مشاور استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: اغلب داروهای لاغری که در باشگاه های ورزشی به جوانان و به ویژه بانوان معرفی می شوند، اعتیادآور است.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان، محمدعلی نصرتی در همایش آشنایی با سوء مصرف مواد نیروزا و داروهای لاغری ویژه مدیران زن باشگاه های تبریز، افزود: سالانه حدود ۵۰ نوع انواع مواد مخدر در فضای مجازی معرفی می شود که این نشان از فعال بودن دشمن برای به حاشیه کشاندن جوانان است و باید با اطلاع رسانی دقیق، افراد را از این مواد خطرناک دور کنیم.
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر در بین بانوان بالا رفته است، اظهار کرد: بسیاری از این مواد به نوع های مختلف از جمله ماسک های صورت، لوازم آرایشی، مکمل های بدن سازی، افزایش انرژی و همچنین بسیاری از داروهای لاغری به مواد مخدر آلوده هستند.
نصرتی ادامه داد: اطلاع رسانی در این زمینه ها از اهمیت بالایی برخوردار است و باید تلاش کنیم با همکاری سازمان های مختلف مردم را آگاه کنیم تا دچار مشکل نشوند.
وی با بیان اینکه حضور زنان در جامعه و شرکت در فعالیت های اجتماعی و ورزشی گسترش یافته است، یادآور شد: به دلیل بالا بودن اهمیت جایگاه بانوان باید با حساسیت بیشتری در این زمینه اطلاع رسانی کنیم.
نصرتی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلات ما در جامعه که در بین جوانان نیز زیاد شده است، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی است که عامل بسیاری از قتل ها، تجاوزها، طلاق، خودکشی ها، سوانح رانندگی و بسیاری از مشکلات دیگر است که اگر در این زمینه بتوانیم جوانان را از این مواد دور سازیم بسیاری از مشکلات در این زمینه حل خواهد شد.
وی گفت: خانواده مهم ترین عضو جامعه است و اگر خانواده ها سطح آگاهی خود را بالاتر ببرند و والدین نیز نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند جوانان از گرفتار شدن به بسیاری از مشکلات دور می شوند.
به گزارش ایرنا، معاون امور ورزشی مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در این همایش، ورزش را یکی از اصلی ترین عوامل پیشگیری از بیماری ها دانست و گفت: نباید با وارد شدن مکمل های دارویی در کنار ورزش، سلامتی افراد به خطر بیفتد.
اکبر فرج اللهی افزود: سالم سازی جامعه یکی از وظایف اصلی ماست و باید تلاش کنیم با برگزاری همایش و سمینارهای مختلف مردم را با انواع آسیب های مواد نیروزا و داروهای لاغری آشنا کنیم تا دچار هیچ گونه مشکلی در این زمینه نشوند.
وی ادامه داد: تمامی مکمل های ورزشی برای سلامتی فرد ورزشکار مضر است و باید مدیران باشگاه ها در این خصوص اطلاعات کافی داشته و آن را در اختیار ورزشکاران قرار دهند که با برگزاری چنین همایش های در تلاش هستیم سطح آگاهی مدیران را بالاتر ببریم.
فرج اللهی اضافه کرد: محیط باشگاه های ورزشی باید مناسب باشد و ورزشکاران بدون هیچ گونه مشکلی با آرامش کامل ورزش کنند که این نیز یکی از وظایف اصلی مدیران باشگاه ها است.