استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان در همايش خيرين استان اصفهان بر دو موضوع اولويت پيشگيري بر ساير اقدامات و اجتماعي كردن (مردمي كردن) امر مبارزه با موادمخدر تأكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر اصفهان؛ در ابتداي همايش خيرين، استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان ضمن اشاره به بزرگ بودن كار مطالعات علمي، پژوهشي و تحقيقي زيادي كه در خصوص آسيبهاي اجتماعي در كشور توسط متخصصين، جامعه شناسان و روان شناسان انجام شده است، اظهار داشت: نتيجه اين مطالعات توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي و وليامر مسلمين حضرت آيت ا… خامنه اي (مدظله العالي) ارائه گرديد و معظم له آسيبهاي ناشي از حاشيه¬نشيني در كنار شهرها، طلاق و اعتياد به موادمخدر و روان گردانها را به عنوان سه معضل در اولويت¬ قرار دادند.
دكتر زرگرپور ادامه داد: به طور كلي، بررسي¬هاي تجربي و مطالعات علمي صورت گرفته در سطوح ملي و استاني پيرامون برآورد حجم تهديد معضل موادمخدر و روان گردانها نشان ميدهد مقابله و اعمال برخوردهاي سلبي و ايجابي با اين معضل خانمانسوز و به تعبير مقام معظم رهبري (مدظله العالي) «اين بلاي بزرگ و تهديد عظيم» در كشور، نيازمند تهيه و تدوين برنامه¬هاي جامع و دانش بنيان و اجراي هدفمند و اثربخش آنها در دوره¬هاي زماني كوتاه و ميان مدت است.
استاندار اصفهان با اشاره به نرخ بالاي رشد اعتياد و رو به تزايد آن افزود: تجارت كثيف موادمخدر از لحاظ اقتصادي ساليانه ميلياردها تومان هزينه و خسارت بر اقتصاد كشورمان تحميل مي¬نمايد. ضمن آنكه با ايجاد اختلال در سيستم اقتصادي كشور و درگير شدن سرمايه هاي داخلي در معاملات غيرقانوني ناشي از خريد و فروش موادمخدر، سبب بروز مشكلات ديگري بر جامعه مي شود. ايشان آمار مرگ و ميرهاي ناشي از سوءمصرف مواد مخدر را نگران كننده عنوان نموده و دو مشكل اساسي نرخ ابتلا در دانشجويان و نرخ ابتلا در زنان را مطرح نمود.
رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر اصفهان در ادامه، با توجه به موقعيت جغرافيايي استان در مركز كشور، ميزان كشفيات موادمخدر در استان را در سال گذشته بيش از ۴۰ تن اعلام نمود و دليل اين امر را عزم جدي و همت بي دريغ مسؤولين استان دانست و بيان داشت: انتظار مي رود در استان اصفهان به عنوان استان متدين، بافرهنگ و ولايت مدار با تقديم ۲۳ هزار شهيد، ۷۲۰ امامزاده لازم التعظيم و سابقه و تعداد حوزه¬هاي علميه، شاهد ميزان پايين آسيب هاي اجتماعي و تبعات آن باشيم.
دكتر زرگرپور بر دو موضوع اولويت پيشگيري بر ساير اقدامات و ديگري اجتماعي كردن (مردمي كردن) امر مبارزه با موادمخدر تأكيد نمود و در اين راستا، با اشاره به جايگاه ويژه خيريه امام حسن عسگري(ع) به عنوان افتخارات استان اصفهان، حمايت مادي و معنوي از خيريه¬ها، انجمن ها و سازمانهاي مردم نهاد در حوزه فرهنگي و پيشگيري از اعتياد و جلب همكاري و مشاركت آنها را ضروري دانست.
سازمانهاي مردم نهاد واسطه بين مردم و دولت هستند
در بخش ديگري از اين همايش، معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري ضمن اشاره به آغاز فعاليت خيريه امام حسن عسگري(ع) از ابتداي سال ۱۳۹۳ اظهار داشت: اين خيريه با هدف پيشگيري، درمان و صيانت اجتماعي از بهبوديافتگان به همت جمعي از خيرين فعال و بنام استان و ۱۲ عضو از مديران ارشد دستگاههاي دولتي از جمله استانداري، اداره كل زندانها، بهزيستي، دانشگاه علوم پزشكي، دادگستري، دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و … تأسيس گرديده و با همكاري سمن¬هاي ويژه پيشگيري از اعتياد اقدامات ويژه اي را در مناطق آلوده و آسيب پذير شهرستان اصفهان انجام داده است.
