• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73599اخبار امروز : 7
9

ضرورت رفع معضل اعتیاد با اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در غرب ‏مازندران

  • کد خبر : 30546
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹

اجتماعی و همگانی کردن موضوع مبارزه و پیشگیری از اعتیاد بهترین راهکار برای جلوگیری از افزایش ‏آمار معتادان است و مسئولان مربوطه در مازندران و بویژه غرب استان تمام تلاش خود را در این زمینه بکار ‏گرفته اند تا در ریشه کن کردن اعتیاد در جامعه موفق عمل نمایند‎.‎به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه […]

اجتماعی و همگانی کردن موضوع مبارزه و پیشگیری از اعتیاد بهترین راهکار برای جلوگیری از افزایش ‏آمار معتادان است و مسئولان مربوطه در مازندران و بویژه غرب استان تمام تلاش خود را در این زمینه بکار ‏گرفته اند تا در ریشه کن کردن اعتیاد در جامعه موفق عمل نمایند‎.‎

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران؛ اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین معضلات اجتماعی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه محسوب می شود و ‏ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه ‏رابه مخاطره می اندازد‎.

افزایش مصرف مواد مخدر بویژه توسط جوانان و نوجوانان آنها را بیشتر در معرض خطر و آسیب قرار داده به همین دلیل پیشگیری و ‏آگاه سازی و آشنایی جوانان به پدیده شوم اعتیاد و همچنین آگاهی بخشی به خانواده در برخورد با این معضل از اهمیت بالایی برخوردار ‏است‎ .‎یکی از اقدامات مهم دولت در زمینه مبارزه با موادمخدر ، گنجاندن این موضوع به صورت قانون در برنامه ششم توسعه است و در ‏پایان این برنامه ، نقشه راه مبارزه با موادمخدر نیز مشخص شده به طوری که کاهش ۵ درصدی سالانه مصرف موادمخدر دیده شده ‏است‎.

دبیر کمیته تخصصی توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد استان مازندران در جلسه اي كه به اين منظور برگزار شد، یکی از مهمترین مولفه های اجتماعی ‏کردن مبارزه با مواد مخدر را حمایت از سازمان های مردم نهاد (سمن) در حوزه اعتیاد دانست و افزود‎ : ‎در استان ۱۳۹ سمن تخصصی ‏اعتیاد فعالیت می کنند که ۹۰ درصد آنها زیر نظر بهزیستی و مابقی از طریق دفتر اجتماعی استانداری مجوز فعالیت گرفته اند‎.

محمد حسین زاده بر ضرورت ایجاد کارگاه های آموزشی برای سمن ها تاکید کرد و اظهار داشت : با استفاده از کارگاه های آموزشی و ‏ایجاد ساختار مناسب کیفیت خدمات سمن ها افزایش یافته و استقلال آنها حفظ می شود‎.

وی با بیان اینکه در سال گذشته یک هزار و ۲۹۶ بهبود یافته برای کارآموزی به مراکز فنی و حرفه ای معرفی شدند ، خاطر نشان کرد : ‏هر کارآفرینی که افراد بهبود یافته را به خدمت بگیرد به ازای هر نفر تسهیلات با سود کم دریافت خواهد کرد‎.

حسین زاده با تاکید بر ضرورت صیانت از خانواده های بهبود یافته معتادان با کمک خیرین ، تصریح کرد : متاسفانه اشتغال حلقه مفقوده ‏درمان اعتیاد است و باید تلاش کنیم تا مشکلات در این زمینه به حداقل برسد‎.

بر اساس آمارهای منتشره روزانه به طور میانگین ۹٫۵ کیلوگرم مواد مخدر در مازندران کشف می شود و درپی آن به طور میانگین روزانه ‏سه نفر دراین استان دستگیر می شوند‎ .

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان های تنکابن ، ‏رامسر و عباس آباد در فرمانداری تنکابن ، گفت : دولت از سه سال گذشته سیاست های خوبی در بعد پیشگیری و برخورد با پدیده اعتیاد ‏اتخاذ کرده است که جمع آوری معتادان متجاهر خیابانی و کاهش سرقت ها از مهمترین آنها بوده است‎.

