معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر از اختصاص ۲۰ ميليارد تومان اعتبار كمكي ستاد به ۱۵ دستگاههاي فرهنگي و پيشگيري خبر داد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني ستاد در اين رابطه گفت: به منظور محقق شدن مفاد سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد و تقويت و گسترش برنامههاي پيشگيري با هدف مصونسازي آحاد سالم و در معرض خطر كانونهاي هدف همچون خانواده، محيطهاي آموزشي و كاري و محلهها و با رعايت برنامه محوري و دوري از هر گونه آزمايش و خطا، قانونگرايي و پرهيز از هرگونه انحراف در اجراي برنامهها و بودجههاي تخصيصي، تمركززدايي و توجه به استانها، تفاهمنامههايي در سالجاري با دستگاههاي فرهنگي و پيشگيري تنظيم شده است.
وي افزود: با توجه به مفاد سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد، اعتباری معادل ۲۰ میلیارد تومان برای یک سال به ۱۵ دستگاه فرهنگي و پيشگيري اختصاص يافته و استانداريها نيز موظف هستند ده درصد از اعتبارات فرهنگي استان را به اجراي اين طرح در استان اختصاص دهند.
دينپرست با بيان اينكه در سالجاري از رديف اعتبار كمكي ستاد مبارزه با موادمخدر ميزان ۷ ميليارد تومان به وزارت آموزش و پرورش اختصاص يافته است، اظهار داشت: تعداد فعاليتهاي مندرج در تفاهمنامه ۱۷ فعاليت است كه مهمترين آنها كمك به اجراي طرحهاي مدرسه عاري از خطر، آموزش مهارتهاي مقابلهاي، مدرسه مراقب اجتماعمحور، آموزش مهارتهاي مراقبت از خود و برگزاري جشنواره دانشآموزي نوجوان سالم، تهيه و توليد نشريه پيشگيري نوين و تهيه، تدوين و توزيع بستههاي آموزشي ويژه مديران و والدين دانشآموزان اول و دوم مقطع متوسطه ميباشد.
معاون كاهش تقاضاي ستاد گفت: همچنين در اين سال شاهد اجراي دو طرح مداخلات آموزشي و رواني- اجتماعي ويژه دانشآموزان در معرض خطر اعتياد و ساير رفتارهاي پرخطر و مداخلات و حمايتهاي رواني- اجتماعي و آموزشهاي درسي و مراقبتي ويژه دانشآموزان پر خطر در مدارس مقاطع تحصيلي راهنمايي و متوسطه هستيم، ضمن اينكه هدف اين طرحها تمركز بر روي دانشآموزان و با اولويت مناطق در معرض خطر و آسيبپذير استانها ميباشد.
دينپرست افزود: در سالجاري نيز چهار ميليارد و پانصد ميليون تومان اعتبار كمكي به سازمان بهزيستي كشور اختصاص يافته كه براساس آن بايد ۱۱ فعاليت مندرج در مفاد تفاهمنامه عملياتي شوند.
وي در ادامه، كمك به انجام برنامه پيشگيري اجتماعمحور در محلههاي روستايي و محيطهاي كار، ادامه فعاليت خط ملي مشاوره اعتياد، انتشار كتابچههاي آموزشي و لوحهاي فشرده پيشگيري از اعتياد را از جمله مفاد مهم در تفاهمنامه سازمان بهزيستي خواند.
اين مقام مسوول در ستاد ادامه داد: همچنين دو ميليارد تومان از رديف اعتبار كمكي ستاد مبارزه با موادمخدر به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اختصاص يافته كه تعداد فعاليتهاي مندرج در تفاهمنامه ۹ فعاليت ميباشد و مهمترين مفاد آن كمك به برگزاري كارگاههاي آموزش مهارتهاي زندگي و روشهاي پيشگيري اوليه از اعتياد، برگزاري پنج جشنواره منطقهاي و نمايشگاه دانشجويي پيشگيري اوليه از اعتياد، تهيه و توليد بستههاي آموزشي ويژه دانشجويان و گسترش برنامههاي پيشگيري در فضاي مجازي است.
دينپرست يادآور شد: در سال ۹۲ وزارت وزرش و جوانان، كميته امداد امام خميني (ره) ، بنياد شهيد و امور ايثارگران، سازمان تبليغات اسلامي، جمعيت هلال احمر و دانشگاههاي آزاد و پيام نور به جمع دستگاههاي فرهنگي دريافتكننده اعتبار كمكي ستاد افزوده شدند.
به گفته وي، اعتباري بالغ بر ۵ و نيم ميليارد تومان به وزارتخانههاي بهداشت، فرهنگ و ارشاد اسلامي و ورزش و جوانان، جمعيت هلال احمر، كميته امداد امام خميني (ره)، سازمان زندانهاي كشور، دانشگاههاي آزاد و پيام نور، بنياد شهيد و امور ايثارگران و سازمانهاي تبليغات اسلامي و صدا و سيما اختصاص يافته است.
معاون كاهش تقاضاي ستاد بيان داشت: يك ميليارد تومان اعتبار نيز به حوزه فرهنگي سازمان بسيج بهمنظور اجراي ۵ مفاد تفاهمنامه همچون برگزاري نمايشگاهها براي آحاد جامعه و كارگاههاي آموزشي پيشگيري اوليه از اعتياد ويژه والدين و پرسنل بسيجي تخصيص يافته است.
دينپرست افزود: دبيرخانههاي شوراي هماهنگي استانها بايد با جديت لازم نسبت به نظارت بر صحت اجراي برنامهها اقدام كنند و همچنين هر يك از دستگاههاي اجرايي با توجه به بند يك و سه بخش بودجه سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد موظفاند ۸۰ درصد از بودجه مصوب مربوط به برنامهها و فعاليتهاي مندرج در سند را علاوه بر اعتبار تخصيصيافته در تفاهمنامه حاضر تامين و نسبت به اجراي آن اقدام كنند و اين مهم براي نخستين بار است كه در متن تفاهمنامههاي متبادله با دستگاهها مورد تاكيد قرار گرفته و قطعاً ادامه همكاري با دستگاههاي مذكور در آينده منوط به اجراي توافقات فيمابين بالاخص اختصاص اعتبار ۸۰ درصدي مورد نظر از سوي دستگاهها به اجراي برنامههاي مصوب فرهنگي و پيشگيري است.
دينپرست یادآور شد: شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانها علاوه بر نظارت جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بايد هرگونه انحراف در اجرای برنامهها و بودجههای تخصیصی را به اداره كل فرهنگي و پيشگيري ستاد گزارش دهند تا اقدام قانوني لازم صورت پذيرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۴