مديركل روابط بينالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر بازار جذاب در كشورهاي توسعهيافته نبود، مواد مخدر در افغانستان كشت نميشد، در واقع اين بازارهاست كه مسئله مواد مخدر را به منطقه تحميل كرده است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ محمود بيات ظهر امروز در اختتاميه نشست دو روزه كار گروه منطقهاي مقابله با انحراف و مقابله با مواد پيشساز كه در هتل پارسيان آزادي برگزار شد، با بيان اينكه در اين نشست مداخلات و توصيههاي خوبي مطرح شد، گفت: توصيههاي مطرح شده، برخاسته از درك درست كشورهاي شركتكننده از منطقه عمليات است.
وي با بيان اينكه اين نشست، همانند يك دوره آموزشي براي كشورها در جهت مقابله با مواد پيشساز تلقي ميشود، افزود: شركتكنندگان تا قبل از برگزاري اين نشست، برداشت متفاوتي از بحث مواد پيشساز داشتند كه با برگزاري آن ديدگاهها متفاوتتر شده است.
مديركل روابط بينالملل ستاد در ادامه، برگزاري اين نشست را بسيار مثبت ارزيابي كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك عضو فعال و كمككننده براي كنترل مواد مخدر و پيشسازها اقدام خواهد كرد و از كشورهاي منطقه و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) و هيات بينالمللي مبارزه با مواد مخدر (INCB) حمايت خواهد كرد.
بيات اظهار داشت: درست است كه مسئله مواد مخدر در نزديكي ماست ولي صرفا مسئله ما نيست زيرا اگر بازار جذاب در كشورهاي توسعهيافته، اروپا و غربي نبود، مواد مخدر در افغانستان كشت نميشد و در واقع اين بازارهاست كه مسئله مواد مخدر را به منطقه تحميل كرده است.
وي افزود: قاچاقچي اصلي مافيا در كشورهاي توسعهيافته و منابع مالي مواد مخدر نيز در اروپا است.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران در حد توان خود در جهت مبارزه با مواد مخدر تلاش كرده است و اكنون زمان آن فرا رسيده كه غربيها بازار اروپا و منابع مالي را در كشورهاي خود تعطيل كنند تا اين مسئله حل شود.
اين مقام مسوول در ستاد بيان داشت: همه كشورهاي منطقه با نهايت دقت و توجه با دفتر UNODC تعامل و همكاري دارند و حال كشورهاي غربي بايد در اين زمينه كمك و مشاركت كرده و تجهيزات لازم را ارائه كنند.
بيات در پايان خاطر نشان ساخت: يكي از خواستهاي ما اين است كه كشورهاي توليدكننده پيشساز و كشورهاي بازار مصرفكننده مواد مخدر به طور جد در اين امر مشاركت كنند در غير اينصورت اين موضوع حل نخواهد شد.
گفتني است؛ در اين نشست دو روزه كه امروز با حضور نمايندگان كشورهاي افغانستان، تاجيكستان، تركمنستان، قرقيزستان، قزاقستان، ازبكستان و مركز برنامهريزي مشترك JPC ، مركز هماهنگي و اطلاعات منطقهاي آسياي مركزي CARICC ، هيات بينالمللي مبارزه با مواد مخدر INCB و دفاتر منطقهاي مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC عضو برنامه منطقهاي و همچنين نمايندگاني از ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان گمرك كشور، پليس مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه به كار خود پايان داد، پيشنويس پيشنهادات چهارمين نشست كار گروه منطقهاي مقابله با انحراف و مقابله با مواد پيشساز مورد بحث و بررسي كشورهاي حاضر قرار گرفت و مقرر شد جلسه بعدي اين نشست تا سه ماه آتي در پاكستان برگزار شود.
همچنين توجه به كشفيات اخير ۱۸ تني مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران، بررسي كشفيات اخير پاكستان توسط افسران رابط مركز تبادل منطقه اي JPC ، بررسي نهايي شدن برنامه عملياتي در منطقه، دعوت از هيات بينالمللي مبارزه با مواد مخدر INCB در جلسه بعدي اين نشست، كنترل كانتنرها، برگزاري كارگاههاي آموزشي منطقهاي از جمله توصيههاي مهم در اين نشست بود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۶