استاندار خراسان رضوی در همایش بزرگداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تلاش ها برای مقابله با این پدیده شوم نباید محدود به دوران خاصی در سال شود، گفت: این معضل فراتر از مرزهای جغرافیایی، نژادی، قومی و زبانی است و تهدید کننده حیات طیبه انسانی و یک چالش بزرگ در سطح جهانی است.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ همایش بزرگداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي با حضور استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ، اعضاء شورا ، خانواده معظم شهدا و جانبازان مبارزه با مواد مخدر ، سازمانهاي مردم نهاد مبارزه با مواد مخدر و رؤساي نمايندگي كنسولي و بين المللي مقيم مشهد در محل سالن اجتماعات شهداي دولت استانداري برگزار شد.
علی رضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوي با بيان اينكه معضل مواد مخدر فراتر از مرزهای جغرافیایی، نژادی، قومی و زبانی است و تهدید کننده حیات طیبه انسانی و یک چالش بزرگ در سطح جهانی ميباشد، گفت: در همین راستا ۱۷۰ کشور جهان ششم تیرماه را به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری کرده و با یکدیگر هم پیمان شده تا با اتخاذ روش های مناسب، آثار و تهدیدهای اعتیاد را کاهش دهند.
وي اظهار داشت: شعار امسال سازمان ملل برای این روز”گوش دادن به کودکان و نوجوانان گام نخست در رشد ایمن آنها است” می باشد که با تاکید بر هنر خوب گوش کردن خصوصا از سوی والدین نسبت به کودکان برگرفته از شیوه تربیت موفقی است که در اقصی نقاط جهان در توانمندسازی فرزندان در مقابله با انحرافات اجتماعی تجربه شده است و همسویی با تعالیم دین اسلام وآیات شریف قرآنی دارد.
استاندار خراسان رضوی، در نظر گرفتن یک روز در سطح جهان به عنوان مبارزه با موادمخدر را متناسب با تعالیم دین اسلام در توجه به همسایگان دانست و گفت: جامعه امن، توام با آرامش جز با مبارزه همگانی با مافیای مواد مخدر محقق نخواهد شد.
رشیدیان با اشاره به رسالت انبیا برای هدایت انسان ها و حرکت در مسیر متعالی رشد و شکوفایی، تصریح کرد: با افزایش همکاری های جهانی زمینه برای شناسایی تهدیدها، شناخت نقاط ضعف و تقویت قوت ها بیش از پیش فراهم می شود.
وی خاطرنشان کرد: مادامی که موادمخدر در دسترس باشد معتاد نیز وجود دارد به همین دلیل مبارزه توامان با پدیده تولید مواد مخدر و اعتیاد ضروری است.
استاندار خراسان رضوی افزود: مبارزه با موادمخدر به عنوان یک آسیب اجتماعی بزرگ بدون توجه به مقوله فرهنگ، جامعه، کانون های تهدیدآمیز و آسیب پذیر قابل تحقق نیست.
رشیدیان مبارزه با این پدیده شوم را نیازمند همکاری تمام قوا و دستگاه های اجرایی دانست و اظهار داشت: بهره گیری از وجود سازمان های مردم نهاد، بخش خصوصی و خیران در این حوزه اثرگذار است.
وی گفت: با فراهم ساختن شرایط و ایجاد ظرفیت های لازم می توان زمینه را برای فعالیت هرچه بیشتر سمن ها فراهم کرد.
گفتني است، لزوم ارزیابی اقدامات اجرایی، بهره گیری همزمان از اقدامات سلبی و ایجابی و روش های سخت و نرم، مبارزات هوشمندانه با این معضل اجتماعی، توجه به خانواده، مدرسه و محل کار برای جلوگیری از جلب افراد به سمت موادمخدر، در نظر گرفتن مقوله جامعه پذیری افراد بهبودیافته از دیگر تاکیدات استاندار در این جلسه بود.
