معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر در همايش بزرگ بهبوديافتگان استان كرمان گفت: پنج هزار و ۲۰۰ مركز درمان داوطلبانه اعتياد در كشور فعاليت دارند و امسال نيز ۲۲۵ ميليارد ريال براي بيمه پايه و بستري به درمان معتادان اختصاص يافته است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در اين همايش كه محل سالن خانه شهر كرمان برگزار شد، با بيان اينكه سند جامع درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد دومين سند در حوزه مبارزه با مواد مخدر است كه كار تدوين آن انجام شده است، گفت: امسال در حوزه درمان معتادان در كشور، ۲۲۵ ميليارد ريال براي بيمه پايه و بستري اين نوع معتادان اختصاص يافته است.
معاون كاهش تقاضاي ستاد در ادامه، استانداردسازي مراكز مجاز ترك اعتياد را از ديگر اولويتهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالجاري اعلام و تاكيد كرد: تاكنون با ۸۰ درصد مراكز غيرمجاز در سطح كشور برخوردهاي قانوني صورت گرفته و مواردي كه امكان لازم را داشته در چرخه اخذ مجوز قرار گرفتهاند.
دينپرست به اقدامات حوزه فرهنگي و پيشگيري ستاد اشاره و خاطرنشان كرد: سند جامع اجراي برنامههاي فرهنگي و پيشگيري با عنوان سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد در ستاد مبارزه با مواد مخدر تدوين شده كه براساس آن بايد در بازه زماني سالهاي ۹۰ تا ۹۴، بيش از ۴۰ درصد جمعيت ۱۵ تا ۴۴ سال كشور تحت پوشش برنامههاي پيشگيري از اعتياد قرار گيرند.
وي با اشاره به تشكيل كارگروهي براي بررسي ميزان اثربخشي اقدامات فرهنگي و پيشگيري در حوزه مبارزه با مواد مخدر، تصريح كرد: تعداد دستگاههاي فعال در عرصه فرهنگي و پيشگيري از اعتياد از هشت دستگاه به ۱۵ دستگاه افزايش يافته است.
وي گفت: استانداريها بايد ۱۰ درصد از بودجه فرهنگي استان را به انجام فعاليتهاي پيشگيري و فرهنگي در حوزه مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهند كه در برخي استانها از جمله كرمان، اين كار به خوبي انجام شده است.
اين مقام مسوول در ستاد افزود: اجراي طرحهاي مشخصي براي مصونسازي دانشآموزان در معرض اعتياد، رسيدگي به دانشآموزان مصرفكننده و سوء مصرفكننده مواد مخدر و سوادآموزي به بهبوديافتگان بيسواد از جمله برنامههاي جدي اين ستاد در سالجاري است.
دينپرست به وجود حداقل پنج هزار و ۲۰۰ مركز درمان داوطلبانه اعتياد در كشور اشاره و خاطرنشان كرد: در ۱۸ استان كشور مركز درمان اعتياد ماده ۱۶ وجود دارد كه اين مراكز جايگزين زندان شدهاند و مركز ماده ۱۶ استان كرمان از جمله بهترين مراكز استان بوده كه به همت استاندار و همه مسئولين استان تكميل و راهاندازي شده است.
به گفته وي در بخش حمايتهاي اجتماعي نيز اقداماتي از جمله آموزش فني و حرفهاي به ۲۵ هزار بهبوديافته، اختصاص پنج درصد از بودجه اشتغال كشور براي اشتغال بهبود يافتگان و ايجاد شغل براي بهبوديافتگاني كه آموزشهاي فني و حرفهاي را فراگرفتهاند، برنامهريزي شده است.
وي تصريح كرد: كميته زنان ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور در هفته گذشته به عنوان نهمين كميته تخصصي اين ستاد آغاز به كار كرده كه فعاليت آن متمركز بر روي اعتياد زنان و خانوادههاي افرادي است كه به دليل مواد مخدر در زندان هستند.
همچنين در اين همايش اسماعيل نجار رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و استاندار كرمان، خاستگاه مواد مخدر را دشمنان معرفي كرد و افزود: هدف آنان جلوگيري از ارتقا و پيشرفت كشور است.
