارند كه هر فعاليت و حمايتي كه لازم است نسبت به كنترل و جلوگيري از گسترش و شيوع مصرف در كشور انجام دهيم.
مرادي عنوان كرد: با توجه به اينكه بيشتر جمعيت قشر دانشجو، جوانان مي باشند و همچنين قشر جوان در هر كشور آينده سازان جامعه هستند، اطلاع رساني و آگاه سازي در اينخصوص بايد به درستي و به نحو احسن بايد صورت پذيرد تا بتوانيم خوش بينتر به آينده برنامه ريزي هاي لازم صورت پذيرد.
وي در خاتمه گفت: از زحمات و پيگيريهاي شوراي استان در رابطه با امر پيشگيري، درمان، كاهش آسيب و مبارزه همه جانبه با عوامل توزيع كننده مواد مخدر كمال تشكر و قدرداني را دارم و اميدوارم اين روند در آينده رو به رشد و اميدواركننده تر باشد.
همچنين منصور مرادی رئيس مجمع نمايندگان استان و نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوره یازدهم مجلس تعامل خوبی در بین نمایندگان استان کردستان وجود دارد که می تواند برای رسیدن و پیشبرد اهداف کردستان موثر و تاثیر گذار باشد.
وي اعلام کرد : ۳ نفر از نمایندگان استان کردستان در کمیسیون بودجه حضور دارند که می توان با توجه به این پتانسیل و ظرفیت، از برنامههای شورای استان در راستاي حمایت و صيانت از اشتغال بهبوديافتگان و خانواده هاي آسيب ديده گان فعاليت هاي خوب و تاثير گزاري انجام داد.
اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد: نه تنها شورای هماهنگی و ستاد مبارزه با مواد مخدر، بلکه بحث اعتیاد و آسیب های اجتماعی باید دغدغه تمامی اعضای جامعه باشد، چون اگر اینگونه نباشد در آینده کشور صدمات شدیدی از لحاظ نیروی انسانی می بیند.
مرادی در ادامه گفت: یکی از دلایل گرایش به اعتیاد، کنجکاوی وكمبود اطلاع از عوارض مصرف مواد مخدر است که می شود با یک عزم جدی زمینه را برای آموزش همگانی فراهم ساخت.
وي بيان داشت: نزدیک به یک میلیون و سيصد هزار نفر در کل کشور اعتياد به مواد مخدرو روان گردانها دارند، و با اين اوصاف شش میلیون نفر مستقیم و غیر مستقیم با اعتیاد درگیر هستند يعني درصد قابل توجهي از جمعيت كشور، كه اين موضوع مي تواند به طور جدي در آينده در كشور آسيب هاي جدي بر جاي بگزارد.
نماینده مردم مریوان در مجلس گفت: نمايندگان كردستان آمادگي دارند كه هرطرح و لایحهای كه مرتبط با مبارزه همه جانبه با مواد مخدر که از طرف دولت (كشورو استان) و نمايندگان به مجلس پيشنهاد شود از طرف مجمع نمایندگان استان حمايت گرددونسبت به عملیاتی نمودن آن قطع به یقین اقدام مي گردد .
مرادي بیان کرد : با توجه به وضعیت بد اقتصادی و بيكاري استان كه مي تواند يكي از علل و گرایش به دام اعتیاد باشد ، باید ضمن تقويت بسترهاي اقتصادي ، زمینه برای حضور کارآفرینان فراهم گردد تا نسبت به کاهش معضلات اجتماعی که مهمترین آن بیکاری است، حرکت خوب و تاثیرگذاری انجام گیرد.
وي در خاتمه ضمن تقدير و تشكر از اقدامات و برنامه هاي اعضاي شوراي هماهنگي استان، حساسيت بيشتر همه دستگاهها و سازمانها و مردم و تقويت بيشتر سازمانهاي مردم نهاد را در زمينه رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر خواستار شد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۵٫۰۶٫۲۱