دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با بیان که این استان از استان های پاک کشور در حوزه مصرف مواد مخدر در کشور شناخته شده است و گفت: مشارکت بخشی و همراهی مردم راهبرد اصلی اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختياري، سید قدیر مرتضوی در نشست مطبوعاتی به مناسبت روز جهانی مبارره با مواد مخدر افزود: هم اکنون نرخ شیوع استفاده از مواد مخدر در استان ۹۸ صدم درصد است که بیشترین میزان مصرف مواد مخدر دراستان مواد مخدر سنتی از جمله تریاک است.
به گفته وی براساس شیوع شناسی انجام شده ۱۳هزار و ۷۰۰ نفر از جمعیت استان در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال در استان به این بیماری مبتلا هستند.
وی گفت: مقابله با عرضه مواد مخدر، درمان و حمایتهای اجتماعی، مسائل حقوقی و قضایی، حوزه فرهنگی و پیشگیری و مشارکتهای مردمی با استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد پنج حوزه فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر است که این حوزه ها به منظور کاهش مصرف و همچنین مقابله و درمان معتادان فعالیت می کنند.
مرتضوی،به ضرورت فرهنگسازی در زمینه مصرف مواد مخدر و آثار سوء آن تاکید کرد و گفت: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی جدی شناخته شده است که رسانه های جمعی در تنویر افکار عمومی به خصوص جوانان در زمینه کاهش مصرف و عدم گرایش به مصرف مواد مخدر نقش مهم و موثری دارند.
وی گفت: در حوزه درمان وحمایت اجتماعی در استان در این حوزه از ظرفیت کمپ های ماده ۱۵، اقامت اختیاری و مراکز درمان دارویی که با مجوز دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل بهزیستی استان فعال هستند، رسیدگی می شود.
وی به افزایش رغبت ترک اعتیاد دراستان اشاره کرد وگفت: هم اکنون سند جامع درمان و حمایت های اجتماعی در استان تهیه و تدوین شده است .
مرتضوی گفت: هدف و برنامه اصلی این سند تقویت حمایتهای اجتماعی از این افراد به واسطه افزایش نرخ ماندگاری برتر در این حوزه است که بتوانیم ماندگاری برترک این افراد را افزایش دهیم.
وی به بالا بودن تعداد پرونده های حقوقی و قضایی در حوزه جرائم مواد مخدر در استان اشاره کرد وگفت: رسیدگی به این پرونده ها در استان به دلیل حجم بالا پرونده ها زمان بر است.
دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: در حوزه مقابله و درمان مبارزه مواد مخدر افزایش مشارکت های مردمی با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد یک فرصت است که با حساس کردن اموزش دادن به این ظرفیت ها جامعه را نیز آگاه کنیم.
وی گفت: براساس سیاست برنامه ششم توسعه باید به سمتی برویم که شاهد کاهش ۲۵درصدی نرخ شیوع و بروز مواد مخدر در جامعه باشیم که برای رسیدن به این برنامه استفاده از جوامع آموزشی، ادارات، محلات ،رسانه ها ،جوامع کارگری و زنان موثر است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی چهارمحال وبختیاری گفت:در حوزه مقابله با مواد مخدر طرح های امنیتی و همچنین کنترلی در محورهای مواصلاتی ، مناطق آلوده و پرخطر و اماکن تفریحی در حال اجراست.
سرگرد رستم بهرامی افزود: با توجه به گسترش محورهای مواصلاتی که علاوه بر ایجاد آسایش و همچنین برون رفت استان نقش دارد اما به عنوان یکی از محورهای ترانزیتی مواد مخدر نیز قرار گرفته اند.
وی گفت:از ابتدای امسال تاکنون ۵۵۳کیلوگذم انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط شده است که این میزان نشبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سرگرد رستمی اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون ۸۴درصد افزایش کشفیات مواد مخدر در استان داشتیم که این میزان با همکاری دستگاه های قضایی، اعضای کمیته مقابله و دست اندرکاران انتظامی و امنیتی انجام شده است.
وی با تاکید بر اجرای طرح های پاکسازی در نقاط آلوده و همچنین کنترل محورهای مواصلاتی استان افزود: میزان کشفیات مواد مخدر در طرح های پاکسازی دوهزار و ۹۶۲درصد افزایش داشته است.
وی به اجرای طرح های پاکسازی پارک ها و تفرجگاه ها و مراکز تفریحی به عنوان دیگر برنامه های مقابله با عرصه مواد مخدر در استان اشاره کرد وگفت: کنترل و برخورد با پاتوق ها موجود در استان از دیگر برنامه های مقابله ای است.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون اجرای طرح های انجام شده در استان از جمله طرح پاکسازی نقاط آلوده ، طرح های کنترل محورهای مواصلاتی و کنترل رانندگان عمومی افزایش چشمگیری داشته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی استان با هشدار به تمام خرده فروشان افزود: طرح های مقابله با خرده فروشان در تمام نقاط استان در حال اجراست و پاکسازی نقاط آلوده و برخورد با خرده فروشان در دستور کار قراردارد.
