دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: کشفیات مواد مخدر در کردستان ۲۱ درصد به نسبت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، “سلیم کریمی” دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کُردستان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه كه به مناسبت آغاز هفته مبارزه با مواد مخدر در سنندج برگزار شد، ضمن تشکر از اهالی رسانه در آگاه سازی جامعه از خطرات مواد مخدر، گفت: رویکرد و اولویت این شورا برخورد پیشگیرانه و اجتماعی با مواد مخدر و معتادین است.
وی اظهار کرد: تمامی توان مجموعه دولتی در برخورد با امر مواد مخدر در حد ۲۰ درصد است که در این میان نیازمند کمک مردمی و اهالی رسانه هستیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کُردستان با بیان اینکه در کُردستان قریب به ۲۰ هزار معتاد به مواد مخدر وجود دارد، افزود: اگر خانوادهها و تک تک افراد در آموزش خطرات مواد مخدر و مسایل پیشگیری اهتمام بورزند، شاهد کاهش این آمار خواهیم بود.
کریمی ادامه داد: خوشبختانه میزان تحصیلات تاثیری بسیار مثبت بر کاهش مصرف مواد مخدر در کُردستان داشته به طوری که آمار ورود زندانیان مواد مخدر در استان با کاهش ۹ درصدی مواجه بوده است.
وی با اشاره به برگزاری ۵۰۰ برنامه در سطح استان در هفته مبارزه با مواد مخدر، گفت: تقویت نشاط و شور اجتماعی، پاکسازی مناطق آلوده، امحای مواد مخدر به صورت نمادین، برگزاری همایش استانی و شهرستانی، دستگیری و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر و فضاسازی شهری از جمله این برنامهها است.
وی از برگزاری مراسم امحای ۱۶۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در سنندج خبر داد و گفت: امسال کُردستان میزبان ۳ استان کرمانشاه، زنجان و همدان در بحث امحای مواد مخدر است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان عنوان کرد: کشفیات مواد مخدر در کردستان ۲۱ درصد به نسبت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
کریمی با اشاره به برخورد جدی با باندهای مواد مخدر و خرده فروشان در کردستان، گفت: ۲۵ باند بزرگ مواد مخدر در کردستان منهدم شده و همچنین آمار دستگیری خرده فروشان ۷ درصد افزایش یافته است.
وی مواد مخدر و اعتیاد را زمینه ساز بیش از ۷۰ درصد آسیبهای اجتماعی خواند و تاکید کرد: رویکرد پیشگیرانه و اجتماعی هدف غایی و نهایی ماست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کُردستان ادامه داد: متاسفانه ۴۵۰ نوع ماده مخدر صنعتی به بازار روانه شده که نیازمند هوشیاری مردم، مسئولین و خانوادهها در برابر این خطرات و اطلاعرسانی صحیح در مبارزه و پیشگیری از خطرات آن است.
وی با اشاره به میانگین پائین آمار بانوان معتاد در کردستان به نسبت آمار کشوری، گفت: متاسفانه مصرف مواد صنعتی در میان بانوان روبه افزایش است.
کریمی استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در پیشبرد امور شورای هماهنگی مبارزه به مواد مخدر را نقطه قوت این سازمان برشمرد و گفت: ۸۰ درصد امورات ما توسط سمنها و بدون هیچ چشمداشتی انجام میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به کمبود بودجه کمپهای ترک اعتیاد گفت: بسیاری از این کمپهای با هزینههای خودگردان اداره میشود که نیازمند توجه ویژه مردم و مسئولین است.
وی در پایان با اشاره به دستور ویژه مقام معظم رهبری در امر مبارزه با مواد مخدر در برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: در ۵ سال آینده باید ۲۵ درصد کاهش مصرف مواد مخدر و معتادین را داشته باشیم.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۵٫۰۳٫۳۱