• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
15

هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است

  • کد خبر : 3
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۸

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نبود هدف‌گذاری درست در حوزه مقابله با اعتیاد گفت: هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است و همه دستگاه‌ها […]

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نبود هدف‌گذاری درست در حوزه مقابله با اعتیاد گفت: هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است و همه دستگاه‌ها باید با استفاده از امکانات خود، در مهار این پدیده شوم تلاش کنند.
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر:
هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نبود هدف‌گذاری درست در حوزه مقابله با اعتیاد گفت: هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است و همه دستگاه‌ها باید با استفاده از امکانات خود، در مهار این پدیده شوم تلاش کنند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر محمدباقر صابری‌زفرقندی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد در خصوص اعتقاد یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نبود برنامه صحیح و هدف‌گذاری مشخص در حوزه مقابله با اعتیاد گفت: هدف‌گذاری در حوزه اعتیاد کشور، مبتنی بر سیاست‌های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و در راستای قوانین موجود است و همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز باید با بسیج همه جانبه امکانات مادی و معنوی خود، در مهار این پدیده شوم تلاش کنند.
وی تاکید کرد: وظیفه ستاد مبارزه با موادمخدر هماهنگی همه دستگاه¬های عضو ستاد است و وظیفه اجرایی نداشته و ندارد، لیکن این مهم خصوصاً در حوزه درمان مورد تایید است که متولی اصلی درمان کشور در حوزه درمان اعتیاد به دلیل ایجاد ساختارهای موازی تضعیف شده و اصلاح این امر نیز به همت فوری و مداخله کارشناسی مجلس بستگی دارد که انتظار از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این زمینه دو چندان است.
حوزه پیشگیری از اعتیاد دامنه¬ای به وسعت تمام اقدامات اقتصادی ـ سیاسی و فرهنگی در کشور دارد
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد همچنین در خصوص این ادعا که در حوزه پیشگیری و از بین بردن اعتیاد تقریباً هیچ کار موثری جز ساخت فیلم‌های سینمایی و به تصویر کشدن افراد معتاد بدبخت انجام نشده است، اظهار داشت: حوزه پیشگیری از اعتیاد دامنه¬ای به وسعت تمام اقدامات اقتصادی ـ سیاسی و فرهنگی در کشور دارد و اگر بپذیریم اعتیاد یک معضل فردی ـ اجتماعی، روانی و معنوی است، منوط کردن حوزه پیشگیری به چند فیلم و نمایش نادرست است و به طبع آن نیز نتایج نادرست¬تری حاصل می¬‌شود.
صابری ادامه داد: همچنین اگر حوزه اجتماعی و معنوی را عامل اصلی در شروع و تداوم اعتیاد بدانیم، آنگاه نقش فرهنگ اعم از کتاب و فیلم و ادبیات در پیشگیری از اعتیاد غیرقابل انکار می¬شود.
وی گفت: اگر بپذیریم که ما فرهنگ غنی ملی و مذهبی داریم و با این حال اعتیاد مشکل عمده جامعه ما است پس باید اعتراف کنیم که کم کاری¬های کلیت کشور و نه بخش خاصی از آن، اعم از حوزه های علمی و دینی و دانشگاهی، به‌درستی به وظایف خود عمل نکرده‌اند.
این مقام مسوول در ستاد تصریح کرد: سؤال این است، اگر مبانی دینی و شیعی در حوزه فرهنگ آنگونه که باید در جامعه جاری و ساری می¬شد باز هم معضلی بنام اعتیاد وجود داشت؟ همچنین در حوزه اجتماعی بحث اقتصاد خصوصاً فقر و نابرابری، سخت بودن معیشت و حرام خواری به معنی کسب مال از طریق نامشروع را نمی¬توان به سادگی نادیده گرفت و نقش آن در پیشگیری یا شیوع اعتیاد را ناچیز شمرد.
