امام جمعه اهل سنت زاهدان ضمن تاكيد بر مبارزه همگاني و همه جانبه با مواد مخدر توجه به فقر فرهنگي و اقتصادي را در اين زمينه مورد اشاره قرار داد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان؛ مولانا عبدالحميد در همايش مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: وقتي در يك جامعه يك فرد گرفتار دام اعتياد ميشود، علاوه بر خودش خانواده شهر و حتي كشور را با انواع مشكلات فردي و اجتماعي مواجه مي كند لذا مواد مخدر يكي از خطرناك ترين مواردي است كه جامعه اسلامي و بشري را تهديد ميكند.
وي در ادامه افزود: پيرامون اين پديده زشت هر اندازه صحبت شود كم اما مهمتر از آن راه علاج و ارائه راهكار براي مبارزه با اين پديده است . بنده قبلا مصاحبه و گفت و گو و گلايه هايي در اين زمينه داشته ام و تاكيد كرده ام كه نبايد به اين پديده فقط از بك بعد نگريسته شود بلكه بايد با تمام امكانات و از ابعاد مختلف با معضل مواد مخدر مبارزه بشود امام جمعه اهل سنت زاهدان خاطر نشان كردند متاسفانه در مبارزه با مواد مخدر فقط به شيوه هاي مبارزه عزيزان نيروي انتظامي و يا قوه قضاييه اكتفا شده است كه در اين مسير متحمل تلفات سنگيني هم شده ايم بسياري از عزيزان نيروي انتظامي در اين مسير شهيد و بسياري از خانواده هاي نيز بي سرپرست شده اند .
عبدالحميد بر لزوم مبارزه همگاني و همه جانبه با مواد مخدر تاكيد كردند و گفتند مبارزه با مواد مخدر بايد اجتماعي باشد و از عموم مردم در اين مسير استفاده شود . قبلا تجربه شده است تا زماني كه ما در اين مسير از مردم استفاده نكنيم و تنها به قوه قهريه اكتفا كنيم . چندان مثمر ثمر نخواهد بود . نبايد بار مسئوليت مبارزه با مواد مخدر تنها بر دوش يك يا چند نهاد و ارگان باشد بلكه بايد علما ريش سفيدان فرهنگيان دانشگاهيان و اقشار مختلف جامعه را در اين زمينه مشاركت دهيم و يك مبارزه همگاني و همه جانبه صورت گيرد .
مديريت درالعلوم زاهدان مبارزه فرهنگي را در اين زمينه مفيد دانست و گفت: به نظر بنده مبارزه فرهنگي و گسترش علم و دانش در جامعه مي تواند در مبارزه با مواد مخدر تاثير گذار باشد زيرا اكثر افراد بيسواد گرفتار خريد و فروش مواد مخدر هستند لذا بايد با فقر فرهنگي مبارزه شود .
مولانا عبدالحميد مبارزه با فقر اقتصادي را نيز مورد تاكيد قرار داد و افزود: راهكار دوم آن است كه با فقر مادي و اقتصادي نيز مقابله شود . تحمل فقر و تنگدستي براي همه مردم ممكن نيست لذا بايد فقر اقتصادي به ويژه در مناطقي كه بيشتر در معرض تجارت مواد مخدر قرار دارند از طريق اشتغال و ايجاد كارگاه و كارخانه مبارزه شود تا مردم درآمد سالم داشته باشند دولت و مردم بايد با همكاري يكديگر با فقر فرهنگي و فقر مادي مبارزه كنند .
مولانا عبدالحميد در ادامه گفت : بنده چند سال قبل در جلسه كه با حضور سفراي كشورهاي اروپايي در هتل استقلال زاهدان برگزار شد و در آن جلسه در مورد مواد مخدر صحبت شد حضور داشتم. اگر در اين جلسه به بنده فرصت سخنراني داده مي شد قصد داشتم به سفراي كشورهاي اروپايي بگويم كه با توجه به امكانات و سرمايه اي كه در اختيار دارند مي توانند در استان سيستان و بلوچستان و همچنين در قسمت هايي از كشور افغانستان كه مواد مخدر توليد مي شود ايجاد شغل كنند و مردم اين مناطق را به كارهايي كه بيش از مواد مخدر درآمد زا باشند مشغول كنند .
امام جمعه اهل سنت زاهدان خاطر نشان كرد: به نظر بنده مبارزه اي كه تا كنون با مواد مخدر شده لست با وجود زحمت هاي فراوان جوابگو نبوده است زيرا مواد مخدر و معمامله ان هنوز وجود دارد وقتي يك شيوه مبارزه تا مدتي ادامه داشته باشد اما نتيجه مطلوب در پي نداشته باشد بايد سياست و روش مبارزه عوض شود و راهكار جديدي انديشيده شود .
وي مجازات اعدام را در مبارزه با مواد مخدر ناكارآمد دانستند و گفتند ما در طول سال هاي بعد از انقلاب تا كنون تجربه كرده ايم كه اعدام نتوانسته جلوي معامله مواد مخدر را بگيرد . لذا بايد راهكاري غير از اعدام انديشيده شود زيرا اعدام ضايعات بسيار زيادي داشته است بسياري از خانواده هاي بي سرپرست شده اند و ما نتوانسته ايم براي فرزندان آنها برنامه ريزي كنيم و اين فرزندان يا به مسير اعتياد و مواد مخدر كشيده مي شوند و يا اينكه به شيوه هاي ديگر عقده هاي خود را بر سر ما خالي مي كنند .