به گفته علی اصغر میرزایی ، این شورا در قالب کمیته های پنجگانه، توانست تاکنون اقدامات خوبی را برای پیشگیری از پدیده اعتیاد در ‏شهرهای مختلف استان اجرایی کند‎.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران گفت : طرح پاکسازی مناطق آلوده ، بهره گیری از ظرفیت های موجود بویژه ‏نهادهای انقلابی مانند بسیج ، تشکل های مردم نهاد و نیز مشارکت دادن کارشناسان متخصص و صاحب نظر در بعد آموزش پیشگیری ‏از اقدامات این شورا بوده است‎.

میرزایی تاکید کرد که باید طوری برنامه ریزی شود که مکان جدیدی به مناطق آلوده در شهرستان های مختلف این استان اضافه نشود‎ ‎‎.

قائم مقام معاون درمان در حوزه سلامت روان و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : هم اکنون ۶ هزار و ۲۰۰ مرکز ترک اعتیاد ‏در کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۰۰ مرکز درمان دارویی و ۷۰ مرکز درمان غیر دارویی در راستای پاسخگویی به افراد نیازمند در ‏مازندران فعالیت می کنند‎.

سعدی عزیزی به توسعه کمی و کیفی مراکز ترک اعتیاد در سال ۹۵ اشاره کرد و افزود ‏‎:‎در سال جاری توسعه کمی ۵ درصدی به ‏تناسب مراکز موجود در شهرستان ها و توسعه کیفی با آموزش دادن به درمان گران در دستور کار قرار گرفته است‎.

وی با بیان اینکه باید نگاه جامعه را نسبت به مصرف متادون تغییر دهیم ، اظهار داشت : متاسفانه برخی افراد ناآگاه در جامعه ترویج داده ‏اند که می خواهیم افراد را به متادون معتاد کنیم در حالی که متادون پاسخ جایگزینی است برای افرادی که دیروز به صورت تفریحی ‏مصرف می کردند اما امروز بیمارند‎.

عزیزی خاطر نشان کرد : با مصرف متادون در کمتر از ۵ ثانیه افراد می توانند از ۸ تا ۱۰ ساعت کارکرد طبیعی داشته باشند در صورتی ‏که مصرف مواد مخدر تمرکز و توجه افراد را از بین می برد‎.

وی بر ضرورت ارائه تسهیلات بلند مدت و کم بهره به کمپ های ترک اعتیاد تاکید کرد و بیان داشت : با ارائه این تسهیلات فضای ‏کمپ ها بهداشتی تر می شود و برای ۳ تا ۵ نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد شد‎.

در سال های اخیر بحث جرم انگاری از مقوله اعتیاد خارج شده و بیمار انگاری برای معتاد تعریف شده است‎.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی مازندران با بیان اینکه بر اساس آمارها تنها ۳ درصد افراد جامعه درگیر اعتیاد هستند ، ‏گفت : در سال گذشته با حضور در ۳۰۰ مسجد افراد تحت آموزش های پیشگیری از اعتیاد در استان قرار گرفتند و امسال نیز ۵۰۰ ‏درمانگر در ماه مبارک رمضان به مساجد استان اعزام و در ماه محرم نیز ادامه خواهد یافت‎.

رمضانعلی گلچوبی شیوع اعتیاد در محیط های کارگری کشور و استان را بیش از محیط های عادی جامعه دانست و افزود ‏‎: ‎علت همه ‏اعتیاد ها بیکاری نیست و عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند که باید مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد‎.

وی اظهار داشت : اولویت ما در سال جاری اجتماعی کردن پیشگیری از اعتیاد است که باید در این عرصه ورود پیدا کنیم و اعتیاد ‏موضوع فردی ، اجتماعی و خانوادگی است که باید به تمام این لایه ها توجه شود‎.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اردیبهشت ماه سال گذشته در جمع خبرنگاران به تفکیک مصرف کنندگان ‏مواد مخدر پرداخت و گفت: ۵۵ درصد مصرف کنندگان مواد مخدر همچنان تریاک مصرف می کنند‎.

حمید صرامی افزود : ۲۶درصد مصرف کننده شیشه ، ۱۶ درصد مصرف کننده کراک تولید افغانستان ، ۸ درصد مصرف کننده هروئین ، ۶ ‏درصد مصرف کننده حشیش و ۳ درصد مصرف کننده اکستازی هستند‎.

وی تأکید کرد : ممکن است جمع این درصد ها بیش از ۱۰۰ بشود به علت اینکه یک معتاد ممکن است چند ماده مخدر را با هم مصرف ‏کند‎.

