نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی و رئيس كميسيون اصل نود مجلس گفت: برنامه های مربوط به مبارزه با مواد مخدر باید قابلیت اندازه گیری و سنجش داشته باشند تا بتوان خروجی لازم را از آنها گرفت.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين؛ داوود محمدی در همایش گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه در این عرصه برگزار شد، افزود: امروز دنیا تجربه کرده است که گروه درمانی و استفاده از ظرفیت های مردمی می تواند در کاهش آسیب ها و معضل های اجتماعی موثر واقع شود که ما نیز باید به سمت استفاده بیشتر از این الگو پیش برویم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجربه ثابت کرده که حضور پررنگ مردم در پیشبرد امور و کارها ضامن موفقیت در اجرای برنامه ها و دستیابی به اهداف بوده است، افزود: در بحث مبارزه با مواد مخدر نیز علاوه بر فعالیت نهادها و دستگاه هایی که در این رابطه دارای وظائف قانونی هستند باید شاهد مشارکت عمومی و مردمی باشیم.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، فعالیت های مقابله ای نیروی انتظامی و دستگاه قضائی را حلقه آخر مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست باید شاهد فعالیت های اجتماعی و مشارکت مردم از جنس پیشگیری باشیم.
وی، حفظ سرمایه های اجتماعی را مورد توجه جدی مسئولان و مدیران هر جامعه عنوان کرد و گفت: امروز مردم به عنوان اصلی ترین سرمایه های اجتماعی به طور جدی در معرض خطر آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد قرار دارند.
محمدی با بیان اینکه براساس آمارها دو میلیون نفر در کشور گرفتار اعتیاد هستند، ادامه داد: با احتساب خانواده های این افراد می توان گفت که امروز ۱۰ میلیون نفر با گرفتاری ها و مشکلات اعتیاد سروکار دارند.
وی از خانواده و آموزش و پرورش به عنوان ارکان اصلی و اساسی در جامعه که می توانند در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد نقش ایفا کنند، نام برد و گفت: این دو رکن باید در این خصوص از برنامه کافی و عملیاتی برخوردار باشند.
محمدی، گرایش روزافزون به مصرف مواد مخدر صنعتی به جای سنتی در کنار کاهش سن اعتیاد را نگران کننده دانست و افزود: باید توجه داشت که آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد به شکل خزنده حرکت کرده و رشد آن در ظرف زمان هویدا می شود بنابراین برنامه های مقابله ای با آن نیز باید متناسب با این شرایط مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تقویت فعالیت ها و برنامه های فرهنگی در سطح جامعه، گفت: باید دید که چه میزان از فعالیت ها و برنامه های فرهنگی کشور صرف موضوع مقابله با اعتیاد می شود.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، فعالیت های فرهنگی در رابطه با مبارزه با مواد مخدر را ناکافی دانست و با بیان اینکه البته باید توجه داشت که معضل اعتیاد ناگهانی و یک شبه به وجود نیامده و به همین میزان نیز به نتیجه رسیدن برنامه های فرهنگی زمان بر و نیازمند صبوری است.
محمدی با تاکید بر تلاش برای افزایش فعالیت های فرهنگی در خصوص مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، افزود: نباید فراموش کرد که باید به همان اندازه که در حوزه های فرهنگی سرمایه گذاری کرده ایم انتظار خروجی داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به سند چشم انداز کشور در افق سال ۱۴۰۴، گفت: در برخی حوزه های مربوط به این چشم انداز مطابق با برنامه و در برخی حوزه ها نیز از برنامه جلوتر هستیم اما در بعضی بخش ها از جمله اقتصاد و مسائل فرهنگی عقب هستیم که باید برای جبران آنها به سرعت اجرای کارها و برنامه های خود بیافزاییم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: با افزایش برنامه های فرهنگی و حساس تر شدن بیشتر جامعه می توان در کاهش معضل اعتیاد و مقابله با مواد مخدر موفق تر عمل کرد.
اقدامات مسؤولان قزوینی در خصوص مبارزه با مواد مخدر کافی نیست
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین با اشاره به اینکه آمارها در جامعه افزایش معضل اعتیاد را نشان میدهد، گفت: اقدامات و برنامهریزیهای انجام شده در خصوص مبارزه با مواد مخدر کافی نیست.
ایوب رحیمی در همایش پیشگیری از اعتیاد و گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه در این عرصه بعد از ظهر امروز در سالن کنفرانس استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیتهای اصحاب رسانه در راستای کاهش معضلات به ویژه اعتیاد میتوان گامهای ارزندهای برداشت.
وی ادامه داد: برای آگاهیبخشی به جوانان و نوجوانان در راستای کاهش معضلات اجتماعی نیز میتوان از ظرفیت خانوادهها، ائمه جمعه، دانشگاهها، آموزش و پرورش، دستگاههای فرهنگی، مکانهای آموزشی، مساجد و مکانهای مذهبی استفاده کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین بیان کرد: برای رفع معضل اعتیاد میطلبد مردم و مسؤولان با تعامل و مشارکت برای ریشهکن کردن آن تلاش کنند چراکه اعتیاد به عنوان یکی از مهمترین معضلهای اجتماعی در جهان محسوب میشود.
رحیمی با اشاره به اینکه آمارها در جامعه افزایش معضل اعتیاد را نشان میدهد، مطرح کرد: با آموزش و اجرای فعالیتهای فرهنگی میتوان برای پیشگیری از اعتیاد و شیوع آن در جامعه مسؤولان تدابیر مهمی بیاندیشند چراکه اقدامات و برنامهریزیهای انجام شده در خصوص مبارزه با مواد مخدر کافی نیست.
