دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: براساس بررسی های انجام شده، ۹۰ درصد مردم کشور در حوزه مواد مخدر، نگرانی و دغدغه دارند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كرمان؛ حسین چناریان در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت در حوزه مواد مخدر به کشور وارد می شود.
وی تصریح کرد: بیش از ۶۵ درصد زندانیان در استان کرمان مربوط به جرایم حوزه مواد مخدر هستند.
دبیر شورا اظهار کرد: مواد مخدر بعد از بحران های فقر، محیط زیست و سلاح هسته ای به عنوان بزرگترین منکر و دغدغه شناخته می شود.
چناريان گفت: بیش از ۴۵۰ نوع مواد مخدر در دنیا در حال ارائه به متقاضیان این مواد است که حتی برخی از مبارزه کنندگان و مقابله کنندگان نیز به خوبی این مواد را نمی شناسند.
وي بیان کرد: قدرت های استعماری که با شعار مبارزه با مواد مخدر و تروریسم وارد افغانستان شده اند، موجب شده اند تا شاهد افزایش سرسام آور تولید مواد مخدر باشیم و میزان تولید مواد مخدر از ۱۶ تن در هکتار به ۴۳ تن افزایش یابد.
دبير شورا گفت: امروز نگران آلودگی جوانان، نوجوانان به ویژه زنان به مواد مخدر هستیم و کاهش سن اعتیاد و تغییر الگوی مصرف مواد مخدر روز به روز نگرانی های حوزه مواد مخدر را افزایش می دهد.
چناريان افزود: براساس بررسی های انجام شده در کنار تصادفات، سوختگی ها و سکته ها، مصرف مواد مخدر یکی از عوامل مرگ و میر در کشور است.
وي گفت: در حوزه اجتماعی نیز به واسطه ارتباط مستقیم اعتیاد با سرقت، همسرآزاری، طلاق و سایر آسیب های اجتماعی با مشکلاتی روبرو هستیم.
دبير شورا بر مقابله هوشمندانه و با همکاری همگانی در مسیر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: مافیای مواد مخدر با نفوذ در لایه های اجتماعی و فرهنگی و استفاده از قدرت رسانه ای در فضای مجازی نگرانی های حوزه مواد مخدر را افزایش می دهد.
چناريان لذت طلبی افراطی، کاهش کنترل و نظارت های اجتماعی، ضعف اعتقادات دینی، تاثیرپذیری اجتماعی از گروه همسالان، رهایی از اضطراب، ضعف مهارت های اجتماعی، ضعف جدی در مهارت های زندگی سالم و کمبود دانش سالم را از دلایل تمایل افراد به سوی مواد مخدر دانست.
وی تصریح کرد: فقدان تشکل های مردمی در پیشگیری از اعتیاد به خوبی در جامعه ما حس می شود و باید شاهد تشکل های دانشجویی، دانشگاهی و صنفی در این زمینه باشیم.
چناریان گفت: روز به روز به تعداد سمن های فعال در حوزه مقابله با پدیده مواد مخدر افزوده می شود و امیدواریم با مشارکت عمومی و هوشمند بتوانیم از ظرفیت ها و فرصت های موجود در کشور استفاده کنیم.
وی بیان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در کنار سایر نهادها با ایجاد هماهنگی و هم افزایی و تعیین اولویت ها و برنامه های سالانه، حوزه مبارزه با مواد مخدر را در کشور هدفمندتر می کند.
وی گفت: ایران در حوزه مقابله با مواد مخدر جزء کشورهای پرافتخار در دنیاست و استان کرمان نیز در حوزه مقابله جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده است.
دبیر شورا افزود: در حوزه درمان نیز به میانگین های بین المللی رسیده ایم و امروز شرایط درمان و اقدامات درمانی در کشور ما با دنیا برابری می کند.
چناريان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر در استان کرمان تحت درمان اعتیاد هستند بیان کرد: موضوع درمان افراد آسیب دیده یک پروسه اقدامات قبل، حین و بعد درمان را شامل می شود و همه بخش های آن باید به صورت همزمان دنبال شود.
وی گفت: هم اکنون ۴۰۰ مرکز ترک اعتیاد دولتی و خصوصی در استان کرمان فعالیت دارند که بیش از میانگین کشوری است.