وی از افزایش سه درصدی دستگیری خرده فروشان در سالجاری خبر داد وگفت: برخورد با خرده فروشان با شدت بیشتر نسبت به سال گذشته در استان اجرا می شود.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز ،با اشاره به فعالیت ۵۳مرکز درمان سرپایی و درمان دارویی در استان در حوزه درمان معتادان گفت: از این تعداد ۳ مرکز دولتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی و مابقی مراکز به صورت خصوصی در حوزه درمان فعالیت می کنند.
سیده فاطمه حسینی افزود: در سه مرکز دولتی درمان معتادان بی بضاعت با حمایت این دستگاه های اجرایی انجام می شود تا بیماران بی بضاعت که توان پرداخت برای هزینه درمان ندارند نیز در این مراکز پذیرش شوند.
وی با اشاره به درمان معتادان در مراکز ام ام تی یا درمان با متادون و دارو اشاره کرد و گفت: براساس اولویتهای ابلاغی امسال به کمیته ها از طرف ستاد مرکزی مبارزه با مواد مخدر شناسایی و استخراج آمار معتدانی که به وسیله دارو درمان می شوند و به دارو نیز گرایش ندارند نیز امسال استخراج می شود تا بتوان به آمار دقیقی حزوه درمان دست یافت.
حسینی افزود: هم اکنون دو مرکز مشاوره بیماری های رفتاری که مختص آن دسته بیمارانی است که مبتلا به یکی از بیماریهای رفتاری از جمله ایدز وهپاتیت هستند زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل زندان ها و اقدامات تامینی در استان فعال است.
وی با اشاره به فعالیت کمپ هخای ترک اعتیاد در استان نیز افزود: هم اکنون در شهرستان کوهرنگ کمپ ترک اعتیاد وجود ندارد و براساس شاخص جمعیتی تعداد کمپ های ترک اعتیاد در شهرستان لردگان نیز کم است.
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان چهارمحال وبختیاری نیز با اشاره به اهمیت پیشگیری در حوزه مواد مخدر نیز گفت: توانمندسازی افراد و خانوادها و همچنین جامعه از راه های مهم در حوزه پیشگیری از مواد مخدر است که می توان با استفاده از ظرفیت های موجود از جمله رسانه ها و مشارکت مردمی این امر را محقق کرد.
شهرام مقدس افزود: در این راستا برگزاری دوره های آموزش مهارتهای زندگی، مهارتهای خود مراقبتی و همچنین مهارت نه گفت به جوانان ازمهمترین برنامه های در دست اجرای کمیته فرهنگی و پیشگیری است .
وی گفت: پارسال ۶۱هزار و ۸۰۰نفر آموزش مهارتهای زندگی و ۲۲هزار و ۷۰۰نفر اموزش مهارتهای مراقبت از خود را فرا گرفتند.
مقدسی ،از اجرای طرح مدارس عاری از خطر را در دستور کار آموزش خانوادها برشمرد وگفت: آموزش در محیط های کاری اداری، صنعتی و نظامی از دیگر برنامه هاست که سال گذشته ۲۴هزار نفر در این محیط ها آموزش دیدند.
وی به فعالیت تیم های اجتماع محور و گسترش این تیم ها در حوزه فرهخنگی و پیشگیری از اعتیاد در استان اشره کرد وگفت: سال گشذته ۳۱۹هزار نفر در محلات از سوی این تیم ها آموزش دیند.
کارشناس دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال وبختیاری نیز، بر استفاده از ظرفیت تشکلهای مرمی به عنوان یک سرمایه اجتماعی در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
لیلا اعتدالپور افزود: به منظور فعال ساختن ظرفیتهای مردم و سازمان های مردم نهاد و تشکل های غیر دولتی در استان در حوزه مبازه با مواد مخدر شبکه سازی سازمان های مردم نهاد فعال شده ا ست .
وی گفت: با راه اندازی این شبکه به حساس سازی مردم از طریق این تشکل ها در قالب کمپین های مبارزه فعال می شود که اعضای تشکلها در ابتدا آموزش ها را فرا می گیرند و با حضور در جمع مردم این آموزش ها را به مردم ارائه می دهند.
وی گفت:هم اکنون ۵۰۰تشکل مردم نهاد در استان فعال است که از این تعداد ۱۴۵تشکل از وزارت کشور و استانداری ها مجوز فعالیت دریافت کرده اند.
وی گفت: ۱۰ درصد این تشکلها در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت میکنند.
به گفته وی ،از این تعدا د تشکل ۲۶تشکل در قالب تشکل ها تیم های اجتماعی محور و پنج تشکل خاص نیز در راستای پیشگیری از مواد مخدر از فرمانداری و استانداری مجوز فعالیت دریافت کرده اند.
به گزارش ایرنا، پنج تیرماه به عنوان سالروز مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است که امسال به دلیل همزمانی با شب های قدر از یک تیرماه هفته مبارزه با مواد مخدر آغاز می شود.
امسال هفته مبارزه با مواد مخدر با شعار ‘ همه ما ،همه جا ،همه وقت در برابر اعتیاد مسوول هستیم’ نامگذاری شده است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختياري۹۵٫۰۳٫۳۱