دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان گفت: سوء مصرف مواد مخدر عوارض و اثرات سوء اجتماعي و ناهنجاري دارد كه مي تواند به افزايش آمار سرقت و افزايش آمار ورود زندانيان و تجاوز به عنف ، كودك آزاري و همسر آزاري و عوارض سوء بهداشتي آن منجر شود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان؛ بمناسبت سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر همايش پيشگيري اوليه از اعتياد در شهرستان فومن با حضور فرماندار، نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي و مسئولين، مديران، كارشناسان دستگاهها، ارگانهاي دولتي وغير دولتي و دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان در شهرستان فومن برگزار شد.
محمد حسين شاهكوئي گفت: مواد مخدر و اعتياد امروزه در کنار سه بحران جهانی يعني «فقر و رشد جمعیت، نابودی محیط زیست و تهدیدات هستهای»، بعنوان چهارمين بحران دنيا و بزرگ ترین شوک هزاره سوم سبب گردیده كمتر ملت وكشوري در جهان وجود داشته باشد كه با این بلاومعضل اجتماعي درگيرنبوده واز آن مصون باشد.
وي افزود: امروزه در سراسر دنيا ۱۰ ميليون نفر در امر توليد ، توزيع و پخش مواد مخدر و روانگردانها فعاليت دارند و از اين طريق سود خالص حداقل بين۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار در سال ناشی از صنعت وتجارت غیر قانونی مواد مخدر بدست ميآورند و اين امرسبب شده که مواد مخدر بعد از صنعت و تجارت اسلحه، نفت و توریسم به عنوان چهارمين صنعت و تجارت غیرقانونی جایگاه ویژهای را به خود اختصاص دهد و آنان (قاچاقچيان) در اين راه به هيچكس رحم نميكنند و هر كس سد راهشان باشد را كنار زده و نابود ميكنند و اين در حاليست كه بودجه كشور جمهوري اسلامي ايران در سال گذشته ۲۰ ميليارد دلار بوده است .
شاهكوئي در ادامه افزود : ستاد مبارزه با مواد مخدركه به رياست جناب آقاي رئيس جمهوراداره و تشكيل جلسه ميدهد، تصميمات آن براساس سياستهاي كلي مقام معظم رهبري است كه در۱۰ مهرماه سال ۸۵ به سران سه قوه ابلاغ فرمودند وستاد براساس آن سياستهاي ابلاغي و قانون مبارزه با مواد مخدر سياستها را تدوين و به دستگاهها و استانها ابلاغ ميكند و استانداران هم به عنوان روساي شوراهاي هماهنگي مبارزه باموادمخدر آنهارا در دستور كار قرارداده و ضمن ابلاغ به مديران دستگاههاي اجرايي وذيربط به فرمانداران شهرستانها نيزجهت اجرا ابلاغ مينمايند. .
شاه كوئي گفت : شوراي هماهنگي در ۵ حوزه تخصصي كار مي كند كه يكي از حوزهها ك،حوزه ،فرهنگي و پيشگيري از اعتياد است و برگزاري اينگونه همايشها ،كلاسها و كارگاهها ازجمله آنهاست كه برنامه هاي پيشگيري از اعتياد را دستور كار خود دارند.
وي افزود : سوء مصرف مواد مخدر عوارض و اثرات سوء اجتماعي و ناهنجاري دارد كه مي تواند به افزايش آمار سرقت و افزايش آمار ورود زندانيان و تجاوز به عنف ، كودك آزاري و همسر آزاري و عوارض سوء بهداشتي آن اشاره كرد. از لحاظ بهداشتی سوء مصرف مواد و عوارض آن به عنوان يكي از چهار عامل مرگ ومير درکشور (در كنار تصادفات رانندگی، سکته های قلبی، سوانح سوختگی) محسوب شده و بطور میانگین در روزانه حداقل ۸ نفر بعلت ناخالصیهای موجود در مواد در داخل كشور، جان خود را از دست داده و هزینههای پزشکی زیادی را نیز بر جامعه تحمیل مينمايند.
شاه كوئي افزود : مقام معظم رهبري در خصوص مبارزه باموادمخدر فرموده اند: اگر مسئولين نظام جمهوري اسلامي ايران با مواد مخدر به سختي مبارزه مي كنند، اين يك جهاد بزرگ و يك حركت بسيار عميق در راه پيشرفت ملت ايران است و كشور عزيزمان ايران تنها كشوري است كه در دنيا درصف مقدم مبارزه با موادمخدرقراردارد واز هيچ كشوري كمك و حمايت نمي شود. و افغانستان كه بزرگترين توليد كننده موادمخدر دردنياست در همسايگي كشورمان واقع شده و بزرگترين توليد كننده ترياك و دومين كشور توليد كننده حشيش در جهان است كشورهاي آسياي و اين به نوبه خود تهديد جدي براي كشورمان محسوب ميشود.