چناریان اظهار کرد: پیگیری های مورد نیاز برای راه اندازی مرکز استحصال دارویی از مواد مخدر مکشوفه در استان کرمان نیز در دست پیگیری است تا برای نخستین بار در استان کرمان و شرق کشور از موضوع مواد مخدر استفاده اقتصادی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون همیشه در حوزه مواد مخدر هزینه پرداخته ایم و هیچگاه به این پدیده به عنوان یک پدیده اقتصادی نگاه نشده است.
وی گفت: با راه اندازی مرکز استحصال دارویی از مواد مخدر در استان کرمان ضمن کمک به بیماران نیازمند به داروهای این حوزه، برای تعداد زیادی از دانش آموختگان داروسازی و رشته های مربوطه نیز ایجاد شغل می شود.
چناریان همچنین به برنامه های هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: اجرای طرح های ویژه جمع آوری معتادان پرخطر، برخورد با خرده فروشان، دیدار با علما و ائمه جمعه، برپایی نمایشگاه های فرهنگی و پیشگیری، دیدارهای فرمانداران با خانواده شهدا و جانبازان مواد مخدر، اقدامات رسانه ای، همایش تجلیل از دست اندرکاران مبارزه با موادمخدر، نشست های علمی و پژوهشی و اقدامات آگاه سازی و اطلاع رسانی از جمله این برنامه هاست.
فرمانده انتظامی استان کرمان نیز در این نشست گفت: حدود ۲۰ تن انواع مواد مخدر طی سال جاری تاکنون در این استان کشف شده است.
سردار رضا بنی اسدی فر افزود: در زمینه کشف مواد مخدر در استان کرمان، شاهد رشد ۱۷ درصدی هستیم.
وی با بیان اینکه کرمان در سال ۹۳ با کشف بیش از ۹۵ تن مواد مخدر، رتبه برتر کشوری را داشته است اظهار کرد: این استان در سال گذشته نیز با کشف ۸۷ تن انوع مواد مخدر رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در توقیف خودروها نیز در کرمان با افزایش ۲۳ درصدی روبرو بوده ایم اظهار کرد: در حوزه انهدام باندهای متخلفان نیز امسال ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته ایم.
فرمانده انتظامی استان کرمان خاطرنشان کرد: استان کرمان طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در حوزه کشف آمپول های روانگردان افزایش ۱۰۰ درصدی و در حوزه کشف قرص های روانگردان نیز رشد ۱۱۶ درصدی داشته است.
وی به افزایش ۶۰ درصدی دستگیری خرده فروشان مواد مخدر مرد و ۸۰ درصدی خرده فروشان زن در استان کرمان اشاره کرد و گفت: دستگیری معتادان مرد نیز ۳۴ درصد و دستگیری معتادان زن ۱۰۹ درصد رشد داشته است.
سردار بنی اسد با اشاره به اینکه تعداد نقاط شهری پاک سازی شده استان کرمان در سال جاری ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است یادآور شد: هزار و ۶۰ مجرم مواد مخدر طی سال جاری در راستای اجرای طرح های ارتقای امنیت اجتماعی دستگیر شده اند.
وی خاطرنشان کرد: دست اندرکاران حوزه امور خارجه باید دفاع حقوقی از مبارزات جمهوری اسلامی با پدیده مواد مخدر را پررنگ تر کنند تا جلب حمایت های بین المللی را در حوزه مقابله با مواد مخدر داشته باشیم.
فرمانده انتظامی استان کرمان ادامه داد: ایران در واقع، سپر بلای بسیاری از کشورها در مبارزه با مواد مخدر شده است و از ورود مواد مخدر به این کشورها جلوگیری می کند.
سردار بني اسد بر توسعه کمک های مادی و معنوی سازمان های بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر در ایران اسلامی تاکید کرد و گفت: صرف اقدامات پلیسی و خشن در این حوزه تاکنون به میزان مطلوب کار ساز نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: رسانه ها باید در حوزه اطلاع رسانی مقابله با مواد مخدر، ایثارگرانه تلاش کنند.
سردار بنی اسدی فر در ادامه سخنان خود یادآور شد: در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه افراد متناسب با وظایف حقوقی و حقیقی خود در راستای مقابله با مواد مخدر تلاش کرده اند اما به نتیجه مطلوب نرسیده ایم.
وی ادامه داد: امروز به جایی رسیده ایم که در جامعه شاهد شیوع مصرف مواد مخدر هستیم.