مديريت دارالعلوم زاهدان در ادامه تاكيد كردند بايد تمام شيوه هاي ممكن را در زمينه مبارزه با مواد مخدر مد نظر قرار دهيم و با كارشناسي و دور انديشي با اين معضل مبارزه كنيم . بهترين راهكار اين است كه از عموم مردم در اين مسير استفاده شود . مشاركت مردم منطقه كه مشكلات را از نزديك مشاهده ميكنند مي تواند بسيار موثر واقع شود .
ايشان يادآور شدند به نظر بنده برگزاري يك جلسه در سال به مناسبت روز مبارزه با مواد مخدر كافي نيست بلكه بايد جلسات ويژه اي با حضور افراد خاص جامعه اعم از علما ريش سفيدان دانشگاهيان فرهنگيان و … تشكيل شوند و در اين جلسات روي اين مساله فكر شود ونتيجه آن در جامعه گسترش داده شود تا پاي مردم نياز به اين مبارزه باز شود .
ايشان در ادامه تاكيد كردند بايد مسير افرادي كه گرفتار معضل مواد مخدر هستند را تغيير دهيم و سرمايه ي اين افراد را در مسيري ديگر قرار دهيم و مبارزه همگاني و مردمي مي تواند با كمترين هزينه و تلفات موفقيت هاي چشمگيري را به دنبال داشته باشد .
شيخ الاسلام مولانا عبدالحميد در پايان با شاره به مديريت موفق استاندار سيستان و بلوچستان و آيت الله سليماني اظهار اميدواري كردند كه اين استان بتواند بر معضل مواد مخدر پيروز شود.
موادمخدر بلاي جهاني است و همه بايد براي مبارزه با آن اقدام نمايند
شيخ الاسلام مولانا عبدالحميد در مراسم نماز جمعه اهل سنت زاهدان (۴ تير ۱۳۹۵) با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر و هفته قوه قضاييه ضمن تاكيد بر لزوم چاره انديشي براي مبارزه با مواد مخدر برخي از قوانين جزايي در اين خصوص قابل تجديد نظر دانست.
مولانا عبدالحميد در اين مراسم كه مدير كل دادگستري استان و شمار ديگري از مسئولين قضايي و انتظامي ودبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدراستان در آن حضور داشتند ضمن عرض خير مقدم خدمت آنان با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر مطالبي نيز در اين خصوص ايراد كردند و گفتند مواد مخدر يكي از بحران هاي مهم در كشور ما و در تمام كشورهاي جهان است مواد مخدر تهديدي براي بشريت است براي دانستن قباحت و زشتي مواد مخدر كافي است به سراغ كساني كه گرفتار دام اعتياد شده اند برويم و ضعيت اسفبار آنها را نگاه كنيم . وقتي وضعيت رقت بار فرد معتاد را مورد توجه قرار دهيم ديگر نيازي به هيچگونه تبليغات و توصيه اي نيست .
ايشان در ادامه افزدند مردم و مسئولين بايد به صورت هماهنگ فعاليت كنند تا زشتي مواد مخدر و ضايعات و تلفاتي كه اين مواد در پي دارند در جامعه تبيين شود . اميدواريم در آينده شاهد يك حركت مردمي در راستاي ارشاد افرادي كه گرفتار توزيع و فروش مواد مخدر هستند باشيم .
امام جمعه اهل سنت زاهدان خاطر نشان كردند براي مبارزه با مواد مخدر بايد چاره انديشي شود شايد اين مشكل فقط با نيرري انتظامي و مجازات هاي قضايي حل نشود بلكه فعاليت هاي فرهنگي و يك حركت مثبت مردمي مي تواند جلوي اين معضل را بگيرد .
همچنين در سلسله برنامه هاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر كارگاه آموزشي ويژه آرايشگران زن با موضوع آشنايي باعوارض انواع مواد مخدر با تاكيد بر شيشه در زاهدان برگزار شد . محمد هادي مرعشي گفت : يكي از مهم ترين وظايف يك فرد صنفي شناخت خود و وظايفش در قبال جامعه است كه غفلت از آن مشكلاتي را در وهله اول براي خود فرد صنفي و در وهله دوم براي جامعه و ديگر هموطنان ايجاد ميكند . از آنجائيكه پيشگيري بهترين راه مقابله با اعتياد در جامعه است و پيشگيري از طريق آموزش و فرهنگ سازي به راحتي قابل اجرا است . با توجه به اينكه طي چند سال اخير ميزان گرايش زنان به مواد مخدر و استفاده از ماده مخدرشيشه در سالن هاي زيبايي وتناسب اندام افزايش يافته است لذا به همين منظور شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان با همكاري سازمان صنعت معدن و تجارت استان اقدام به برگزاري كارگاه آموزشي نموده است كه اميد واريم ضمن بهره گيري از اين آموزشها ورعايت موازين قانوني با بازرسين همكاري واز كسب خود صيانت كنيد . گفتني است در اين كارگاه آموزشي ۱۴۰ نفر از آرايشگران زن حضور داشتند .
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان۹۵٫۰۴٫۱۳