لزوم اجراي برنامه هاي پيشگيرانه و مهارت زندگی در محيطهاي آموزشي
همچنين ابراهيم قربانزاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در اين همایش گفت : اعتياد به موادمخدر، بلاي خانمانسوزي است كه جامعه بشري را در چنگال مرگآور خويش گرفتار، بنيان خانواده و اعتقادات ديني، قدرت انديشه، نوآوري، پشتكار، كوشش و سازندگي را در انسانها به ويژه در نسل جوان جامعه، نابود و آنان را که نیروهای مولد و پشتوانه توسعه آینده به شمار میآیند را هدف قرار داده است.
وي با اشاره به روز جهاني مبارزه با مواد مخدر گفت: روز جهانی مبارزه با موادمخدر، فرصتی برای گسترش آگاهیها و جلب حمایت عمومی علیه آسیبهای ویرانگر مواد مخدر و ارائه راهکارها در پیکار بیامان و همهجانبه با این معضل بزرگ اجتماعی است.
وي خاطر نشان كرد : استراتژي مبارزه با مواد مخدر متوازن و بر ۵ محور پیشگیری، درمان و كاهش آسيب، صیانت و توانمندسازی، مقابله با عرضه متمركز است. برنامههاي آموزش پيشگيري از اعتياد، درمان و كاهش آسيب و…، ميبايست با بهره گيري از ظرفيت هاي مردمي و سازمانهاي مردم نهاد در كانون ها، با هدف مشارکت همه جانبه مردم در جهاد مقدس مبارزه مواد مخدر و روانگردان ها و اجتماعی کردن آن پيگيري و اجرايي شوند.
قربان زاده با اشاره به اقدامات شورای هماهنگی در زمینه پیشگیری از اعتیاد، اظهار کرد: آموزش پیشگیری از اعتیاد در ۱۱۰۰ مدرسه، آموزش راهکارهای پیشگیری از اعتیاد و مهارت زندگی به ۷۰۰۰ دانشجو از جمله این اقدامات بوده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی گفت: هزینه درمان مصرفکنندگان تزریقی و افراد مبتلا به بیماری اچ.آی.وی تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی در خصوص تعداد مراکز ترک اعتیاد استان، ادامه داد: ۵۹۳ مرکز در قالب ماده ۱۶ مبارزه با موادمخدر و ۴۵ هزار نفر در قالب ماده ۱۵ مبارزه با موادمخدر از امکانات شورای هماهنگی برای ترک اعتیاد استفاده میکنند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان به کاهش ۶۰ درصدی سهم پرداخت معتادان تزریقی و HIV برای درمان اشاره و عنوان کرد: ۱۵ هزار نفر از زندانیان نیز درمان همراه با متادون را شروع کردهاند.
قربانزاده افزود: شناسایی ۷۰ عطاری غیر مجاز، ۶۸۰ بازرسی از مراکز اعتیاد در مشهد، کشف ۲۲ هزار و ۳۷۹ کیلو انواع موادمخدر از جمله دیگر فعالیتهای این شورا بوده است.
وی با اشاره به انهدام ۷۶ باند تهیه و توزیع موادمخدر، گفت: ۹ آزمایشگاه توزیع شیشه، دستگیری ۲۱ هزار نفر در خصوص موادمخدر، ۱۰ مرحله پاکسازی نقاط پرخطر مشهد و … از اقدامات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برای کاهش بروز اعتیاد بوده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه باموادمخدراستان خاطر نشان كرد: باعنايت به اينكه بيش از ۹۰ درصد مردم اعتياد به مواد مخدر و روانگردان ها را يك موضوع نگران كننده در كشور تلقي و اولين آسيب اجتماعي در سال ۱۳۹۵ از سوي رهبر معظم انقلاب اعلام شده، انتظاراست با ايجاد دغدغه در كليه مسئولين و گروه هاي مرجع استان اعم از ائمه جمعه و جماعت، اعضاء شوراي اداري، شوراي تامين، شوراي بهداشت، شوراي آموزش و پرورش، حوزه هاي علميه، شوراي فرهنگ عمومي، اساتيد دانشگاه اقدامات مناسبي در جهت پيشگيري از اعتياد برداشته شود.
