دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي با اشاره به افزايش آمار استفاده از ترامادول در بين دانشجويان در فصل امتحانات گفت: متاسفانه كروكوديل خطرناكترين موادمخدر جهان بعنوان آرام بخش قوي معرفي مي شود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي، محمدعلي نصرتي در نشستي با اصحاب رسانه استان؛ با اشاره بمناسبت ۲۶ژوئن مصادف با ۶تيرماه روز جهاني مبارزه با موادمخدر گفت: براي پيشگيري، درمان و مبارزه با موادمخدر كشورهاي دنيا برنامه هاي مختلفي را ارائه كرده اند كه به تبع اين مساله در كشور مسوولان امر نيز برنامه هاي متنوعي را براي هفته مبارزه با موادمخدر پيش بيني كرده اند كه برگزاري المپياد ورزشي بهبوديافتگان از اعتياد يكي از برنامه هاي موردنظر بود كه به دليل همزماني با ماه مبارك رمضان قبل از اين ماه برگزار شد.
سردار نصرتي با بيان اينكه موضوع مبارزه و پيگيري از موادخدر از اولويت هاي اصلي استان است خاطر نشان كرد: ۷۰درصد سرقت ها، ۵۵درصد طلاق ها و ۶۵درصد زنداني ها به دليل اعتياد به موادمخدر است.
وي افزود: چهارمين عامل مرگ و مير در كشور بعد از تصادفات، سكته ها و سوختگي ها، مصرف موادمخدر است و روزانه ۱۰ نفر بر اثر سوء مصرف موادمخدر جان خود را از دست مي دهند.
دبير شوراي هماهنگي با بيان اينكه مصرف سيگار ، قليان، ترامادول و ريتالين دروازه ورود به اعتياد است گفت ۸۵درصد معتادان سابقه مصرف سيگار و قليان دارند.
وي اظهار كرد: با توجه به كاهش فعاليت توليد كنندگان موادمحرك صنعتي ؛ پيش بيني ميشد كه توزيع موادمخدر سنتي همچون ترياك با قيمت بالاتري افزايش يابد كه توزيع كنندگان آن با افزودن موادي همچون سرب كه بسيار كشنده است قيمت آن را پايين نگهداشته اند و اين موضوع نيز بسيار نگران كننده است.
وي سپس با بيان اينكه در راستاي مبارزه با مواد مخدر به تنهايي نميشود كاري پيش برد و بايد همه امكانات را در اين مسير بسيج كنيم افزود: در راستاي افزايش هم افزايي رسانه ها نقش تعيين كننده اي دارند و با تلطيف و آماده كردن بسترهاي مورد نياز باعث انسجام بين بخشي مي شوند.
نصرتي با تاكيد بر بهره مندي از ظرفيت بي بديل ائمه جمعه در ارائه راهنمايي به مردم و ظرفيت بزرگ بسيج و سازمانهاي مردم نهاد براي اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر، بيان كرد: به غير از نهادهاي دولتي يك سوي ديگر جريان خود مردم هستند كه اگر آگاه و اقناع نشوند اعتماد و همراهي نخواهند كرد و در اين راستا رسانه ها نقش بسزايي دارند.
دبير شوراي هماهنگي رويكرد اصلي ستاد را اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر عنوان كرد و گفت: بحث مبارزه با موادمخدر جزو ۵ اولويت اصلي استان بوده و البته با توجه به نظر مقام معظم رهبري اولويت مسائل اجتماعي بحث موادمخدر است چرا كه اصلي ترين ذغدغه مردم نابساماني ها و معضلات اجتماعي است.
دبير شوراي هماهنگي گفت: دشمنان نظام از طريق جنگ نرم و گرفتار كردن جوانان ما به موادمخدر سعي در سست كردن پايه هاي نظام دارند كه بايد مردم و بويژه خانواده ها نسبت به اين مساله حساس و آگاه باشند.
