معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان گفت: باید کمپهای ترک اعتیاد در استان استانداردسازی و تعدیل شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدابراهیم الهیتبار پیش از ظهر امروز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به وجود ۱۹ تا ۲۰ هزار معتاد در مرحله متادونتراپی در استان، اظهار کرد: ۶۰۰ معتاد نیز در بخش ماده ۱۶ هستند که این مراکز ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ نفر را در هر دوره دارند.
وی از وجود ۴۳ کمپ ترک اعتیاد در استان خبر داد و با بیان اینکه باید کمپهای استان استانداردسازی شوند، گفت: با اینکه از سایر استانها نیز به کمپها مراجعهکننده داریم اما نیاز به وجود این تعداد کمپ در استان نیست و باید تعدیل شود.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان خواستار بررسی میزان نیاز استان به کمپها شد و بیان کرد: کمپها باید ظرفیتپذیری شوند تا با ظرفیت کامل کار کنند.
وی با تأکید بر اینکه همدان یکی از استانهای پایلوت در اجرای طرح مقابله است، افزود: در صورت ورود و تدوین برنامهها بر اساس دغدغههای مسؤولان ارشد نظام، حرکتی تأثیرگذار در استان شکل خواهد گرفت و به طور حتم الگو در کشور خواهیم شد.
الهیتبار با بیان اینکه باید برای درمان معتادین به ویژه در کمپهای مربوط به ماده ۱۵ فکر جامعی شود، تصریح کرد: اکثر معتادین از لحاظ مادی ضعیف هستند و توان پرداخت هزینه به کمپها را ندارند و اعتبارات خوبی در خصوص ترک معتادین داریم که در صورت اجرای برنامههای خوب جذب اعتبار خواهیم داشت.
وی تعدیل تعداد کمپها را موجب ارائه خدمات بهتر در کمپها دانست و یادآور شد: از ظرفیت مراکز علمی و حوزوی نیز باید به صورت متناسب استفاده شود.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان تأکید کرد: هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر بهانهای برای پرداختن به مسائل، مشکلات، آسیبها و تهدیدها در حوزه مواد مخدر است و کمیتهها و رسانهها نیز در این هفته کار رسانهای از عملکردها، برنامهها و اهداف داشته باشند.
وی خواستار تولید برنامههای خاص درروز جهانی مبارزه با مواد مخدر شد و گفت: فضای مجازی و فعالیت نهادهای مردم نهاد در این فضا و ارائه اطلاعات در این خصوص در فضای مجازی بسیار تأثیرگذار است.
الهیتبار با تأکید بر اینکه اعتیاد در کمین خانوادههاست، اظهار کرد: اصلیترین نهاد جامعه خانواده است که در صورت پایبندی به قواعد و مواردی خانواده از این آسیب مصون میشود.
این مسؤول با بیان اینکه باید در خصوص موضوع مقابله با اعتیاد اطلاعرسانی صورت گیرد، افزود: باید جامعه و خانواده را به این موضوع حساس کنیم و آموزشهای لازم و با تبیین نکات کلیدی میتوانیم پدر، مادر و فرزندان را آگاه کرده و قدرت نه گفتن را در افراد افزایش دهیم.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان تصریح کرد: همه دستگاهها میتوانند در مقابله و پیشگیری از اعتیاد نقش داشته و تولید محتوا داشته باشند.
وی ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر و بیان مشکلات مختص یک هفته نیست و این هفته فرصتی برای بیان این مطالب و حساس کردن جامعه است.
وی با بیان اینکه امسال اعتبارات مناسب در حوزه مسائل اجتماعی به ویژه در حوزه اعتیاد داریم، ادامه داد: در حوزه آسیبهای اجتماعی ۲۰ سال عقب هستیم و برای جبران این عقبماندگی باید کار کنیم.
الهیتبار با اشاره به رتبه ۱۶ همدان در خصوص آلودگی به مواد مخدر در کشور یادآور شد: به لحاظ ظرفیتهای موجود در همدان به عنوان یکی از استانهای پایلوت انتخاب شدیم و باید از تجارب ملایر به عنوان یکی از شهرستانهای موفق استان در این خصوص استفاده کنیم.
وی با اشاره به توانمندی سازمانهای مردمنهاد در مقابله با اعتیاد، بیان کرد: دستگاههای اجرایی استان نیز بسیار توانمندند و معتقدم همدان میتواند با ارائه ایدههای نو در این حوزه و استفاده از ظرفیتهای موجود حرکت خوبی را شکل دهد.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار همدان افزود: باید مبلغان و روحانیون نیز به بحث مواد مخدر و مقابله با آن ورود کنند و با استفاده از همه ظرفیتها جامعه را زیر پوشش قرار دهیم.