وي گفت: وقتي انگليس ميخواست آفريقا را مستعمره خود كند، اقداماتش را با توزيع رايگان مواد مخدر بين مردم آغاز كرد و وعده خريد سوختههاي مواد مخدر را داد و اينگونه بود كه مردم آفريقا كه صاحب فكر و انديشه، معادن غني و ثروتهاي زياد بودند سرانجام مجبور شدند معادن غني، كانيهاي ارزشمند و ساير داراييهاي خود را در اختيار انگليس قرار دهند.
نجار افزود: آمريكا در زمان حمله به افغانستان اعلام كرده بود كه كشت جايگزين خشخاش را در اين كشور اجرا خواهد كرد اما شاهديم كه كشت آن به ۴۰ برابر افزايش يافته است.
وي ادامه داد: افرادي كه از دام اعتياد رها شدهاند، نشان دادند اگر اراده و همت براي كاري وجود داشته باشد، اراده خداوند نيز پشتوانه افراد ميشود.
استاندار كرمان تصريح كرد: خداوند در قرآن كريم فرموده اگر هر كسي جان يك نفر را نجات دهد، جامعه را نجات بخشيده است كه اين امر نشان از ارزش اين كار دارد.
فلاح با تاكيد بر اينكه هر اندازه در توان ما باشد به اين بخش كمك ميكنيم، گفت: بايد توجه داشته باشيم كه لذت و زيبايي زندگي را در دوستي و ايمان هر چه بيشتر به خداوند بجوييم.
همچنين سردار حسين چناريان دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در اين همايش گفت: تشكلها، سازمانهاي مردمنهاد و كمپهاي ترك اعتياد با همكاري و تلاش مسوولان در حال اقدام همه جانبه براي مقابله با پديده اعتياد هستند كه در اين رابطه ارايه اعتبارات مورد نياز براي اجراي برنامههاي پيش بيني شده، ضروري امري است.
وي افزود: اقدامات خوبي توسط شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در حوزه پيشگيري از اعتياد انجام شده و يكي از نقاط قوت حوزه فعاليت استاندار كرمان است كه توجه ويژهاي به امر مبارزه با مواد مخدر دارد.
وي گفت: در زمينه استفاده از سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد برنامهريزيهاي لازم انجام شده و آماده اجراست و راهاندازي مركز ماده ۱۶ (مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان) جزء اقدامات بسيار خوب در راستاي مبارزه با مواد مخدر و سوء مصرف اين مواد بوده است.
دبير شوراي هماهنگي استان يادآور شد: استان كرمان به دليل ويژگيها و شرايط جغرافيايي، جزء استانهايي است كه بيشترين آسيب و هزينه را براي مقابله و مبارزه با مواد مخدر متحمل شده و مردم كرمان از اين حيث مورد ظلم اين پديده افيوني قرار گرفتهاند.
چناريان بيان كرد: استان كرمان در كنار مرز شرقي و همجوار با بزرگترين توليدكننده مواد مخدر و نيز در كنار بزرگترين كوير كشور قرار گرفته و مردم اين استان هزينههاي سنگيني را پرداخت كردهاند.
وي با تاكيد بر اين كه اراده بسيار قوي و هماهنگي بين مردم و مسوولان استان كرمان در راستاي مبارزه با مواد مخدر وجود دارد، گفت: مسوولان با دلسوزي و احساس مسووليت زياد براي مقابله با مواد مخدر تلاش ميكنند كه شهداي مبارزه با مواد مخدر يكي از مصاديق اين اقدامات است.
وي افزود: فعاليتهاي خوبي در حوزه مقابله، اقدامات فرهنگي، پيشگيري و درمان در استان كرمان انجام شده است و يك ميليون و ۸۰۰ هزار نفر زير پوشش اقدامات آگاهسازي و پيشگيري قرار گرفتهاند كه نشان از كار گسترده پيشگيري و آموزش دارد.
گفتني است؛ در اين همايش كليه مسئولين مطرح استاني از جمله معاونين و فرمانداران شهرستانها ، مديران دستگاههاي فرهنگي و تعداد زيادي از بهبوديافتگان استان حضور داشتند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۴