معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: پنج هزار و ۲۰۰ مرکز درمان داوطلبانه اعتیاد در کشور فعالیت میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، بابک دینپرست ظهر امروز در همایش بهبودیافتگان استان کرمان اظهار داشت: سند جامع درمان معتادان بهبودیافته تا پایان شهریورماه سال جاری اجرایی میشود و این سند بهعنوان دومین سند در حوزه مبارزه با مواد مخدر است که کار تدوین آن انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه درمان معتادان بهبودیافته در کشور در سال جاری ۲۲۵ میلیارد ریال برای بیمه پایه و بستری این نوع معتادان اختصاص یافته است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر استانداردسازی مراکز مجاز ترک اعتیاد را از دیگر اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری اعلام و تصریح کرد: تاکنون با ۸۰ درصد مراکز غیرمجاز در سطح کشور برخوردهای قانونی صورت گرفته و مواردی که امکان لازم را داشته در چرخه اخذ مجوز قرار گرفتهاند.
دینپرست با اشاره به اقدامات فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: سند جامع اجرای ماموریتهای فرهنگی و پیشگیری با عنوان سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر تدوین شده که براساس آن باید در بازه زمانی سالهای ۹۰ تا ۹۴ بیش از ۴۰ درصد جمعیت ۱۵ تا ۴۴ سال کشور زیر پوشش برنامههای پیشگیری از اعتیاد قرار گیرند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروهی برای بررسی میزان اثربخشی اقدامات فرهنگی و پیشگیری در حوزه مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: تعداد دستگاههای فعال در عرصه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد از هشت دستگاه به ۱۵ دستگاه افزایش یافته است.
این مسئول گفت: استانداریها باید ۱۰ درصد از بودجه فرهنگی استان را به انجام فعالیتهای پیشگیری و فرهنگی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهند که در برخی استانها از جمله کرمان این کار به خوبی انجام شده است.
دینپرست افزود: اجرای طرحهای مشخصی برای مصونسازی دانشآموزان در معرض اعتیاد، رسیدگی به دانشآموزان مصرفکننده و سوء مصرفکننده مواد مخدر و سوادآموزی به بهبودیافتگان بیسواد از جمله برنامههای جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری است.
وی به وجود حداقل پنج هزار و ۲۰۰ مرکز درمان داوطلبانه اعتیاد در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در ۱۸ استان کشور مرکز درمان اعتیاد ماده ۱۶ وجود دارد که این مراکز جایگزین زندان شدهاند.
دینپرست ابراز داشت: در بخش حمایتهای اجتماعی اقداماتی از جمله آموزش فنی و حرفهای به ۲۵ هزار بهبودیافته، اختصاص پنج درصد از بودجه اشتغال کشور برای اشتغال بهبودیافتگان و ایجاد شغل برای بهبودیافتگانی که آموزشهای فنی و حرفهای را فراگرفتهاند، برنامهریزی شده است.
وی تصریح کرد: کمیته زنان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در هفته گذشته به عنوان نهمین کمیته تخصصی این ستاد آغاز به کار کرده که فعالیت آن متمرکز بر روی اعتیاد زنان و خانوادههای افرادی است که به دلیل مواد مخدر در زندان هستند.