رئیس اداره کل دادگستری مازندران گفت: بیش از ۴۰ درصد از هفت هزار و ۵۰۰ زندانی استان ، محکومان مواد مخدر هستند.
حجت الاسلام محمدعلی تقوی فرد در گفت و گو با روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مازندران؛ افزود: درصد بسیاری نیز بطور غیرمستقیم بدلیل مواد مخدر تحمل حبس می کنند هر چند ممکن است که به علت مواد مخدر زندانی نباشند.
رئیس کل دادگستری مازندران با ذکر مثالی گفت: مثلا بسیاری از سارقان برای تامین مواد مخدر خود دست به سرقت می زنند و بسیاری از دعواها و نزاع ها حتی دعواهای خانوادگی از اعتیاد نشات می گیرد.
تقوی فرد درباره اینکه چرا دستگاه قضایی استان، معتادان مواد مخدر را بعد از دستگیری نیروی انتظامی رها می کند، اظهار داشت: نمی خواهیم مردم زیادی در زندان باشند چون نه زندان برای پذیرش این همه زندانی ظرفیت دارد و نه بودن این همه آدم در زندان فرهنگ قابل قبولی است.
وی ادامه داد: قانون موارد بازداشت موقت را محدود کرده است و اگر معتادی دو یا چند بار مرتکب جرم می شود مشکل از فرهنگ ماست نه نیروی انتظامی یا دستگاه قضایی. اگر کسی ضمانت دهد این معتادان بعد از زندانی شدن، درست می شوند من آنان را زندانی می کنم.
تقوی فرد با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد زندانیان استان های کشور در حد قرار و بدون تکلیف هستند، گفت: این درحالیست که در مازندران بیش از ۷۰درصد زندانیان تعیین تکلیف شده اند.
وی با تاکید بر نظارت و پیگیری جدی مسائل زندانیان، ادامه داد: البته قبول دارم در برخی زندان ها جا برای مددجویان ضیق است.
در سال ۹۴ افزون بر ۳هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان مازندران کشف شد که در این ارتباط حدود ۱۴ هزار نفر قاچاقچی و توزیع کننده مواد مخدر دستگیر و تحویل قانون شدند.
بنابر گزارش دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران در سه ماه اول امسال نیز ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف و حدود چهار هزارو ۷۰۰ نفر در این ارتباط دستگیر شدند.
در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر یک هزار و ۳۰۰ کیلوگرم مواد مخدر درپارک ملل ساری در مرکزاستان سوزانده شد.
طبق آمار حدود ۵۳ هزار معتاد در استان مازندران شناسایی شدند که بخشی از این معتادان در۵۳۹ مرکز درمانی ترک اعتیاد، درحال ترک هستند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مازندران۹۵٫۰۵٫۲۰