دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی بر ایجاد اشتغال معتادان درمان یافته تاکید کرد و گفت: هم اکنون تحقق این مهم برای معتادان به یک دغدغه تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا ابراهیم قربانی روز شنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: برای حمایت این قشر اقداماتی انجام داده ایم و دستگاه های مسئول و مربوط نیز افراد درمان شده را برای ارائه تسهیلات به بانک ها معرفی می کنند اما این قشر نمی توانند تسهیلات دریافت کنند.
وی افزود: متاسفانه افراد معتاد درمان یافته به علت نداشتن ضامن و سایر شرایط و مدارک مورد نیاز نمی توانند از تسهیلات بانکی برای ایجاد اشتغال استفاده کنند زیرا که هیچ کس ضامن این قشر آسیب دیده نمی شود.
وی بر ارائه راهکار مناسب برای ارائه تسهیلات بانکی به این قشر از سوی مسئولان کشوری تاکید کرد و گفت: باید اقدام و چاره ای اساسی اندیشیده شود تا این قشر پس از درمان دارای شغل شوند و دیگر برگشت به اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی نداشته باشیم.
وی گفت: پنج استان کشور به عنوان پایلوت طرح حرفه آموزی معتادان بهبود یافته را اجرا می کنند که برای این منظور ۵۶۰ میلیون ریال اعتبار مصوب شد که در سال جاری اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: در سال ۹۴ بیش از ۶۰۰ نفر در کلاس های حرفه آموزی زیر نظر فنی و حرفه ای شرکت کردند و با صندوق کار آفرینی امید برای ایجاد اشتغال مکاتباتی انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: در این استان ۱۱۴ مرکز ماده ۱۵ و سایر وجود دارد.
ابراهیم گلمکانی افزود: از مجموع این تعداد ۷۶ مرکز در بجنورد، ۱۵ در شیروان، ۱۰ در اسفراین، ۶ در مانه و سملقان، سه در فاروج، دو در گرمه و یک مرکز در راز و جرگلان ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: از مجموع مراکز هفت مرکز دولتی و ۱۰۷ مرکز خصوصی است.
وی تعداد معتادان زیر پوشش درمان را ۱۴ هزار نفر ذکر کرد و گفت: از مجموع این تعداد ۱۲ هزار و ۴۸۸ نفر مرد و دو هزار و ۵۷۰ نفر زن هستند که از خدمات مراکز استفاده می کنند.
وی در خصوص مراکز ماده ۱۵گفت: به مراکزی گفته می شود که افراد بالاتر از ۱۸ سال با دارو های آگونیست و متادون و … با هدف درمان و کاهش آسیب های اعتیاد، تحت درمان قرار می گیرند.
وی هدف اصلی این مراکز را کنترل این افراد و کاهش آسیب های اجتماعی عنوان کرد.
وی افزود: مراکز اقامتی ماده ۱۶ نیز افراد معتاد متجاهر و بی خانمان سنین ۱۸ تا ۶۵ سال را به مدت یک تا سه ماه با دستور مقام قضایی و تشخیص و تایید پزشک غربالگر به صورت رایگان زیر پوشش و درمان قرار می گیرد.
وی تعداد تخت های این مرکز را ۵۰ تخت عنوان کرد و گفت: ظرفیت پذیرش این مراکز ماهانه ۱۵۰ نفر است اما ۲۷۰ نفر پذیرش داشته ایم.
***مراکز ماده ۱۶ امکانات و شرایط استاندارد لازم را ندارند
گلمکانی با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ این استان امکانات و شرایط لازم برای یک مرکز استاندارد را ندارد افزود: این مراکز باید به بخش خصوصی واگذار شود تا شرایط بهتری به افراد ارائه شود.
وی اظهار کرد: این مراکز با این وضعیت جوابگوی نیاز افراد پذیرش شده نیست و باید اقدماتی در این راستا فراهم کنیم.
استان ۹۳۶ هزار نفری در شمالشرق کشور واقع است اما هنوز آماری از تعداد دقیق معتادان ارائه نشده است.