وي با اشاره به فعاليت ۶۵۵ پايگاه اينترنتي در زمينه معرفي و فروش انواع موادمخدر ، اضافه كرد سالانه ۵۰نوع موادمخدر جديد از طريق اين سايت ها با عنوان مختلف و با ترفندهاي بسيار جهت زيبايي، لاغري و يا درمان بيماري ها معرفي مي شوند.
دبيرشوراي هماهنگي با بيان اينكه تنها ۲۵۷ سايت در حوزه توليد موادمخدر و محرك در گلدان ها فعال هستند گفت: متاسفانه ماده مخدر گل قدرت تخريبي ۱۰۰ برابري نسبت به حشيش دارد.
وي با اشاره به اينكه كروكوديل از جمله خطرناك ترين انواع مواد مخدر است گفت : اين ماده بعنوان آرامبخش قوي در اقشار نااشنا به خطرات آن معرفي مي شود.
دبير شوراي هماهنگي ادامه داد: در باشگاهها و آرايشگاههاي زنانه نيز شاهد فروش برخي مواد با عنوان هاي مختلف جهت زيبايي اندام و لاغري و حتي ماسك زيبايي هستيم كه با برگزاري دوره هاي مختلف آموزشي مديران باشگاهها و سالن هاي آرايشي را نسبت به اين موضوع حساس و آگاه كرده ايم.
وي ادامه داد: همچنين مواد مخدر صنعتي پامپراك در قالب آدامس ها و خوشبو كننده ها، راس، راجا، زبل و ديگر مواد ارائه ميشود و همچنين دستمال هاي ال سي آغشته به مواد مخدر بعنوان مرطوب كننده معرفي مي شوند.
سردار نصرتي از فراواني استفاده از ترامادول در بين دانشجويان و دانش آموزان در فصل امتحانات اظهار نگراني كرد و گفت: نبايد جوانان تحت تاثير تبليغات و القائات گمراه كننده فضاهاي مجازي قرار گيرند.
وي ياد آور شد : در گذشته در خصوص مهندسي مبارزه با موادمخدر اشكالاتي وجود داشت و رويكرد مبارزه و برخورد بيشتر مورد توجه بود در صورتيكه بايستي پيشگيري از اعتياد در اولويت قرار مي گرفت.
نصرتي تاكيد كرد: اصلي ترين راه مبارزه و پيشگيري با موادمخدر آگاهسازي خانواده ها بخصوص جوانان است تا در دام اعتياد گرفتار نشوند.
نصرتي افزود: اكنون بدنبال اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر هستيم و از ظرفيت گروههاي مختلف جهت آموزش و پيشگيري از اعتياد استفاده مي كنيم.
دبير شوراي هماهنگي در خصوص آمار دو ماه اول سالجاري در خصوص كشف موادمخدر و محرك صنعتي در استان گفت: در دو ماه اول سالجاري۳۲۸ كيلو از انواع مختلف موادمخدر كشف شده و همچنين ۴۷۴۰نفر قاچاقچي، توزيع كننده، حمل كننده و معتاد متجاهر دستگير شده اند و همچنين سه باند مهم قاچاق تهيه و توزيع متلاشي شده است وي همچنين با بيان اينكه ۲۶۱مركز درماني ترك اعتياد در استان فعاليت مي كنند افزود از اين تعداد واحد ۱۴مركز دولتي و ۲۴۷مركز غيردولتي است.
وي ادامه داد در حال حاضر ۵۰هزار نفر معتاد ثبت شده در آمار رسمي استان داريم كه از خدمات ارائه شده در مراكز درماني سرپايي و ميان مدت و ديگر بخشها بهره مند مي شوند كه از اين تعداد ۲۰۰۰ نفر معتاد متجاهر در مراكز اقامتي ماده ۱۵ و تبصره ۲ ذيل ماده۱۵ و مركز ماده ۱۶ نگهداري مي شوند كه تنها ۲۰۰نفر آنها كارتن خواب هستند وي در همين رابطه از كاهش مرگ و مير معتادين در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان كرد اقدامات ستاد مبارزه با موادمخدر توانسته است درصد محسوسي از مرگ و مير معتادين را كاهش دهد .
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي۹۵٫۰۳٫۳۱