فرمانده انتظامی استان کرمان گفت: اگر با تجمیع توانمندی ها، تفکر و داشته های خود در بخش های مختلف بر مبنای یک سیاست و راهبرد هدف گذاری شده در راستای مبارزه با مواد مخدر حرکت کنیم اثرگذار خواهد بود.
وی استمرار اقدامات فرهنگی در حوزه مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و ادامه داد: قبل از هر اقدامی باید موضوعات به افراد آگاهی رسانی شود.
همچنين مدیرکل بهزیستی استان کرمان بر حرکت منسجم و واحد در مسیر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد در جامعه استان کرمان، تفکر سلامت محور را نهادینه کنیم.
عباس صادق زاده افزود: با این اقدام به یقین مسئولیت اجتماعی شکل گرفته و شاهد اقدامات پیشگیرانه بسیار خوبی در مسیر مبارزه با مواد مخدر خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: همه کشورهایی که موفقیت هایی در مسیر مبارزه با مواد مخدر داشته اند، توفیق فقط دولتی نبوده و همه بخش ها برای رسیدن به این موفقیت همکاری داشته اند.
وی بیان کرد: روحانیت، مساجد و اخلاق از داشته های مهم جامعه ما هستند که استفاده از آنها به عنوان ید واحد موجب می شود در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق تر شویم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: در موضوع مبارزه با مواد مخدر هزینه های سنگینی را تحمل می کنیم و در این رابطه تبعات زیادی به جامعه ما تحمیل می شود.
وی تاکید کرد: در حوزه پیشگیری باید بیش از همیشه اقدام شود زیرا پیشگیری موثرترین راه و روش است و در این راستا اقداماتی که انجام می شده، اقدامات منسجم و واحدی نبوده است.
وی به لزوم افزایش تاب آوری نوجوانان و جوانان در برابر مسائل و مشکلات اجتماعی تاکید کرد و گفت: باید آموزش هایی به جوانان و نوجوانان داد که در برابر مشکلاتی که حادث می شوند، تحمل بالاتری داشته باشند و در مواجهه با دوستان ناباب بتوانند از آنها دوری کنند.
صادق زاده، مواد مخدر را تجارتی پرسود دانست و تاکید کرد: برای مقابله با این تجارت پرسود باید اقدامات پیشگیرانه نیز با استفاده از امکانات در حد همین موضوع باشد.
به گفته وی در مدارس نیز رویکرد بسیار خوب آموزشی وجود دارد تا شاهد افزایش ارتقای تاب آوری دانش آموزان باشیم.
وی افزود: کرمان استان همراهی ها و همکاری ها در مسیر مبارزه با مواد مخدر است و همه نهادهایی که مسئولیت پیشگیری دارند به صورت فعالانه در این زمینه اقدام می کنند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: افزایش همکاری خانواده ها و سازمان های مردم نهاد و اجرای برنامه های اجتماع محور در استان کرمان به مراتب بیشتر از سایر استان هاست که جای تقدیر دارد.
وی عنوان کرد: سال گذشته در استان کرمان نسخه بومی محتوای آموزشی پیشگیری از اعتیاد مبتنی به شرایط استان کرمان تولید شد و نتایج بسیار خوبی بر جای گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان محیط کارگری زیادی است و نمی توان به این حوزه بی توجه بود گفت: برنامه های پیشگیرانه مناسبی برای مجموعه کارگری و خانواده های آنها تدارک دیده و اجرایی شده است و در این حوزه پیشرفت های خوبی داشته ایم اما هنوز راه های نرفته زیادی نیز داریم.
صادق زاده عنوان کرد: تفکر همگانی حرکت های اجتماع محور در همه گروه ها برای مقابله با اعتیاد باید افزایش یابد.
وی گفت: حرکت بر مبنای سند جامع پیشگیری از اعتیاد ضروری است زیرا سالها تحقیق و پژوهش برای تدوین این سند انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی افزود: برش های استانی سند جامع پیشگیری در استان کرمان جداسازی و وظیفه هر دستگاه مشخص شده است.
صادق زاده با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش مهارت های زندگی گفت: برگزاری کارگاه های فرزندپروری و آموزش ۳۷۴ هزار و ۵۷۱ نفر در سال ۹۴ از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود: برنامه های پیشگیری در محیط های آموزشی نیز برگزار شده و ۱۲۹ هزار و ۱۶۱ نفر مورد آموزش قرار گرفته اند.
