مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۱۰ درصد اعتبارات شهرداریها باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد هزینه شود.
به گزارش ایرنا عارف وهاب زاده روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان رفسنجان افزود: شهرداری ها نهاد اجتماعی و عمرانی هستند که باید ۱۰ درصد از بودجه خود را صرف مبارزه با مواد مخدر کنند و همکاری چشمگیر شهرداری ها در مبارزه با مواد مخدر امری بسیار مهم تلقی می شود.
وی گفت: ۲۲ هزار و ۸۵۰ نفر در کل کشور دوره ها و آموزش های پیشگیری از اعتیاد را دیده اند و این افراد شامل نیروهای ارتش و روحانیون حوزه علمیه قم و سازمان تبلیغات اسلامی هستند.
وی تصریح کرد: از این تعداد، ۱۲ هزار نفر از نیروهای ارتش در سال گذشته و ۱۰ هزار و ۸۵۰ روحانی از حوزه علمیه قم و سازمان تبلیغات اسلامی کشور آموزش دیده و آمادگی آموزش برای روحانیان رفسنجانی را نیز در دستور کار داریم.
وهاب زاده اظهار کرد: سال گذشته راهاندازی خانههای ورزش روستایی را آغاز کردیم که استقبال خوبی شد و امسال نیز این کار تداوم مییابد.
وی در مورد ظرفیت فضای مجازی گفت: این فضا در حوزه تبلیغ موادمخدر پیشتاز است و پلیس فتا به دنبال افرادی است که اقدام به فروش مواد در طریق فضای مجازی هستند.
وی افزود: فضای مجازی در استان کرمان باید جدی گرفته شود و در حوزه دانشآموزی و دانشجویی راهکارهایی ارائه شود تا افراد در این سن دچار اعتیاد نشوند.
وهابزاده خاطرنشان کرد: اعتبارات در کشور ما برای این حوزه کم است و سال گذشته ۱۳۰ میلیارد ریال برای ۲۲ دستگاه بودجه در نظر گرفته شد.
وی گفت: هرچه سرمایه اجتماعی بالاتر باشد آسیبهای اجتماعی کمتری خواهیم داشت.
وی بیان کرد: دغدغه و حساسیت در زمینه پیشگیری از اعتیاد باید از خانه شروع شود و در مدارس و دانشگاهها به صورت مستمر پیش رفت.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزشها باید براساس شواهد علمی و استاندارد استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه برنامههای استاندارد در زمینه پیشگیری در کشور ما حدود ۱۰ درصد است افزود: این در حالی است که در برخی کشورها بالای ۸۰ و ۹۰ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای پیشگیری از سنین ابتدایی باید آغاز شود اما آموزش موادمخدر نباید در مدارس ابتدایی ارائه شود بلکه باید مهارتها آموزش داده شود و محتوای آن نیز باید علمی و استاندارد باشد.
وهاب زاده گفت: استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی استانهای پایلوت برای پیشگیری هستند و اعتبارات عمده در این چهار استان توزیع میشود و اعتباری نیز برای رفسنجان در نظر خواهیم گرفت.
وی افزود: ۲ میلیارد ریال اعتبار برای آموزش و پرورش کرمان گذاشتیم تا هم در زمینه آموزش معلمان و هم دانشآموزان و والدین آموزش ارائه شود.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه چهار میم را توصیه میکنم که عبارتند از محله، مسجد، منزل و مدرسه خاطرنشان کرد: از این چهار مورد باید بهخوبی استفاده شود و با هم هماهنگ باشند.
وی به طرح ایجاد مرکز آموزشی در زمینه پیشگیری از اعتیاد در رفسنجان اشاره کرد و گفت: اگر برنامههای اتوبوس سیار سفیر امید و سلامت در این شهرستان اثربخش است در صورت نیاز یک اتوبوس دیگر کمک شود تا تمام روستاها پوشش داده شود.