شاه كويي افزود :ما در كشورمان ازابتداي انقلاب براي مبارزه بيش از ۳۷۰۰ شهيد و ۱۲۰۰۰هزار جانباز تقديم عرصه مبارزه كرده ايم و كشور با همه بضاعت خود با اين دسيه دشمن مقابله و مبارزه مي كند و استان گيلان با وجود ۵۰ هزار معتاد ، ۵۷ شهيد در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقديم انقلاب كرده است . لذا از آنجاييكه دشمن در طول سالهاي متمادي پس از انقلاب با هر حيله و نيرنگي نتوانسته نقشه هاي خود را درفروپاشي نظام سياسي اجرايي كند،به فروپاشي اجتماعي ايران اسلامي با هدف تضعيف بنيان خانواده وبويژه نوجوانان وجوانان روي آورده وامروزه در صدد است با گسترش مواد مخدر وروانگردانها در كشور راه نفوذ خودرا در كشور افزايش بدهد، كه انشاا.. اينبار نيزموفق نخواهد شد .
شاه كويي گفت : رويكرد دولت، اجتماعي كردن امر مبارزه مي باشد و با تنهابا مشاركت وهمراهي مردم مي توان آسيبهاي اجتماعي را كاهش داد ودولت معتقد است با حضور مردم مي توان بركاستي ها و مشكلات اين چنيني فايق آمد مي توان با حضور مردم مبارزه جدي تري كرد .لذابايد با آگاه سازي نوجوانان و جوانان و آموزش مهارتهاي لازم و زندگي آنها را ايمن دربرابر آفات اينچنيني بيمه كرد وامروز برهمگان واجب است كه از خود وخانواده خود وافرادجامعه محافظت كنند .
شاه كوئي افزود: دولت با همه تلاش و توان خود براي مبارزه و مقابله با مواد مخدر و نظام با همه توانايي خود داردكار مي كند. و اين نشان از توجه ويژه ايست كه مسئولين نظام براي اين امر دارند، ما هم بايد در شغل ها ومناصب مختلف اين پيام را به همه انتقال بدهيم كه اعتياد وموادمخدر وروانگردانها نه تنها فرد و خانواده و جامعه را مورد تهديد قرار ميدهد بلكه بشريت را درورطه نابودي قرار ميدهد وما ملت ايران وظيفه داريم در اين مبارزه وجهاد بزرگ شركت كنيم .
وي همچنين در همايش سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر كه در شهرستان رودبار برگزار شد، گفت: موضوع اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر از اولويت اصلي استان است كه درعين حال مي تواند به نظام و حاكميت و دولت در كاهش آسيب هاي اجتماعي كمك شاياني نمايد .
شاهكويي مردم را سرمايه هاي اصلي نظام دانست و از آنان خواست كه با خود مراقبتي ،از افراد خانواده و جامعه در برابر آفات وآسيب ها اجتماعي و ناهنجاريهاي موجود درجامعه مراقبت و مواظبت نمايند . ايشان افزودند مبارزه همه جانبه و فراگير يعني اينكه همه افراد مردم پاي كار باشند و به سان اول سالهاي انقلاب ، جنگ و دوران سازندگي و… به نظام و دولت كمك كنند . و اولين قدم در اين راه داشتن مهارت وارتقاء سطح دانش و شناخت نسبت به انواع و اقسام مواد مخدر و روانگردانها و مضرات آنهاست ،تا از آن طريق بتوانند به ساير افراد جامعه نيز كمك كنند. وي اضافه كرد دشمن به شكل سازمان يافته وبرنامه ريزي شده درصدد است كه نوجوانان و جوانان كشور ما را اعم از مرد و زن آلوده نموده و ضمن كسب ثروت باد آورده نقشه خود را در فروپاشي نظام اجتماعي با هدف تضعيف بنيان خانواده، اجرايي نمايد تا به زغم خود از اين راه به پيشرفت وتعالي كشور آسيب برساند.
وي گفت: در برابر دسيسه دشمنان، با كسب مهارتهاي لازم ، هوشيار و مراقب باشيم و والدين در اين راه نقش غير قابل انكاري دارند ، پدر و مادر بايد در گزينش دوستان و همسانان نوجوان و جوان نظارت داشته باشند و ضمن ابراز محبت و عاطفه نسبت به فرزندان خود مانع جذب جوانان به سمت افراد شياد و قاچاقچي شوند زيرا اعتياد و مواد مخدر بدون صدا و بدون جنگ و بدون مرز به سمت آلوده كردن افراد جامعه و با اشكال و اسماء زيبا و قشنگ ظاهر مي شود و در اين بين نقش آموزه هاي ديني و تقويت آنها در بين خانواده بسيار پر رنگ است از اينروست كه در اين جهاد بزرگ از روحانيون معظم نيز درخواست كمك و مساعدت ويژه داريم تا بتوانيم راه را بدرستي طي نمائيم.
شايان ذكر كه در اين مراسم علاوه بر فرماندار ، امام جمعه محترم شهرستان رودبار نيز در خصوص مضرات سوء مصرف مواد مخدر به ايراد سخنراني پرداخته و در پايان نيز توسط رئيس دانشگاه آزاد اسلامي شهرستان رودبار مقاله اي در خصوص نقش خانواده در كاهش ابتلاء به اعتياد قرائت و عنوان شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان۹۵٫۰۴٫۱۰