دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي بر ضرورت ايجاد فرصت هاي شغلي براي پيشگيري از بازگشت به چرخه اعتياد تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان زادهدر بازديد از كارگاه هاي اشتغال و توانمندسازي معتادان مركز ماده ۱۶ مردان با اشاره به اهميت اشتغال بهبوديافتگان گفت: اگر براي معتادان پس از بهبودي، كار و شغل ايجاد شود نه تنها از آسيبهاي اجتماعي بعدي پيشگيري كردهايم بلكه از بازگشت مجدد فرد بيمار به چرخه اعتياد نيز پيشگيري شده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضويبا اشاره به این که امروزه آسیب های اعتیاد و تبعات ناشی از آن یکی از مهم ترین مشکلات جامعه است، بیان داشت: از جمله این تبعات، تهدیداتی است که اشتغال و منابع درآمدی خانواده بهبوديافتگان را به مخاطره می اندازد.
وي با اشاره به اهميت و ضرورت جامعهپذير كردن افراد بهبوديافته با هدف بازگشت آنان به كانون خانواده و جامعه اظهار داشت: اگر افراد پس از درمان اعتياد وارد چرخه اشتغال نشوند به دليل فشارهاي بالاي اقتصادي مجدداً به رفتارهاي اعتيادي خود و فروش مواد مخدر روي ميآورند كه اين موضوع ميتواند علاوه بر آسيبهاي اجتماعي خسارات اقتصادي و امنيتي را براي جامعه به بار آورد.
قربان زاده با اشاره به اينكه در كارگاه هاي اشتغالزايي مركز ماده ۱۶ مردان بيش از۵۰ نفر از بهبوديافتگان حين درمان در زمينه خياطي ، كارگاه درب و پنجره سازي ، پرورش گل و گياه ، بلوكه زني و…. مشغول به فعاليت ميباشند، گفت: اشتغال و كارهاي خدماتي حين درمان گام موثر در روند بهبود جسمي، روحي و اجتماعي بيماران اعتياد داردو در آمادهسازي و بازسازي شخصيت اجتماعي بهبوديافتگان موثر است .
وي افزود: دبيرخانه شورا در راستاي اهداف و برنامههاي مهم ستاد در خصوص ضرورت اشتغال معتادان ،در حال انعقاد تفاهمنامه با فني حرفه اي استان مي باشيم تا با ارائه آموزشهاي تخصصي و تسهيلات به بهبوديافتگان زمينههاي خوداشتغالي آنان را فراهم سازيم و اميد است بتوانيم سهم استان را در حوزه اشتغال افزايش دهيم.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي نقش و همكاري مستقيم خيرين در حوزه صيانت از اشتغال بهبوديافتگان را مهم دانست و عنوان داشت: خيرين به دليل مقبوليتهاي اجتماعي بالا نقش بسزايي در رفع مشكلات و چالشهاي پيش روي صيانت از اشتغال معتادان بهبوديافته را دارند.
قربان زاده افزود : طرح صیانت از اشتغال بهبودیافتگان در راستای راهبرد ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و به منظور استفاده حداکثری از پتانسیل های کارآفرینی در جهت کاهش آثار اعتیاد و ارتقاء حمایت های اجتماعی در جامعه با ابلاغیه وزیر کشور و دبیر کل ستاد اجرا می گردد.
وی با بیان این که بر اساس این دستور العمل، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان باید ضمن شناسایی ظرفیت ها، فرصت ها، بسیج امکانات و تامین منابع مالی در راستای فراهم نمودن شرایط ، الزامات و تحقق اشتغال به کار بهبود یافتگان و خانواده های آسیب دیده از اعتیاد اقدامات لازم را انجام دهد، تصریح کرد: ایجاد فرصت های حرفه آموزی و اشتغال به کار برای گروه هدف، بهبود وضعیت اشتغال و معیشت زندگی این گروه، حمایت اجتماعی و صیانت از خانواده بهبود یافتگان، جلوگیری از لغزش و عود مصرف مجدد بهبودیافتگان و ایجاد زمینه حضور و مشارکت فعال اشخاص حقیقی و حقوقی، کارآفرینان و تولید کنندگان در زمینه اشتغال این گروه از جمله اهداف اجرای این طرح است.
دبيرشوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدراستان خراسان رضوي ، تاکید کرد: باید از توانمندی ها و ظرفیت های قانونی دستگاه های اجرایی در جهت ایجاد، ساماندهی و صیانت از اشتغال بهبودیافتگان و خانواده های آسیب دیده از اعتیاد استفاده بهینه شود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۰۴٫۱۲