دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: برنامه هاي پيشگيري از اعتياد با بهره گيري از ظرفيتهاي شهرداري منطقه ۱۱ مشهد گسترش مييابند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي، ابراهيم قربان زاده در جلسهاي با شهردار و معاون فرهنگي منطقه ۱۱ مشهد كه با موضوع گسترش برنامه هاي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و اعتياد به مواد مخدر به منظور اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: مواد مخدر مشکلات و آسيب هاي فراواني را به دنبال دارد به طوری که مقام معظم رهبری در رابطه با آسیبهای اجتماعی نخستین اولویت را مبارزه با مواد مخدر عنوان کردهاند و پيشگيري از آسیبهای این پدیده شوم مي بايست به صورت جهادي در دستور کار قرار گيرد.
وي با اشاره به راهبرد ابلاغي دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر، یادآور شد: برای امر اجتماعی کردن مبارزه با این بلای خانمانسوز باید از تمامي ظرفيت ها و سرمايه هاي اجتماعي موجود از جمله روحانیون، ائمه جمعه و جماعات،نخبگان،شهرداري و شوراي اسلامي شهر و همچنین از توان دستگاههای غیردولتی و سمنها استفاده شود.
دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با بیان اینکه در تمامي كشورها آسيبهاي اجتماعي به ويژه اعتياد وجود داردو نخستین آسیب اجتماعی مواد مخدر است، اظهار داشت: همه آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، همسر آزاری، قتل و کودک آزاری از مصرف مواد مخدر باعث مي شوند و تمامي مسئولين در راستاي پيشگيري از اعتياد وظيفه و رسالت قانوني دارند.
قربان زاده با بیان اینکه اعتیاد در کشور ۲۵ درصد کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: در برنامه پنج ساله ششم توسعه بر اساس برنامهریزی انجام شده باید ۲۵ درصد مصرف مواد مخدر و اعتیاد کاهش یابد كه مي بايست فعالیتهای مناسبي در زمينه پيشگيري اوليه از اعتياد صورت پذيرد.
قربان زاده آگاهسازی و مسائل پیشگیرانه در حوزه مصرف مواد مخدر را بسیار موثر در کاهش اعتیاد دانست و گفت: برای آگاهسازی جامعه و خانوادهها در حوزه پیشگیری فعالیتها باید افزایش یابد و مردم بیش از گذشته باید از مضرات مواد مخدر آگاه شوند.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت شهرداری در حوزه پیشگیری از اعتیاد خاطر نشان کرد: با توجه به همکاری همه جانبه برای پیشگیری از اعتیاد ، شهرداری مي بايست ۱۰ درصد از منابع اعتباری خود را به پیشگیری از اعتیاد اختصاص دهندكه در اين راستا ظرفيت شهرداري كلان شهر مذهبي مشهد يك موقعيت بسيار مناسب در راستاي تحت پوشش قرار دادن اقشار مختلف جامعه است كه مي تواند تأثيرات بسزايي در سالم سازي مركز استان داشته باشد.
دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامه های جامع و گسترده است، بر استفاده از ظرفیت های مردم و ضرورت آموزش مهارت های زندگی به خانواده ها تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی مستقر درمشهد مقدس باید برنامههای خود را در زمینه پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی تقویت کنند، افزود:شهرداری و شورای شهر ظرفیت بالایی در این زمینه دارد که باید با تداوم برنامههای فرهنگی این امر برای کاهش آسیبهای اجتماعی گسترش یابد.
گفتني است بر اساس توافق صورت گرفته در اين جلسه ، برنامهریزی جهت ارائه خدمات آموزشي مهارت زندگي در مراکز مشاوره، آموزشی فرزندپروري و اصول پيشگيري از اعتياد در زمینه خدمات اجتماعی مورد نیاز شهروندان ، برپايي نمايشگاه هاي سيار پيشگيري از اعتياد در بوستانها و مراكز تجمعي و نیز مراکز گردشگری ، برگزاري همايش يا جشنواره با موضوع پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و اعتياد در محل فرهنگسراي ترافيك شهرداري ، تهيه و توزيع بروشوردر بحث آموزشهاي پيشگيرانه مورد تاكيد قرار گرفت و مقرر شد برنامه هاي ياد شده با استفاده از ظرفيتهاي مشترك شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و شهرداري منطقه ۱۱ برگزار شوند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۰۴٫۱۵