مدیرکل بهزیستی به آموزش ۹۸ هزار و ۲۲۱ نفر در زمینه مراقبت از خود در مقطع ابتدایی اشاره کرد و گفت: آموزش مهارت های مقابله ای نیز به ۶۲ هزار نفر از دانش آموزان مقطع اول متوسطه ارائه شده است.
صادق زاده تصریح کرد: در راستای طرح مدارس عاری از خطر نیز ۶۷ هزار و ۱۵۷ نفر مورد آموزش قرار گرفته اند.
وی گفت: تاکنون ۴۰۰ همایش در حوزه مبارزه با مواد مخدر برگزار شده که ۳۲ هزار و ۲۲۲ نفر در این همایش ها شرکت کرده اند.
به گفته وی سال ۹۴ حدود یک میلیون نفر در معرض آموزش قرار گرفته اند که ۳۳ درصد جمعیت استان کرمان را شامل می شود.
در نشست خبری مسئول کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با تاکید بر اینکه باید نگرش مردم را نسبت به مواد مخدر تغییر داد گفت: در حوزه سیگار و قلیان باید قلم های رسانه ای به درستی اقدام و مردم را درباره مضرات استفاده از این مواد آگاه کنند.
حمیدرضا حسین اسماعیلی افزود: سیگار و قلیان به عنوان دروازه ورود به حوزه مواد مخدر باز گذاشته شده و همه به آرامی از کنار آن می گذریم.
وی تصریح کرد: سهل انگاری درباره برخی مواد اعتیادآور از جمله سیگار و قلیان موجب می شود که نگرش ها درباره مصرف مواد مخدر به صورتی نادرست تغییر کند.
اسماعیلی تاکید کرد: باید با رویکرد اجتماعی موضوع تقاضا برای مواد مخدر را از بین برد.
مسئول کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: وجود سرب در مواد مخدر مربوط به امروز و دیروز نیست و از مدت های گذشته نیز وجود داشته است.
وی افزود: وجود سرب در تریاک برای افراد قابل تشخیص نیست و این موضوع در آزمایشات نیز مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد: قاچاقچیان به منظور افزایش وزن مواد مخدر، اقدام به افزودن سرب در تریاک کرده و می کنند و به نظر می رسد اخیرأ این میزان افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: با مراجعه افراد با علائمی از جمله دل درد شدید، یبوست و مسمومیت به مراکز درمانی، بررسی ها آغاز شد و متوجه شدیم که میزان سرب موجود در خون این افراد بیشتر از حد مجاز بوده است.
وی تصریح کرد: بخش عمده قریب به اتفاق این بیماران سابقه مصرف تریاک به صورت خوراکی را داشته اند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه فعالیت های زیادی در حوزه درمان معتادان در کرمان انجام شده است گفت: ۴۰ هزار نفر در این استان تحت درمان قرار دارند.
وی ادامه داد: اگر این عدد ضرب در میانگین هزینه مصرف مواد مخدر این افراد شود می بینیم ماهانه ۲۰۰ میلیارد ریال به جیب مافیای مواد مخدر می رفته است.
اسماعیلی تصریح کرد: در حوزه مراکز درمان سرپایی میانگین کشوری به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت باید یک موسسه باشد که در استان کرمان به ازای هر شش هزار نفر یک مرکز را راه اندازی کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: شاید به همین دلیل است که هر اقدامی در مسیر مبارزه با مواد مخدر انجام می شود مافیای مواد مخدر یک قدم جلوتر از آن حرکت می کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه مافیای مواد مخدر در مقابل اقدامات درمانی مواد مخدر ساکت نمی نشیند تصریح کرد: این افراد اکنون نیز در حوزه درمان، با قاچاق داروها و ارائه داروهای تقلبی درصدد ضربه زدن به سیستم درمان مبارزه با مواد مخدر هستند.
وی یادآور شد: ۱۲ دوره آموزشی در سال گذشته در حوزه درمان برای گروه های هدف در بخش درمان مواد مخدر برگزار شده و امسال نیز این آموزش ها تداوم می یابد.
وی تصریح کرد: راه اندازی مرکز ماده ۱۶ زنان یکی از اقدامات خوب استان کرمان طی سال گذشته بوده است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كرمان۹۵٫۰۳٫۲۶