وي ابراز اميدواري كرد :امید است با توکل به خداوند متعال ،عنایات حضرت( ثامن الحج) و همت عمومی در راستای شعارسال سازمان ملل و همسو با سیاستها و رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که از سوي ستاد در حال اجراست، بتوانیم با افزايش مهارتها، درك نيازهاي نوجوانان و جوانان، براي تقويت فضاي سلامت بهمنظور توانمندسازي رواني و اجتماعي اين طبقه مهم، در برابر آسيبهاي اجتماعي گامهای اساسی در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري اقتصاد مقاومتي اقدام و عمل نام گرفته برای داشتن جامعه عاری از مواد مخدر برداریم.
۵۰درصد زندانیان جرم مرتبط با موادمخدر دارند
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در اين همايش گفت: نیمی از زندانیان جرم مرتبط با موادمخدر و فعالیتهای مربوط به آن را دارند.
حجتالاسلام علی مظفری با بیان اینکه قانونهای مربوط به مبارزه با موادمخدر از یک قرن پیش در ایران وجود داشتهاند، عنوان کرد: این مساله نشان میدهد مبارزه با موادمخدر یکی از دغدغههای جدی برای کشور بوده است.
وی با اشاره به تفاوتهای قانونهای مبارزه با موادمخدر قبل و بعد از انقلاب، اظهار کرد: قبل از انقلاب تمام قانونها از کشورهای دیگر کپی شده بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی قوانین خاص ایران که رویکرد شدیدی برای مبارزه با موادمخدر داشتند به تصویب رسید.
مظفری ادامه داد: متاسفانه با وجود قوانین سختگیرانه در زمینه پیشگیری از اعتیاد شرایط خوبی نداریم و ۵۰ درصد زندانیان در خصوص جرمهای مربوط به موادمخدر بازداشت هستند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی افزود: طبق اصل ۳ قانون اساسی یکی از مهمترین مظاهر فساد موادمخدر بوده و باید مبارزه جدی و پرتلاشی در این موضوع صورت گیرد.
وی یادآور شد: به دلیل اهمیت این موضوع ستاد ویژهای برای رسیدگی به موادمخدر و جرمهای مربوط به آن تشکیل شده و حاکمیت نیز عزم جدی را برای مقابله با موادمخدر دارد.
مظفری با تاکید بر صدمات فردی اعتیاد، عنوان کرد: علاوه بر این اعتیاد، ریشه بسیاری از جرائم مانند قتل، خودکشی، سرقت و بسیاری از آسیبهای اجتماعی در اعتیاد است.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به دو اصل مهم در خصوص موادمخدر، اظهار کرد: کاهش تقاضا و عرضه این دو اصل هستند و با فرهنگسازی در جامعه، نظارت خانوادهها و … تقاضای موادمخدر کم شده و در نتیجه عرضه نیز کاهش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران برای موادمخدر همدلی، همراهی و مبارزه جدی توسط تمام دستگاهها با این پدیده است.
مظفری در خصوص برخی از اشکالهایی که به مجازاتهای مربوط به موادمخدر گرفته میشود، تصریح کرد: برخی از محافل روشنفکری مبارزه موادمخدر و مجازاتهای سنگین از جمله اعدام را زیر سوال میبرند، اما این افراد معمولا ناآگاه بوده و برخی از آنان نیز از افراد یا سازمانهای مختلفی خط گرفته و به دنبال تخریب جمهوری اسلامی هستند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه قانون تشدید مبارزه با موادمخدر به کار خود ادامه میدهد، گفت: در اواخر مجلس نهم و به این دلیل که در آستانه انتخابات بودیم برخی از نمایندگان بدون توجه به مسئولیت اجتماعی خود مطالباتی را در این خصوص مطرح کردند که صحیح نبود.
گفتنی است؛ در این همایش از خانواده شهدا و جانبازان، دست اندرکاران مبارزه با عرضه و کاهش تقاضا و تشکل های اجتماعی حوزه مبارزه با موادمخدر استان قدردانی شد.
منبع خبر: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۵٫۰۴٫۰۳