با حضور استاندار اصفهان در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سامانه ی تلفنی پیشگیری از اعتیاد که توسط سازمان بهزیستی طرح ریزی و اجرا می شود، رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان؛ دکتر رسول زرگرپور در اين جلسه گفت: از ابتدای سال ۹۵ تاکنون میزان کشفیات مواد مخدر ۱۳۴۱۱ کیلوگرم بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است.
زرگرپور با اشاره به آمار جلسات شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان های استان در چهارماه اول سال ۹۳ تا ۹۵ گفت: آمار تشکیل جلسات نسب به سال ۹۳، ۳۰ درصد رشد داشته است.
استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان از رونمایی سامانه ی تلفنی پیشگیری از اعتیاد توسط سازمان بهزیستی استان خبر داد و گفت: سامانه ی مشاوره ی تلفنی ۵۹۷۳۰۲۷۷ آماده ی ارائه ی مشاوره به مردم خواهد بود.
رسول زرگرپور اظهارداشت: این سامانه باید تکمیل تر شود و در خصوص هزینه های آن نیز باید در صورت امکان کمترین هزینه را برای مخاطبین داشته باشد.
وی بر اطلاع رسانی این شماره به مردم تاکید کرد و افزود: برای افزایش خدمات مشاوره ای در خصوص پیشگیری از اعتیاد در سه ماهه اول بایستی به صورت رایگان ارائه خدمات نمایند.
استاندار اصفهان با اشاره به گزارش مدیرکل آموزش و پرورش استان در ارتباط با ”جشنواره ی استانی دانش آموزی سرود به اعتیاد نه بگو” گفت: این جشنواره در تاریخ ۵/۵/۹۵ برگزار شد و ۳۰۰ مدرسه در فراخوان مسابقه ی جشنواره شرکت نمودند که ۳۳ مدرسه ارائه قابل قبولی داشتند که مورد تقدیر قرار گرفتند.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به نحوه ی اجرای طرح ملی” کاربست ملی شیوع اعتیاد در جامعه کار و تولید” در سطح استان تصریح کرد: این طرح با هدف افزایش دانش، نگرش و مهارت کارفرمایان ، کارگران و متولیان استقرار در اصول و فنون پیشگیری از اعتیاد در محیط کار اجرا می شود.
رسول زرگرپور ادامه داد: آموزش و ترویج سبک زندگی، استقرار مراقبت جسمی، روانی و اجتماعی و پیشگیری و درمان اعتیاد در این طرح پیش بینی شده است.
استاندار اصفهان با اشاره به آمار ارائه شده در خصوص رصد آخرین وضعیت شیوع ایدز در میان معتادان تزریقی مواد مخدر درکشور و ضرورت استمرار خدمات کاهش آسیب گفت: اجرای برنامه های علمی، آموزشی و اطلاع رسانی در گروه های مختلف اجتماعی و در کانون های هدف، توسعه و گسترش درمان های موجود، توسعه کمی و کیفی مراکز کاهش آسیب در بخش های دولتی و غیر دولتی باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است در این جلسه فرماندار شهرستان مبارکه اقدامات و برنامه های پیشگیری از اعتیاد شهرستان مذکور را تشریح نمود.
همچنين در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه باموادمخدر شهرستان خوانسار كه به رياست فرماندار و رئيس شورا و با حضور اعضاي شورا و خيرين شهرستان برگزار شد. فرماندار خوانسار ضمن تبريك سالروز ميلاد كريمه اهل بيت، از برگزاري جلسات شورا به صورت ماهيانه و اخذ ۸۵ مصوبه و اجراي ۹۷ درصد از مصوبات اعلام و اظهار داشت بيشتر مصوبات درخصوص برنامه هاي فرهنگي تصويب و اجرا شده است.
وي از راه اندازي انجمن خيريه در شهرستان خبر داد و گفت اين انجمن با اهدافي كه در نظر دارد راه هاي پيشگيري و اقدامات فرهنگي در عرصه مبارزه باموادمخدر در بين جوانان و بالاخص كانون خانواده هاي در معرض خطر را پوشش خواهد داد.
در ادامه دبيرشوراي هماهنگي مبارزه باموادمخدر استان از بسته بودن بيش از ۸۰ درصد مرزها و كنترل دقيق آن سخن گفت و اعلام داشت سود حاصل از فروش موادمخدر بسيار زياد است به طوري كه براورد مي شود خرده فروشها روزانه بيست ميليارد تومان درآمد دارند.
هادي زاده افزود: طبق آمارهاي ارائه شده ۲۵ درصد معتادان مصرف كنندگان روان گردانها هستند و ورود افراد تحصيل كرده و شاغلين به مصرف جاي نگراني دارد چرا كه نيمي از معتادين نيز شاغلند.
دبير شورا با اشاره به ورود اعتياد به قشرهاي مختلف مردم افزود: اعتياد فقير يا ثروتمند، باسواد و بي سواد، شاغل و بيكار و … را نمي شناسد؛ لذا بايستي كار فرهنگي را از فرزندانمان شروع كنيم و شروع اين كار از دانشگاه ها واقعاً دير است.
مصطفي هادي زاده از اختلالات رواني در بيش از ۳۰ درصد افراد ورود به موادمخدر اشاره كرد و گفت: بيش از ۳۶۰ نوع شيشه وجود دارد كه اعتياد به آنان چه مواد مخدر سنتي و صنعتي، راه بي بازگشت است.
در پايان دبير شورا خواستار ايجاد انجمن خيرين در شهرستان و ثبت آن با محوريت فرماندار و كمك دستگاه هاي شهرستان خوانسار شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۵٫۰۵٫۱۹