نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان مبارزه با مواد مخدر را وظیفه ای همگانی دانست و گفت: نگرش جامعه نسبت به موضوع مواد مخدر باید تغییر کند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان، آیت الله سید یحیی جعفری در نشست اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود: همه دستگاه ها و افراد باید در بخش مقابله با مواد مخدر اقدام کنند و این امر فقط وظیفه برخی از دستگاه ها نیست.
وی اظهار کرد: همه دستگاه های اجرایی در زمینه مقابله با مواد مخدر باید وارد عمل شوند.
امام جمعه کرمان یکی از اقشار تاثیرگذار در بخش مقابله با مواد مخدر را از طریق آگاه سازی جامعه، روحانیت عنوان کرد و تربیت صحیح فرزندان را راهی اساسی برای رفع معضلات اجتماعی چون اعتیاد دانست و عنوان کرد: آگاهی داشتن در مورد مضرات مواد مخدر از ابتلای افراد به این مواد جلوگیری می کند.
آیت الله جعفري گفت: والدین باید راه های تربیتی صحیح فرزندان را بدانند زیرا بعد از ورود افراد به جامعه، ارائه نکات تربیتی دشوار می شود.
وی با اشاره به وجود انواع مخدر در جامعه افزود: تعداد افرادی که تربیت نادرست دارند در جامعه کم نیست و ممکن است با تبلیغات گرفتار مواد مخدر شوند.
امام جمعه کرمان با تاکید بر اینکه در بخش مبارزه با مواد مخدر باید خانواده ها را دریابیم تصریح کرد: سخنرانی و نشست ها در این زمینه بدون تربیت صحیح افراد جامعه تاثیر چندانی ندارند.
آیت الله جعفري گفت: حدود ۴۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران در حال مبارزه با مواد مخدر است اما نتیجه ای که درصدد آن هستیم به دست نیامده است.
وی تاکید کرد: باید نشستی متشکل از افراد متخصص این امر تشکیل شود تا راهکارهای موثر ارائه شود.
حمید ذکاء اسدی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان نیز با بیان اینکه همه باید در برابر معضل اجتماعی اعتیاد بایستیم گفت: مبارزه با اعتیاد، عزم ملی می خواهد. همانطور که هدف همه در جنگ، پیشبرد اهداف دفاع مقدس بود اکنون نیز باید با عزمی ملی در برابر ریشه کنی معضل اجتماعی اعتیاد ایستادگی کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بیان کرد: ممکن است جوانان برای فراموش کردن و گریز از مشکلات، جذب مسائلی شوند که آینده آنها را تباه کند. ما بسیاری از سرگرمی های جوانان را بدون اینکه چیزی جایگزین آن کنیم از آنها گرفته ایم.
ذکاءاسدی اظهار کرد: امروز نگرانی خانواده ها، ابتلای فرزندانشان به مواد مخدر صنعتی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی نيز اعتیاد را به عنوان معضل نخست اجتماعی بعد از جنگ اعلام کرده اند.، پس باید مشکلات اعتیاد را در بخش های اجتماعی، فرهنگی و غیره با هم برطرف کرد.
حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان نیز با تاکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر باید متوازن شود، ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر طی سال های گذشته متوازن نبوده و این یکی از دلایل موفق نشدن در این حوزه بوده است.
وي بیان کرد: سال های قبل وقت خود را بیشتر صرف مبارزه با قاچاق مواد مخدر کرده ایم و کمتر در حوزه فرهنگ سازی و کاهش تقاضا وقت گذارده ایم.
دبیر شورای کرمان گفت: به همان اندازه که در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر کار انجام می شود باید در بخش های فرهنگی هم اقدام شود.
چناريان افزود: اگر افراد جامعه به درستی تربیت شوند نتیجه موثری خواهد داد، امروز باید نگاه جامع و کلی در جامعه وجود داشته باشد تا در مورد مبارزه با مواد مخدر احساس مسئولیت کنیم.
وي گفت: جایگاه تریبون نماز جمعه و ائمه جمعه می تواند در بخش مقابله با اعتیاد و مواد مخدر تاثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: طی سال جاری ۶۰۰ نفر از طلبه های کشور در دوره های ویژه آگاه سازی مردم از مضرات مواد مخدر شرکت کرده اند.
دبير شورا گفت: تذکرات ائمه جمعه می تواند در پیشگیری از ابتلای افراد به اعتیاد در جامعه نقش اثرگذاری داشته باشد.
چناریان بیان کرد: ۴۵۰ نوع مواد مخدر از نوع روانگردان طبق برآورد انجام شده در کشور وجود دارد به طوری که برخی از کارشناسان این حوزه نیز برخی از این مواد را نمی شناسند.
وی گفت: در حوزه مقابله با مواد مخدر از آگاهی دادن به جوانان و خانواده ها غفلت شده است.
وی تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد اولویت آسیب اعتیاد به موادمخدر در جامعه اشاره کرد و گفت: نگرش مردم باید نسبت به موضوع مواد مخدر تغییر کند و اگر نگرش تغییر نکند هزینه ها افزایش می یابد.
دبیر شورا با بیان اینکه در گذشته معتاد را مجرم و اکنون بیمار می دانیم گفت: آیا خیرین حاضرند برای کمک به برگشتن افراد معتاد به زندگی کمک کنند؟ انتظار این است که با پرچمداری روحانیت معظم و خصوصاً ائمه محترم جمعه زمینه حضور خیرین و معتمدین به رویکرد اجتماعی موادمخدر هماهنگ شود.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان۹۵٫۰۳٫۲۵