مديركل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: توجه به آموزش، تامين تجهيزات و تسهيل در انجام تبادل اطلاعات در راستاي انسجامدهي هر چه بيشتر در انجام عمليات مقابله با قاچاق مواد پيشساز حائز اهميت فراوان ميباشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ عليرضا اكبرشاهي در نشست كارگروه منطقهاي مقابله با انحراف و قاچاق مواد پيشساز كه صبح امروز در محل هتل پارسيان آزادي برگزار شد، گفت: در طول چند سال اخير در توليد و مصرف مواد مخدر تغييرات زيادي اتفاق افتاده كه بر پيچيدگيهاي قاچاق و انحراف مواد پيشساز و مخدر افزوده شده است.
وي با بيان اينكه افغانستان بزرگترين توليدكننده و عمدهترين توليدكننده هروئين در سطح بينالمللي است، افزود: در اين ميان هر چقدر كه بر حجم كشت مواد مخدر افزوده شود بر ميزان قاچاق مواد پيشساز نيز افزوده ميشود.
مديركل مقابله با عرضه ستاد اظهار داشت: بررسي پراكندگيهاي توليد و استقرار لابراتوارهاي توليد هروئين در سطح منطقه حاكي از افزايش تحركات و تنوع در ابزار و امكان جابجايي سريع لابراتوارها دارد كه ميتواند ناشي از همين نوسانات حجم و اندازه كشت و پراكندگي جغرافيايي آن باشد.
اكبرشاهي ادامه داد: از طرف ديگر افزايش حجم مبادلات كشورهاي منطقه و ورود و خروج كالا و خدمات در دو سوي مرز كشورها در همراهي با پيچيدگي شيوههاي قاچاق و انحراف در حمل مواد پيشساز و مخدر بر اهميت ايفاي تعهد كشورها در سطح منطقهاي و بينالمللي در تحقق اهداف مسووليت مشترك افزوده است.
وي افزود: براي رسيدن به هدف مشترك در كنترل هر چه موثرتر محمولههاي مشكوك و همچنين مقابله با انحراف و قاچاق مواد پيشساز، لازمه هر نوع توفيق، افزايش سطح امكانات و ظرفيتها در سه سطح داخلي، منطقهاي و بينالمللي است.
وي گفت: بنابراين توجه به آموزش، ارائه و تامين تجهيزات و همچنين تسهيل در انجام تبادل اطلاعات در راستاي انسجامدهي هر چه بيشتر در انجام عمليات مقابله با قاچاق مواد پيشساز حائز اهميت فراوان است.
اين مقام مسوول در ستاد بيان داشت: در طول برگزاري نشست همكاران من در بخشهاي مختلف ذيربط مانند پليس مبارزه با مواد مخدر، گمرك و وزارت بهداشت به بيان اقدامات و برنامههاي در دست اجرا براي كنترل انحراف و مقابله با قاچاق مواد پيشساز مبادرت ميكنند اما در اينجا مختصرا به اين موضوع اشاره ميكنم كه در سطح ملي و با تشكيل ساختارهاي همكاري و هماهنگي بينبخشي و سازماني، انسجام خوبي براي كنترل و مقابله هر چه موثرتر ايجاد شده است.
اكبرشاهي افزود: در همكاري و هماهنگي بيشتر منطقهاي، استفاده از ظرفيتهاي تبادل اطلاعات در دو منطقه غرب آسيا با مركزيت و محوريت JPC و در آسياي مركزي با محوريت CARICC زمينه مورد تاكيد بوده و شايسته است تا از اين ساختارها به نحو احسن و مطلوب، بهرهبرداري شود.
وي تصريح كرد: در بخش عملياتي همانگونه كه ذكر شده ساختار JPC در تهران با مشاركت كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان آماده همكاري است و در بخش كنترل تجاري محمولههاي پيشساز، با تمهيدات اتخاذ شده و بهرهگيري و مشاركت در سيستم PEN كنترل مناسبي بر روي صادرات و واردات اعمال ميشود.
مديركل مقابله با عرضه ستاد ضمن تشكر سازمانهاي بينالمللي به ويژه INCB و UNODC افزود: اين دو سازمان بينالمللي تلاشهاي خوبي را براي تقويت همكاريهاي منطقهاي به انجام رسانيدهاند كه از بارزترين نمونههاي آن TARCET و همچنين برنامه اقدام در قالب برنامه منطقهاي افغانستان و كشورهاي همجوار است.
اكبرشاهي يادآور شد: همانگونه كه جمهوري اسلامي ايران در ساختارهاي قبلي همكاري و مشاركت فعال داشته است، در قالب فعلي نيز در چهارچوب برنامه منطقهاي افغانستان و كشورهاي همجوار به همكاري و كمك خود ادامه خواهد داد.
وي در پايان خاطر نشان ساخت: در راستاي ايفاي تعهدات متقابل، انتظار آن است كه ساختارهاي همكاري دو و چند جانبه منطقهاي تقويت شده و امكانات و ظرفيتهاي آموزشي و تجهيزاتي بيش از پيش براي گسترش كمي و كيفي فعاليتها و اقدامات از سوي سازمانهاي بينالمللي در اختيار كشورهاي عضو برنامه قرار گيرد.
گفتني است؛ در اين نشست دو روزه نمايندگان كشورهاي افغانستان، تاجيكستان، تركمنستان، قرقيزستان، قزاقستان، ازبكستان و مركز برنامهريزي مشترك JPC ، مركز هماهنگي و اطلاعات منطقهاي آسياي مركزي CARICC ، هيات بينالمللي مبارزه با مواد مخدر INCB و دفاتر منطقهاي مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC عضو برنامه منطقهاي و همچنين نمايندگاني از ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان گمرك كشور، پليس مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه حضور داشتند.
همچنين بررسي و مرور اهداف گروه كاري اطلاعاتي مقابله با پيشساز، پيگيري توصيههاي نشست سوم گروه كاري اطلاعاتي مقابله با قاچاق و انحراف پيش ساز، بررسي روندهاي اخير قاچاق و بازخورد كشفيات پيشسازها در منطقه، بررسي و مرور موارد جاري مرتبط با كشف پيشسازها در غرب و مركز آسيا، توقف محمولهها، برآورد نيازهاي منطقهاي، به روز نمودن موضوعات تنظيم شده و پيشرفتهاي مربوط به موضوع در سطح منطقهاي و پيشنهاد عملياتي بر سال ۲۰۱۳ و مدل طرحهاي عملياتي از موضوعات و دستور كار نشست چهارم مقابله با انحراف و قاچاق پيشسازها بود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۵