رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا گفت: سازمان ملل متحد باید کلیه ساختارهای مافیا را که برای جامعه جهانی تهدید بزرگی هستند، شناسایی و کنترل کند و این یکی از راههای کنترل پیشسازهاست.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سردار علی مویدی صبح امروز در چهارمین نشست کارگروه منطقهای مقابله با انحراف و قاچاق مواد پیشسازها كه در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گفت: تولید موادمخدر در کشور افغانستان یک تهدید خطرناک نه تنها برای منطقه بلکه برای کل جهان است و این تهدید توسعه بشریت را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: به هیچ وجه ظرفیت یک دولت برای مقابله با این معضل کافی نیست به ویژه در مورد کشورهای همجوار افغانستان که بیشترین صدمه را به دلیل رشد موادمخدر تحمل میکنند.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: متاسفانه طی سالهای گذشته تولید موادمخدر کاهش چندانی نداشته و این افزایش تولیدات باعث ایجاد بازار مصرف برای پیشسازها در افغانستان و به تبع آن دو سویهشدن جریان قاچاق در مسیر افغانستان شده است، در واقع این موضوع، وضعیت مبارزه را دشوار و هزینههای مادی و معنوی را در کشورهای پیرامون افغانستان چندين برابر کرده است.
مويدي با بیان اینکه عدم رشد اقتصادی در افغانستان موجب تشدید فوقالعاده زیاد مشکلات اقتصادی و اجتماعی شده است، بيان داشت: در نتیجه این جریان، نسل جدید افغانستان به مصرف موادمخدر روی آورده و تلفات ناشی از آن افزایش یافته به طوری که در شیرخواران نیز آلودگی مشاهده میشود.
اين مقام مسوول در ناجا ادامه داد: زمانی که صحبت از مشکلات موادمخدر در افغانستان میشود به معنای انتقاد از این کشور نیست بلکه بیان عمق مسئله و ایجاد حساسیت در جامعه جهانی و ضرورت توجه به این موضوع در منطقه است.
مویدی با بيان اینکه عوامل زیادی در پیچیدگی تهدید موادمخدر وجود دارد، گفت: جرایم سازمان یافته، قاچاق انسان، صنایع موادمخدر و پولشویی در اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشورهای منطقه تاثیر مخربی گذاشته است، بنابراین هدف این نشست کمک به افغانستان برای ریشهکنی مسئله و ارتقای درک مشترک میان کشورهای منطقه و سازمان ملل برای مبارزه با موادمخدر و پیش سازهاست.
وی گفت: باید جامعه بینالمللی برای مقابله با این تهدید به تمام معنا از کشورهای منطقه حمایت کند چرا که ساختارهای دولتی برای حل این معضل کافی نیست و بايد يك ائتلاف بزرگ بينالمللي با مشاركت دولتها و سازمانهاي مردمنهاد و جامعه مدني ايجاد شود تا به نتایج مثبت برسیم، بنابراین ضروری است ساختارهای حرفهای برای این امر ایجاد شده و سیاستهای عملیاتی مناسبی نیز به کار گرفته شود.
وي خاطرنشان کرد: باید در زمینه تولید موادمخدر در افغانستان از یک سو و کنترل پیش سازها از سوی دیگر هوشیار باشیم و جریانات مالی آن را تحت کنترل بگیریم، همچنين از سازمان ملل متحد باید بخواهیم کلیه ساختارهای مافیا را که برای جامعه جهانی تهدید بزرگی هستند، شناسایی و کنترل کند و این یکی از راههای کنترل پیشسازهاست.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: کشورهای اطراف افغانستان به شدت در معرض انتقال موادشیمیایی به افغانستان هستند و این موضوع تهدید جدیدی برای کشورهاست و در عين حال خرسندیم که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل ( UNODC ) در این زمینه فعال است و ما نیز باید برای تحکیم این فعالیتها از این نهاد حمایت کنیم و برای ممانعت از فعالیت سازمانی قاچاق و تجارت موادمخدر تلاش کنیم كه البته اين مسئله بايد بدون كمكهاي سازمانهاي بينالمللي دنبال شود.
مويدي در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با انحراف پیشسازها برنامههای فراگیر ملی و منطقهای را طراحی کرده و با جدیت دنبال میکند و اميدوارم اين جلسه بتواند توصيههاي خوبي براي طرح در آينده و يافتن راهكارهاي موثر براي توسعه و گسترش همكاريهاي منطقهاي و بينالمللي داشته باشد.
گفتني است؛ در اين نشست دو روزه نمايندگان كشورهاي افغانستان، تاجيكستان، تركمنستان، قرقيزستان، قزاقستان، ازبكستان و مركز برنامهريزي مشترك JPC ، مركز هماهنگي و اطلاعات منطقهاي آسياي مركزي CARICC ، هيات بينالمللي مبارزه با مواد مخدر INCB و دفاتر منطقهاي مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC عضو برنامه منطقهاي و همچنين نمايندگاني از ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان گمرك كشور، پليس مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه حضور داشتند.
همچنين بررسي و مرور اهداف گروه كاري اطلاعاتي مقابله با پيشساز، پيگيري توصيههاي نشست سوم گروه كاري اطلاعاتي مقابله با قاچاق و انحراف پيش ساز، بررسي روندهاي اخير قاچاق و بازخورد كشفيات پيشسازها در منطقه، بررسي و مرور موارد جاري مرتبط با كشف پيشسازها در غرب و مركز آسيا، توقف محمولهها، برآورد نيازهاي منطقهاي، به روز نمودن موضوعات تنظيم شده و پيشرفتهاي مربوط به موضوع در سطح منطقهاي و پيشنهاد عملياتي بر سال ۲۰۱۳ و مدل طرحهاي عملياتي از موضوعات و دستور كار نشست چهارم مقابله با انحراف و قاچاق پيشسازها بود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 92/6/5