فرماندار ویژه تنکابن با بیان اینکه یکی از دغدغه های مهم جامعه بحث مبارزه با مواد مخدر است ، اظهار داشت : اگر تصمیمات اثر ‏گذاری در این زمینه گرفته شد ادامه دهیم و اگر ضعف داشتیم تجدید نظر کنیم و اصراری بر ادامه دادن آن نداشته باشیم‎.

سید امیر حسینی جو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در این شهرستان ۴ کمپ آقایان و یک کمپ بانوان با مجوز رسمی فعالیت می ‏کنند و شرط ورود آنها داوطلبانه بودن است‎.

وی اظهار داشت : باید برای کمپ های ترک اعتیاد اعتباراتی اختصاص دهیم و با نظارت بهزیستی زمینه را برای ترک اعتیاد افراد و عدم ‏بازگشت آنها فراهم نماییم‎.

حسینی جو به همایش استانی معتادان گمنام در این شهرستان اشاره کرد و بیان داشت : با وجود مخالفت هایی که در این زمینه بود این ‏همایش برگزار شد و نتایج بسیار خوبی نیز به همراه داشت‎.

وی خاطر نشان کرد : نیاز به آمار های دقیق داریم تا ببینیم با تلاش های صورت گرفته در این زمینه چه تعداد مصرف کننده مواد مخدر ‏کم شده است‎.
فرماندار شهرستان ۱۶۲ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران خواستار برخورد جدی با توزیع کنندگان مواد مخدر سنتی و صنعتی در این ‏شهرستان شد‎…

فرماندار رامسر با ارائه آماری از میزان کشفیات مواد مخدر در این شهرستان گفت : در ۵ ماهه نخست سال جاری ۵ کیلو و ۶۷۷ گرم ‏مواد مخدر کشف و ۴۵۳ نفر نیز در این زمینه دستگیر شدند‎.

حسین سروری با بیان اینکه یازده توزیع کننده مواد مخدر در این مدت دستگیر شده اند افزود : در این شهرستان ۷ مرکز ترک اعتیاد ‏داریم که ۶۲۱ بیمار در آن بستری و تحت درمان هستند که از این تعداد ۵۷۳ نفر مرد و مابقی زن هستند‎.

وی اظهار داشت : متاسفانه در آمارهای ورودی و خروجی این مراکز هماهنگی وجود ندارد و باید یک بانک اطلاعاتی در این زمینه تهیه ‏شود‎.

سروری به ایجاد کمیته علمی پژوهشی در زمینه مبارزه با مواد مخدر در این شهرستان اشاره کرد و بیان داشت : تصویب یک پایان نامه ‏ارشد دانشجویی در حوزه اعتیاد ، تصویب دو طرح پژوهشی و ارسال ۳ مقاله پژوهشی برای شرکت در کنگره بین المللی دانش اعتیاد در ‏تهران از جمله فعالیت های این کمیته می باشد‎.

فرماندار رامسر به برخی از مشکلات در زمینه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و بیان داشت : نبود بودجه لازم برای فعالیت های فرهنگی ‏پژوهشی در مورد مواد مخدر ، فروش متادون در خارج از مراکز ترک اعتیاد با قیمت ارزان تر ، هزینه بالای درمان و عدم پوشش بیمه ‏ای و وجود منابع مالی ناکافی در درمان و پیشگیری و برخورد قاطع با فروشندگان متادون در بازار از جمله مشکلاتی است که باید ‏یرطرف شود‎.

شهرستان ۷۰ هزار نفری رامسر در غرب مازندران واقع است‎.

فرماندار عباس آباد نیزمیزان مواد مخدر کشف شده از ابتدای سال تاکنون را ۱۸ کیلوگرم اعلام کرد و افزود : این میزان کشفیات نسبت ‏به سال گذشته که سه کیلوگرم بود رشد ۶ برابری را نشان می دهد‎.

سید ابراهیم هاشمی اظهار داشت : تاکنون ۱۶۳ نفر در این زمینه دستگیر شدند که تعدادی از آنها به مرکز استان انتقال یافتند‎.

شهرستان ۵۶ هزار نفری عباس آباد در غرب مازندران واقع است‎.‎

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۵٫۰۵٫۳۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=30546

برچسب ها