دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين گفت: امروزه رسانهها میتوانند با توجه به آثار و پیامدهای خطرناک اعتیاد مردم و خانواده ها را آموزش دهند تا از گرایش به مواد مخدر و اعتیاد دور شوند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين؛ مختار كرمي در كارگاه آموزشي رسانه و اعتياد كه با هدف تبيين نقش رسانه هاي همگاني و كارشناسان روابط عمومي دستگاهها در آگاهي بخشي شهروندان در فرهنگسراي بانوي شهرداري قزوين برگزار شد، گفت: اعتیاد و گرایش به مواد مخدر به عنوان یک بلای خانمان سوز صدمات جبران ناپذیر بر جامعه وارد نموده و امروز بحث پیشگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر در دستور کار قرار دارد.
وي افزود: آنچه از محتوای این برنامهها کاملاً مشهود است ، اهمیت و پیشگیری از مصرف مواد مخدر است، راههای مختلفی در بحث پیشگیری از مواد مخدر از خانواده تا دانشگاه و محیط اجتماعی مطرح است كه از مهمترين ابزارها ميتوان به رسانه و کارکرد آگاهسازی و نقش آن در پیشگیری از اعتیاد اشاره كرد.
دبير شورا ادامه داد: وسایل ارتباط جمعی نه تنها بايد به انتقال خبر و اطلاع ، تحلیل درست اخبار و تشریح واقعیت آن بپردازند بلكه با تحلیل علمی پدیده های اجتماعی و آگاه سازی انسانها از این علل بايد موجبات تغییر در جهان بینی انسانها را فراهم آورد . لذا وسايل ارتباط جمعی باید موجبات آگاهی انسانها را فراهم سازند .
كرمي گفت: جلب مشارکت عمومی در خصوص پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با آن مستلزم یک فرآیند ارتباطی است. اولین اصل در این بخش ، اصل “آگاهی” است . رسانه ها برای جلب مشارکت مخاطبان خود باید محمل و موضوع آگاهیهای لازم را در اختیار شهروندان قرار دهند تا شهروندان با موضوع کاملاً آشنا شوند .
وي افزود: ایجاد یک حرکت عمومی در برابر مصرف مواد مخدر و بهره گیری از توانایی های مردمی در این زمینه قبل از هر چیز نیازمند ایجاد افکار عمومی قوی حول آن است که از این طریق یک مسئله اجتماعی به مسئله شخصی افراد تبدیل شود .
كرمي بيان داشت: وسایل ارتباط جمعی چنانچه به درستی کار نماید، همچون مدرسه ای بزرگ بر تمامی حیات انسانی پرتو می افکنند البته کارشناسان حتی تأثیر رسانه را در بعد آموزشی فراتر از مدرسه می دانند زیرا مدرسه دارای محدودیت زمانی و مکانی است اما رسانه ها این محدودیت را ندارند .
وي افزود: رسانه به دلیل داشتن ابزارهای لازم برای ارائه دانش نقش مهمی در آموزش دارد، امروزه رسانهها میتوانند با توجه به آثار و پیامدهای خطر ناک اعتیاد در قالب های مختلف مردم و خانواده ها را آموزش دهند تا از گرایش به مواد مخدر و اعتیاد دور شوند و سایل ارتباط جمعی بزرگترین سهم را در راه انتقال آموزشها به افراد به عهده دارند و تعالی فرهنگ انسانی را موجب شده اند .
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين۹۵٫۰۳٫۲۴