معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: کشت خشخاش در استان همجوار با جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا سردار اسدالله هادی نژاد روز دوشنبه در نخستین نشست استانداران مناطق مشترک مرزی ایران و افغانستان در مشهد افزود: این افزایش بر اساس گزارش های نهادهای رسمی و بین المللی است که باید نسبت به جلوگیری از کشت و امحای مزارع خشخاس اقدام شود.
وی عنوان کرد: در این راستا انتظار است که با ایالت های همجوار و نیز افغانستان برای مقابله با این موضوع همکاری های نزدیکتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: تحقق تمام اقدامات اقتصادی زمانی میسر می شود که بستر امنیت ایجاد شود و هر جا ناامنی شد سرمایه و سرمایه گذار نمی رود از این رو باید تلاش همه بر آن باشد به منظور روابط اقتصای پایدار مباحث امنیتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به تردد کاروان های سنگین قاچاق مواد مخدر طی سال های اخیر برای ایجاد امنیت، علاوه بر ایجاد هزار و ۲۰ کیلومتر خاکریز در مرزها، و ۱۰۰ کیلومتر دیوار بتنی و۷۴۷ کانال ایجاد شد و ۳۴ دهنه مهم در مرزها مسدود و ۴۵۰ کیلومتر هم توسط دوربین و بخش عمده ای از مسیر هم با فیبر نوری تحت کنترل قرار گرفت و ۲۴۳ کیلومتر سیم خاردار هم در مرزها کشیده شده است.
وی گفت: در این میان هر ساله بودجه و اعتبار زیادی را برای حفظ و حراست از مرزها هزینه می کنیم تا راه عبور مواد مخدر به کشور را مسدود کنیم و با این اقدامات، امروز تردد قاچاقچیان بسیار دشوار شده است.
وی با بیان اینکه پارسال نیروهای مقابله ای جمهوری اسلامی ۶۱۸ تن مواد مخدر کشف کردند که نسبت به سال قبل رشد ۱۱ درصدی دارد، افزود: طی سال ۹۴ چهار استان حاشیه مرز شامل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و آذربایجان غربی در بحث خروج از کشور در اولویت مبارزه قرار گرفت و توان و امکانات را در این مناطق متمرکز کردیم.
وی با اشاره به اینکه ۷۸ درصد از کشفیات سال گذشته مربوط به این استان ها بود، اظهار کرد: در این مدت دو هزار و ۵۲۳ عملیات مهم در مقابله با قاچاقچیان انجام و سه هزار و ۱۷ باند هم متلاشی شد.
سردار هادی نژاد با بیان اینکه هم اکنون ۱۰۰ هزار مجرم محکوم مواد مخدر در زندان های ایران نگهداری می شوند، اظهار کرد: پارسال در مجموع ۳۵۷ هزار نفر از متهمان و محکومان مواد مخدر دستگیر و به دستگاه های امنیتی و انتظامی تحویل شدند و اکنون ۴۸ درصد کل زندانیان کشور را محکومان مواد مخدر تشکیل می دهند.
وی عنوان کرد: در سه ماهه اول امسال ۱۷۰ تن تریاک؛ ۵،۲ تن هروئین؛ ۲، ۳ تن کراک؛ ۳۰ تن حشیش و ۲ تن مرفین حاصل کشفیات خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان بوده است.
وی افزود: با توجه به اقداماتی که طی این سال ها در مرز جمهوری اسلامی ایران و افغانستان صورت گرفته، مسیر قاچاق مواد مخدر به سمت پاکستان تغییر کرده و در شرایط کنونی بخش عمده ای از قاچاقچیان مواد مخدر را از پاکستان به مرزهای ما انتقال می دهند.
سردار هادی نژاد ادامه داد: انتظار آن است همکاری خوبی بین مرزبانان دو کشور برای مسدود کردن مرز جنوبی افغانستان و مرز شمالی پاکستان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در ارتباط سه جانبه، همکاری خوبی بین سه طرف ایران، افغانستان و پاکستان برقرار است، افزود: اما مدتی است نماینده افغانستان در این تشکیلات سه جانبه حضور ندارد.
وی تصریح کرد: نخستین انتظار ما، اولویت همکاری های اطلاعاتی وعملیاتی بین استان های مرزی ایران و افغانستان است تا در این فعالیت مشترک مقابله جدی با قاچاق صورت گیرد، ضمن آنکه هم پوشانی دستگاه های مقابله ای دو طرف و واکنش به اطلاع رسانی به موقع بین دستگاه های دو طرف حاکم باشد.
این همایش ۲ روزه با حضور استانداران سه استان مرزی ایران شامل خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان و نیز سه ولایت هرات ، فراه و نیمروز از امروز برپا شده است.