• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
4

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان: ریشه و اساس تمام جرائم در جامعه اعتیاد به مواد مخدر است

  • کد خبر : 29504
  • ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: ریشه و اساس تمام جرائم در جامعه اعتیاد به مواد مخدر است و تاکنون ۱۷۰ کشور دنیا درگیر این موضوع هستند. به گزارش ایرنا هادی مرعشی روز دوشنبه در نشست هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در خاش اظهار داشت: تلاش مسئولان دست اندرکار در مورد […]

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: ریشه و اساس تمام جرائم در جامعه اعتیاد به مواد مخدر است و تاکنون ۱۷۰ کشور دنیا درگیر این موضوع هستند.

به گزارش ایرنا هادی مرعشی روز دوشنبه در نشست هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در خاش اظهار داشت: تلاش مسئولان دست اندرکار در مورد اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است اما برای ریشه کنی اعتیاد و مبارزه بی امان با مواد مخدر ضرورت دارد همه دستگاهها جدی تر پای کار باشند.

وی ادامه داد: ۶۸ گروه ویژه آقایان و پنج گروه ویژه بانوان در انجمن معتادان گمنام استان فعالیت دارند که تاکنون به موفقیتهای خوبی در زمینه درمان و پیشگیری از اعتیاد رسیدند.

وی ادامه داد: همه ساله در امر پیشگیری از اعتیاد و مقابله با آن از ظرفیت افزون بر ۲۵ هزار نیروی امدادی هلال احمر، هشت هزار داوطلب سلامت و دهیاران و سایر مجموعه ها در سیستان و بلوچستان بهره گرفته می شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان بیان کرد: جلوگیری از اثرات سوء مواد مخدر باید به جای پاکسازی پاتوقها مبحث پاکیزه کردن این محیط ها مورد توجه باشد.

مرعشی بیان کرد: با هدف برخورد جدی و قاطع با خرده فروشان مواد مخدر نیز باید مصادره اموال آنها با کسب مجوز از دستگاه قضایی در اولویت قرار گیرد.

وی گفت: شرکت پزشکان در دوره های آموزشی پیشگیری از اعتیاد که در مهرماه انجام می شود باید به عنوان یک دستورالعمل مهم عملیاتی و از ظرفیت این قشر برای تزریق پاکی در جامعه بهره گرفته شود.

وی همچنین سامانه ۰۹۶۲۸ را برای پاسخگویی به مباحث پیشگیری و مقابله با پدیده و معضل اعتیاد در ۲۴ ساعت از شبانه روز اعلام کرد.

مدیر کل سازمان بهزیستی سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه در سال گذشته ۳۳۰ میلیارد ریال تسهیلات برای موضوع پیشگیری از اعتیاد و کمک به معتادان بهبود یافته در استان تخصیص داده شده که تاکنون ۱۶۰ میلیارد ریال آن جذب شده گفت: برای همین منظور ۵۰ میلیارد ریال امسال برای خاش پیش بینی شده که در قالب خویش فرمایی( پرداخت به فرد پاک شده) و نیز کارفرمایی( ایجاد اشتغال برای فرد پاک شده توسط یک شخص و یا یک دستگاه) تسهیلات را با اختیار خود شهرستان پرداخت می شود.

محمدرضا سراوانی اظهار داشت: ۲۳ درصد از سهم بیمه تامین اجتماعی افراد را در مبحث خویش فرمایی سازمان بهزیستی پرداخت می کند و به کارفرمایان نیز در عوض ایجاد اشتغال برای هر فرد بهبود یافته ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد اندک پرداخت می شود.

وی بیان کرد: سالانه ۲۵ هزار نفر در مراکز درمان سازمان بهزیستی سیستان و بلوچستان خدمات درمانی در موضوع اعتیاد دریافت می کنند که بر اساس آمار موجود ۴۰ درصد آنها بیکار و بقیه در گذشته صاحب شغل بودند.

فرماندار شهرستان خاش نیز گفت: اعتیاد و معضل مواد مخدر خسارات فراوان و جبران ناپذیری را به جامعه ایران وارد کرده و متاسفانه همجواری با ۲ کشور افغانستان و پاکستان به عنوان تولید کنندگان و بازارهای عمده عرضه و فروش مواد مخدر کشور و منطقه ما را بیشتر مورد تهدید قرار داده است.

محمداکبر چاکرزهی اظهار داشت: موضوع اعتیاد به عنوان یک مسئله و مبحثی بسیار مهم در راستای نابودسازی سرمایه های ارزشمند کشور که نسل جوان هستند از سوی دشمنان به صورت جدی و هدفمند دنبال می شود که ضرورت دارد برای کاهش آسیبهای ناشی از آن به مباحث اشتغالزایی و حمایت از سازمانهای مردم نهاد توجه شود.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و تشریح علل گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر گفت: گرفتار شدن زنان، کودکان و قشر تحصیلکرده و نیز صاحبان مشاغل در دام اعتیاد به عنوان زنگ خطری جدی محسوب می شود که جامعه ما را به نابودی می کشاند.

عیدمحمد قلندرزهی اظهار داشت: تغییر در الگوهای مصرف از سنتی به صنعتی مواد مخدر، سهولت دسترسی به مواد، معضلاتی مانند فقر، بیکاری، حاشیه نشینی و اختلافات خانوادگی از آسیبهای مهم اجتماعی محسوب می شوند که باید به این موضوع توجه شود.

وی ضرورت توجه به مراکز و مناطق پرخطر اعتیاد مانند ایرندگان، پشتکوه و گوهرکوه و جمع آوری مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز، جمع آوری خرده فروشان در نقاط مختلف شهر را خواستار شد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان خاش نیز با بیان اینکه ۲٫۷ درصد از جمعیت ۹۰هزار نفری روستائیان این شهرستان در دام اعتیاد گرفتار هستند گفت: آمار اعتیاد در سنین مختلف رو به رشد بوده که ۷۷ درصد معتادان مصرف تریاک، ۱۶ درصد شیره، سه درصد کراک، یک درصد شیشه و مواد دیگر مصرف می کنند.

پرویز براهویی اظهار داشت: برای درمان معتادان در مراکز درمانی به میزان ۸۰ درصد شربت متادون و ۲۰ درصد قرص آن استفاده می شود و در همین مبحث ترک اعتیاد ۳۰ درصد به دلیل نداشتن شغل و بیکاری پس از کسب بهبودی به سمت مواد گرایش دارند.

وی انجام ۲۲۵ مورد غربالگری معتادان در مبحث بیماری ایدز را از اقدامات مهم بهداشت و درمان خاش عنوان کرد و افزود: خوشبختانه هیچ موردی از ایدز در این منطقه مشاهده نشده است.

شماری از مسئولان محلی خاش در این نشست به طرح دیدگاههای خود پرداختند و در پایان برای استمرار برنامه های آموزشی و آگاه سازی و پیشگیری از اعتیاد، مقابله با خرده فروشان مواد مخدر و ضرورت جمع آوری مراکز غیرمجار ترک اعتیاد تصمیم گیری شد.

خاش با ۱۲۴ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان به عنوان یکی از کانونهای پرخطر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و این شهرستان در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.

منبع خبر: ايرنا ۹۵٫۰۴٫۲۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=29504

برچسب ها