این مسؤول خاطرنشان کرد: مقابله و مبارزه با اعتیاد جزیی از سیاستهای جدی دولت برای رفع و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه است که میطلبد در این زمینه با عزمی راسخ و جدی در راستای کاهش آن گام برداشت.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین خواستار راهاندازی واحد درسی مقابله با اعتیاد در مدارس استان قزوین شد و عنوان کرد: آموزش نقش مهمی در کاهش معضلات اجتماعی دارد که میطلبد این مهم نخست در مدارس صورت گیرد.
بخش فرهنگی مبارزه با موادمخدر مغفول واقع شده است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین از غفلت فرهنگی صورت گرفته در این حوزه یاد و اظهار کرد: خانواده ها، سازمان های مردم نهاد، مراکز فرهنگی و آموزشی بیش از گذشته باید در حوزه مقابله با اعتیاد فعال باشند.
مختار کرمی بعدازظهر چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز جهانی مبارزه با موادمخدر که در استانداری قزوین برگزار شد، افزود: در بخش مقابله ای، نیروی انتظامی و دستگاه های امنیتی – اطلاعاتی و قضائی فعالیت های متنوع و گسترده ای را انجام داده اما مشکل اصلی ما در این بخش بی توجهی به حوزه های فرهنگی که می تواند در مقابله با اعتیاد بسیار مفید و موثر واقع شود، است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین، اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر را امری ضروری و یکی از رویکردهای مهم دولت در خصوص مقابله با آسیب های جامعه برشمرد و گفت: در این رابطه باید همه اقشار جامعه پای کار باشند.
وی، مقابله با اعتیاد به عنوان آسیب درجه اول اجتماعی را مورد تاکید جدی مقام معظم رهبری دانست و ادامه داد: در این رابطه و در خصوص مهار اعتیاد بسیاری از مدیران و مسئولان دارای وظیفه قانونی و شرعی هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین، مشارکت خیران در مقابله با اعتیاد را نیز امری ضروری برشمرد و افزود: تاکنون در این رابطه شاهد فعالیت های خیریه زیادی نبوده اما انتظار داریم خیران همانند سایر فعالیت های خود مانند مسجد و مدرسه سازی و کمک به آزادی زندانیان در این حوزه فعال شوند.
کرمی همچنین از رسانه ها خواست تا با آگاه سازی جامعه در رابطه با عواقب و گرفتاری های ابتلا به اعتیاد، به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در اجرای برنامه ها و اهداف خود کمک کنند.
وی در ادامه به ارائه برخی آمارها در حوزه مقابله پرداخت و با بیان اینکه پارسال یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم موادمخدر در استان کشف و در این رابطه نیز پنج هزار و ۴۳۳ قاچاقچی و خرده فروش دستگیر شدند، گفت: طی سال گذشته شاهد رشد ۴۳ درصدی کشف مواد مخدر و افزایش ۱۴ درصدی دستگیر شدگان نسبت به سال ۹۳ در سطح استان بودیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر یادآور شد: در حال حاضر ۱۳۱ مرکز درمان سرپایی و کمپ ترک اعتیاد در استان قزوین مشغول به فعالیت هستند که در سال گذشته ۲۱ هزار نفر مراجعه کننده داشتند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین نیز در این همایش از اعتیاد به عنوان ویروسی که هر روز بیشتر خود را با جامعه درگیر می کند نام برد و افزود: با وجود اینکه همچنان سیاست های مقابله ای دستگاه قضا در رابطه با مبارزه با موادمخدر پا برجاست اما در این رابطه نیازمند گسترش فعالیت های مربوط به حوزه پیشگیری هستیم.
جمال انصاری با بیان اینکه ظرف برخورد دستگاه قضا در رابطه با موادمخدر در استان نزدیک به لبریز شدن است، ادامه داد: برخوردها در این رابطه آستانه و دامنه ای دارد و باید متناسب با این موضوع شاهد اقدام ها و برنامه های پیشگیرانه از سوی نهادها و دستگاه های دیگر نیز باشیم.
این مسئول دستگاه قضائی یادآور شد: دستگاه قضا به عنوان یک مرجع برخورد و مقابله در حوزه پیشگیری است اما این بخش جزو وظائف اصلی آن نبوده و رسیدگی به آن مربوط به سایر مراجع و نهادها است.
به گفته وی، در حال حاضر ۴۷ درصد از زندانیان استان قزوین به طور مستقیم در رابطه با جرائم مربوط به موادمخدر دربند به سر می برند که اگر آمار غیرمستقیم را نیز لحاظ کنیم این رقم به ۵۷ درصد افزایش می یابد.
انصاری، برنامه های مبارزه با موادمخدر را در صورت هماهنگی بین دستگاه ها، موفق آمیز دانست و گفت: با توجه به آمارهای ارائه شده باید اذعان کرد تنها راه نجات از معضل اعتیاد اتکا به مدیریت جامعه محور و خانواده محور است.
در پایان این همایش از خانواده شهیدان فریدون کاکاوند و حمزه طارمیلر و جانباز اينانلو که در راه مبارزه با موادمخدر به فیض شهادت و جانبازي رسیده بودندو همچنین مدیران فعال در این حوزه قدردانی شد.
لازم به ذكر است همايش مذكور با حضور دو تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي استان آقايان محمدي و بابايي صالح ،روئساي دستگاههاي عضو شورا از جمله دانشگاه علوم پزشكي ، اطلاعات ، بهزيستي ، دادگستري ، امور اجتماعي استانداري ،تبليغات اسلامي ، سردار فرماندهي انتظامي،سپاه صاحب الامر (عج) استان، فرمانداران و … وكارشناسان و مدعوين به شكل با شكوهي برگزار شد. .
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين۹۵٫۰۴٫۰۴