مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان گفت: هم اکنون ۲۹ سازمان مردم نهاد در سطح استان کرمان در مسیر آموزش و درمان معتادان فعالیت دارند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان؛ زهرا موسیپور روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: سمنهای مبارزه با مواد مخدر براساس ۱۰ شاخص شورای هماهنگی سطح بندی شده اند و برای توانمندسازی آنها بیش از ۱۸ جلسه برگزار شده است.
وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد به دلیل فعالیت های داوطلبانه خود می توانند خدمات تاثیرگذاری را برای آموزش و درمان معتادان انجام دهند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان به طرح ها و برنامه های حمایتی و تشویقی برای سمن های مبارزه با مواد مخدر اشاره و بیان کرد: برنامه های پیشگیری، درمان و آگاهسازی افراد در معرض آسیب از سوی کمیته تخصصی مشارکت های مردمی مد نظر قرار دارد.
موسي پور انسجام و وحدت رویه بین سمن های مختلف فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و گفت: کارها در حوزه مبارزه با موا مخدر باید علمی و قانونمند باشد و نباید به برخی آسیب های اجتماعی دامن بزنیم.
وی شبکهسازی سازمانهای مردمنهاد را یکی از اولویت های کمیته تخصصی مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر دانست و گفت:در شبکه سازی به دنبال ایجاد تشکیلات منظم و منسجم هستیم تا با هم رابطه قانونمند داشته باشند و این شبکه سازی می تواند در سطح استانی و کشوری انجام شود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان عنوان کرد: هم اکنون همچنین ۲۹ کمپ ترک اعتیاد میان مدت، ۲۸ مرکز غیردولتی درمان سرپایی اعتیاد برای درمان با متادون، دو مرکز ماده ۱۶، سه مرکز سرپناه شبانه و یک واحد خانه های میان راهی در استان کرمان برای آموزش و درمان معتادان فعالیت دارند.
موسي پور بااشاره به اینکه کمیته تخصصی مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته بالغ بر ۱۴ جلسه داشته است، گفت: این کمیته به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان برگزار می شود.
وی اظهار کرد: در راستای توانمندسازی و آموزش سازمان های مردم نهاد نیز در سال گذشته شش کارگاه آموزشی برگزار شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان یادآور شد: در سال گذشته ۱۱ اتاق فکر نیز با حضور دستگاه ها و سازمان های مرتبط با حضور سازمان های مردم نهاد در عرصه مقابله با اعتیاد در استان کرمان برگزار شده است.
موسي پور با اشاره به سطح بندی سازمان های مردم نهاد در مسیر مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: حمایت های مادی و مالی به سمن ها بر اساس سطح بندی های این سمن ها انجام می شود.
وی بر افزایش حضور سازمان های مردم نهاد در مسیر اشتغال و توانمندسازی مددجویان بهبود یافته، گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از معتادان بهبود یافته، به عرصه اعتیاد بر می گردند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان ادامه داد: در حال حاضر در راستای درمان معتادان بیش از دارو درمانی استفاده می شود و اعتقاد دارم بیشتر باید روان درمانی و درمان اجتماعی توجه شود.
موسی پور گفت: استان کرمان ظرفیت های بزرگی دارد و تا زمانی که ظرفیت ها و تهدیدات را نشناسیم نمی توانیم برنامه درستی را در راه مبارزه با آسیب های اجتماعی به ویزه اعتیاد، اجرایی کنیم
وي ادامه داد: پائین آمدن سن اعتیاد یک زنگ خطر جدی است وهمه در استان کشور باید مراقب باشند.
وی هشدار داد: امروز وضع ما بیش از آنچه فکرمی کنیم خراب است زیرا آمارها نشان می دهد که بیش از ۵۴ درصد پسران و ۴۹٫۱ درصد دختران تجربه مصرف قلیان را دارند ودر حوزه سیگار نیز وضع خوبی نداریم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان گفت: اقدامات لازم در راستای ایجاد بانک اطلاعاتی از کلیه سازمان های مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، روانگردان ها و توهم زاها در دست تدوین است.
موسي پور عنوان کرد: امروز مبارزه با آسیب های اجتماعی واجب عینی است وهمه باید تلاش کنیم زیرا آُسیب اجتماعی مانند یک آتش است که دامنه خود را گسترده می کند.
وی تاکید کرد: از تمامی فعالیت هایی که به فرهنگ سازی مبارزه با مواد مخدر کمک کند، حمایت می کنیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان با اشاره به ایجاد کمپین گلدان به جای قلیان خاطرنشان کرد: از همه هنرمندان وچهره های موثر و مورد قبول جامعه دعوت می شود که به این کمپین بپیوندند زیرا کمپین حفظ حیات جامعه است.
موسي پور یکی از کارهای عمده مسئولان،محدودیت در دسترسی است، گفت: متاسفانه امارها نشان می دهد ما در حوزه قلیان دسترسی بسیار آسانی داریم و ب نوعی قلیان در حال تبدیل به یک سبک زندگی است .
وی تاکید کرد: اگر قبح استفاده از قلیان در خانواده شکسته شود، هیچ برنامه ای نمی تواند زیاد مفید باشد و متاسفان هدر کشر ما سرطان ریه در سیگاری ها ۲۳ برابر در مردان و ۱۳ برابر در زنان است.
موسیپور از همه افراد خیر خواست که حوزه آسیب های اجتماعی را جدی بگیرند و ادامه داد: در اداره کل امور اجتماعی آماده هستیم که مسائل و مشکلات را با خیران مطرح کنیم تا موضوع پشگیری را در کل استان مد نظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تقاضا داریم که خیران و کرمانی های مقیم مرکز و صاحبان تخصص نیز نگاهی به زادگاه خود بیاندازند و ببینند برای حفظ زادگاه خو چه کاری را میتوانند انجام دهند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان کرمان خاطرنشان کرد: آرزو داریم کرمان را به شهر بدون معتاد معرفی کنیم و این کار با همت بلند مردمان این استان شدنی است. استان کرمان، استانی زرخیز است که زیرزمین قوی دارد و روی زمین فقیر دارد.
موسي پور گفت: اگر بتوانیم در حوزه اقتصاد مقاومتی که استاندارکرمان، امروز وجهه همت خود را بر آن متمرکز کرده است موفق شویم و نیز با کمک مردم و خیران می توانیم ریشه ننگ اسیب های اجتماعی را از جامعه خود بزدائیم.
وي با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، افزود: امروز هر فرد در هر مسئولیت و سمت باید دنیال اقدام و عمل قاطعانه در مقابله با آسیب های اجتماعی باشد.
موسي پور تاکید کرد: آیا اقتصاد مقاومتی با یک عده افراد آسیب دیده از اسیب های اجتماعی می توانند به هدف مورد نظر خود دست یابد.
وی به موضوع ایدز در جامعه نیز اشاره و بیان کرد: ایدز از مشکلات اصلی ما است و واقعیت های مربوط به این بیماری را نباید كتمان کرد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان۹۵٫۰۴٫۰۶