دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت که از حدود ۵۳ هزار معتاد شناسایی شده در این استان هم اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر در حال ترک هستند.
علیرضا میرزایی روز چهارشنبه در همایش رهایی یافتگان اعتیاد شهرستان آمل افزود : هم اکنون ۵۰۰ مرکز ترک اعتیاد در مازندران فعال است که از این شمار ۴۲۰ مرکز درمانی است.
وی ادامه داد : ۷۷ مرکز اقامتی ، هشت مرکز ترک گذری ، سه مرکز بیماری های رفتاری و یک مرکز اجتماع محور نیز هم اکنون در مازندران فعال است.
** برنامه ریزی آماری برای مقابله با قاچاق و اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران همچنین از برنامه ریزی آماری برای کاهش اعتیاد و مقابله با قاچاق مواد مخدر بر اساس برنامه توسعه ششم خبر داد.
وی گفت که در این برنامه ریزی به منظور سامان بخشی معضل اعتیاد در جامعه هر سال تا انتهای برنامه در سال ۹۹ ، کاهش پنج درصدی قاچاق مواد مخدر در دستور کار قرار گرفته است.
او افزود : در بخش اعتیاد هم هدف گیری برنامه کاهش ۱۰ درصدی آمار معتادان در هر سال است.
میرزایی با بیان این آمار که پارسال سه تن مواد مخدر در مازندران کشف شد و بیش از ۱۴ هزار نفر هم در این ارتباط دستگیر و تحویل قانون شدند ، گفت : دولت در سه سال گذشته برای پاکسازی کانون های آلوده به مواد مخدر استان بیش از یکهزار میلیارد ریال هزینه کرده است.
**کاهش سن وگرایش زنان به اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر مازندران از کاهش سن اعتیاد در میان نوجوانان و نیز گرایش روزافزون به این معضل در میان زنان استان ابراز نگرانی کرد و ازخانواده ها خواست تا نسبت به وضعیت افراد خانواده خود بیشتر احساس مسئولیت داشته باشند.
میرزایی علت بسیاری از شرارت ها ، طلاق و ناهنجاری های اجتماعی را اعتیاد دانست و گفت : یکی از برنامه های جدی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم اجرای طرح های فرهنگی و اجتماعی در مناطق پاکسازی شده از اعتیاد است تا همچنان پاک باقی بمانند .
وی یادآورشد: برای آماده کردن دستگاههای مختلف و هماهنگی در جرای سند جامع ، برگزاری نشست های شورای هماهنگی مواد مخدر در شهرستان های مختلف در دستور کار قرار گرفته است و در این جلسات از سند جامع پرده برداری خواهد شد.
دراین آیین همچنین تعدادی از معتادانی که با ترک اعتیاد ، سلامتی کامل خود را باز یابی کردند، تجلیل شدند.