استاندار چهارمحال و بختیاری در مراسم سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در اجتماع ۴۰۰ نفري شركت كنندگان در سالن غدير شهركرد گفت : براساس آمار تا کنون ۱۳هزار معتاد در استان شناسایی شده که مبارزه با آن عزم جدی همه اقشار مردم را می طلبد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری؛ قاسم سلیمانی دشتکی روز سه شنبه در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: هزینه مصرف اعتیاد این جمعیت بین ۲۰۰تا ۳۰۰میلیارد ریال در سال می شود.
به گفته وی ، بحران اعتیاد به عنوان چهارمین معضل و بحران کشور و دنیاست که مقابله با این بلای خانمانسوز عزم جدی از سوی همه اقشار را می طلبد.
وی اظهار داشت: تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی و تغییر نگرش مردم و تغییر سبک زندگی، از دیگر مشکلات در حوزه اعتیاد می باشد که باعث گسترش آن در بین مردم شده است.
سلیمانی دشتکی اظهار داشت: افزایش آمار طلاق، همسرآزاری، کودکآزاری، قتل عمد، خشونت، فساد و فحشا از جمله آثار اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر هستند.
وی در ادامه به افزایش میزان کشفیات مواد مخدر در استان اشاره کرد وگفت: افزایش و توسعه جاده های مواصلاتی استان و همچنین مستقر نشدن ایستگاه ایست و بازرسی ثابت از مهمترین دلایل افزایش مواد مخدر است.
استاندار چهارمحال وبختیاری گفت: هم اکنون مواد مخدر سنتی از مسیر خوزستان، لردگان ، بروجن و مسیر یاسوج، لردگان ، بروجن و مسیر مسجد سلیمان، بازفت ، کوهرنگ و مواد مخدر صنعتی از مسیرهای ارتباطی اصفهان، لنجان، نجف آباد و تیران وارد استان می شود ویا قاچاقچیان از این مسیرهای برای انتقال مواد استفاده می کنند.
وی تقویت پاسگاه ها و ایستگا های ایست و بازرسی را یکی از مهمترین برنامه ها برای مقابله با این پدیده عنوان کردوگفت: هم اکنون ۵۱مرکز درمان دارویی، ۱۵ مرکز اقامتی میان مدت ،دو مرکز مشاوره درمان و پیشگیری از اعتیاد و مرکز کاهش آسیب اجتماعی در استان فعال است.
سلیمانی دشتکی اظهار داشت: تاکنون ۱۲هزار نفر از معتادان شناسایی شده استان از خدمات این مراکز بهره مند شدند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال وبختیاری نیز گفت: هم اکنون ۳۸درصد زندانیان استان به جرم مواد مخدر در زندانها تحمل حبس می کنند.
احمد رضا بهرامی افزود: در استان ۷۶۰زندانی در حوزه مواد مخدر هستند، که از این تعداد ۷۵نفر به حبس ابد محکومند.
وی با اشاره به افزایش تعداد فوتی های براثر سوء مصرف مواد مخدر در استان افزود: براساس آمار پزشکی قانونی، ۲۹ نفر در سال۹۳، ۳۰ نفر در سال گذشته و سه ماهه اول سالجاری نیز ۱۰ نفر براثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند.
وی راه اندازی مرکز مشاوره رایگان با حضور متخصصان روانشناسی و روانپزشکی در استان را یکی از مهمترین نیازهای استان عنوان کردو گفت: روزانه چندین نفر از خانواده های معتادان برای دریافت مشاوره به دادگستری مراجعه می کنند.
بهرامی به فعال بودن خط و شماره تلفن مشاوره اعتياد ۰۹۶۲۸ برای ارائه مشاوره رايگان به خانوادههای درگیر با پدیده اعتیاد اشاره کردوگفت: اطلاع رسانی در زمینه فعالیت این خط در استان کمرنگ است .
درابتداي همايش دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيد قدير مرتضوي از حضور گسترده مدعوين تقدير كرد وگزارش كوتاهي از عملكرد شورا ي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان را در حوزه هاي مختلف به سمع ونظر حضار رسانيد و با اشاره به رويكرد دبير خانه شورا به حوزه هاي فرهنگي وپيشگيري با محوريت ومشاركت سمن هاي فعال استان بتوانيم در ادامه مسير گام هاي مهم تري برداريم .
همزمان با برگزاری این همایش از خانواده هاي شهدا مبارزه با مواد مخدر، دستگاه ها، سمن های مردمی در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیر شد.
در این همایش ورزشکاران و قهرمانان ورزشی با حضور خود پیام هایی را در زمینه ورزش کردن و مقابله با مصرف مواد مخدر به شرکت کنندگان که جمعی از معتادان بهبود یافته، كنگره ۶۰ و انجمن NAو خانواده معتادان بودند، بیان کردند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری۹۵٫۰۴٫۰۴