صابری افزود: آیا می¬توان انکار کرد که اعتیاد به عنوان یک بیماری اجتماعی ارتباطی با سطح شاخص¬های فرهنگی کشور ندارد؟ و یا اگر تلاش همه مسؤولین فکری و اجرایی در جهت ارتقاء شاخص‌های فرهنگی کشور مبتنی بر آموزه‌های دینی و ملی باشد، باز هم شاهد اعتیاد در سطح وسیع و گسترده که تهدید کننده جامعه باشد خواهیم بود؟
وی تاکید کرد: اگر کسی که خود در مؤثرترین مرکز قانون‌گذاری کشور حضور دارد، مدعی شود که در حوزه پیشگیری هیچ کار مؤثری انجام نداده¬ایم، آیا نمی‌توان نتیجه گرفت که یکی از اولین کم‌کاری‌ها در حوزه قانون‌گذاری و بعد سایر قوا است.
صابری افزود: شاخص میزان مطالعه کتاب در کشور، تعداد تولیدات فرهنگی و هنری ماندگار، تیراژ کتب منتشر شده، تعداد دانشجویان نخبه مدارس دینی و علوم اجتماعی، تعداد مقالات منتشر شده در این حوزه¬ها تحقیقاً می¬تواند نسبت عکسی با میزان شیوع اعتیاد در هر کشوری داشته باشد.
به بهانه پیشگیری و درمان اعتیاد نمی‌توان از مبارزه قاطعانه با آن غفلت کرد
وی همچنین در خصوص این ادعا که تمام اقدامات در راستای مبارزه با اعتیاد خلاصه می¬شود و در حوزه پیشگیری و درمان کار مؤثری انجام نشده است، گفت: در حوزه مقابله نیز اگر بپذیریم که معضل اعتیاد امروز فراتر از یک موضوع شخصی، محلی و حتی کشوری است و دست‌های پیدا و پنهان نظام سلطه با اهداف امنیتی در پشت آن وجود دارد، باید اعتراف کنیم که علی‌رغم همه تلاش‌ها و هزینه‌های قابل تقدیر کشورمان در این زمینه، هنوز راه¬های نرفته زیادی را در پیش رو داریم، به‌عنوان مثال وجود شبکه¬های تهیه و توزیع مواد که به راحتی فعالند و در واقع سرپنجه قاچاقچیان و کارتل های بزرگ موادمخدر هستند، نشان می¬دهد که اقدامات جدی‌تر و صرف هزینه‌های گزاف‌تری لازم است.
صابری افزود: بدیهی است نمی¬توان به بهانه پیشگیری و درمان از مبارزه بی امان، قاطعانه و مبتنی بر شواهد علمی غفلت کرد و هیچکس نیز ادعا نمی¬کند که روش‌های مبارزه در دنیا و کشور ما نیاز به نقد کارشناسی ندارد.
این مقام مسوول در ستاد بیان داشت: ایران از جمله کشورهایی است که در حوزه درمان و خصوصاً درمان‌های جایگزین دست‌آوردهای قابل تقدیری داشته است و همچنین مراجعه به گزارشات بین‌المللی و مروری بر گزارش سالانه دستگاه‌های اجرایی و مسوول درمان کشور نیز به خوبی وسعت و عمق ارائه خدمات درمانی به معتادان را نشان می¬دهد.
صابری گفت: انتظار از درمان اعتیاد، آن انتظاری که از درمان در سایر بخش‌های طب وجود دارد، نیست، بلکه امروزه برنامه‌های کاهش آسیب که در آن توزیع سرنگ و کاندوم فارغ از مصرف یا عدم مصرف مواد در دستور کار است نیز به‌عنوان موفقیت‌های درمانی قابل ارزیابی است.
مسوولیت اصلی کلینیک‌های مثلثی با معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی است
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد با اشاره به متولی حمایت از کلینیک‌های مثلثی افزود: این کلینیک‌‌ها، مراکزی هستند که در معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای درمان ایدز در معتادان تزریقی به همراه مشاوره خانوادگی که سه ضلع یک مثلث حمایتی را تشکیل می‌دهند، راه‌اندازی شده‌اند و هدف اصلی آنها، برنامه‌های مشاوره و اقدامات کاهش آسیب برای کنترل انتشار ویروس HIV است و البته سازمان بهزیستی در این زمینه وظیفه¬ای به عهده ندارد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3

برچسب ها