عقدايي افزود: سازمانهاي مردم نهاد كه به عنوان واسطه بين مردم و دولت نقش ايفا ميكنند، طي ساليان گذشته با حمايتهاي ستاد مبارزه با موادمخدر توانسته اند نقش و جايگاه خود را تا حدود زيادي به دست آورند.
وي در جهت توانمندسازي و ظرفيت سازي سمنها، پيشنهاداتي اعم از ايجاد خودباوري در سمنها، تسهيل روند مراحل تأسيس، آموزش كادر سمنهاي فعال به صورت عمومي و تخصصي، تهيه برنامههاي ميان مدت و بلند مدت، ايجاد شبكه، توسعه ارتباط و جذب و نگهداري اعضاي داوطلب و … ارائه نمود.
مدير عامل خيريه امام حسن عسگري(ع) به مصداق آيه شريف قرآن «و من احياها فكانما احيا الناس جميعا» گفت: هر كس فردي از جامعه را نجات دهد گويي جامعه را نجات داده است، نيكوست كه خيرين بزرگوار در كنار كمك به رفع نيازهاي مادي و نيازمندان جامعه در جهت كمك به ارتقاء فرهنگ كاهش آسيب هاي اجتماعي كه مهم ترين آنها اعتياد به موادمخدر ميباشد، اقدام نمايند كه مؤثرترين روش اجراي آن پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي مي باشد.
امامي در ادامه به تشكيل كميتههاي برنامه ريزي، آموزش، مالي و پشتيباني و اشتغال در خيريه اشاره و گزارشي از اقدامات انجام شده در مناطق آلوده و آسيب پذير شهرستان اصفهان ارائه نمود و بيان داشت كه در سال ۹۵ بر آنيم تا مناطق جوي آباد، امير عربها و … را تحت پوشش اقدامات پيشگيرانه در سه سطح آموزش پيشگيري اوليه، مهارتهاي زندگي و فرزند پروري قرار دهيم.
در جمع بندي همايش انديشه نو، دكتر هومان نارنجيها ضمن تشكر و قدرداني از زحمات و همت جدي استاندار اصفهان و ساير مسؤولين عرصه مبارزه با مواد مخدر استان، اظهار داشت: جاي بسي خرسندي و براي اولين بار است كه شاهد تأسيس خيريه¬اي در حوزه پيشگيري از اعتياد هستيم.
دكتر نارنجيها طي سخنراني مبسوطي در خصوص تزريق واكسن مطالب و محتواي ويژه پيشگيري از اعتياد به جوانان و آموزش مهارتهاي زندگي به فرزندان بر توانمند نمودن آنها تأكيد نمود. ايشان در خصوص اولويتبندي نمودن خدمات پيشگيرانه (همگاني، انتخابي و موردي) به بازخوردهاي مثبت آن و توجه به فعاليت در زيرساختارهاي فرهنگي اشاره نمود.
وي توجه همگان به ويژه خيرين حاضر در جلسه را به موضوع تهديد بزرگ اعتياد براي تمامي آحاد و اقشار جامعه اعم از قهرمانان، ورزشكاران، تحصيلكردگان و … جلب نمود و بيان داشت: رمز موفقيت در كنترل و كاهش آسيب اعتياد، بستن وروديهاي اعتياد و “آموزش جمعيت سالم جامعه” مي باشد.
دكتر نارنجيها در پايان سخنان خود تمامي دستگاههاي دولتي، سازمانهاي غيردولتي، روحانيون به ويژه خيريه¬هاي سطح استان را به رضايت بخش ترين اقدام “اولويت قرار دادن اقدامات پيشگيرانه” دعوت نمود و پيروزي در اين امر را توجه و اهتمام بيشتر در زمينه “فرهنگ، آموزش، تربيت، هويت انساني و اسلامي” دانست.
در پايان همايش، نايب رئيس هيأت مديره خيريه امام حسن عسگري(ع) و ساير خيرين نيكوكار استان، همصدا شدند تا با تعامل و همكاري دستگاههاي دولتي و سمن¬هاي حوزه پيشگيري از اعتياد جهت اولويت قرار دادن اقدامات پيشگيرانه و اجتماعي نمودن امر مبارزه با مواد مخدر «نسبت به اتخاذ راهكارهايي جهت تحت پوشش قرار دادن افراد آسيب پذير جامعه به خصوص زنان و كودكان»، «توسعه و اجراي برنامه¬هاي فرهنگي پيشگيري با هدف كاهش نرخ ۲۵ درصدي ابتلا به اعتياد بر اساس برنامه ششم»، «توسعه كمي و كيفي توانمندي علمي خود و افزايش سطح آگاهي و دانش مخاطبين» و «توسعه ي رفتارها و برنامه هاي جايگزين» در اين حوزه قدم بردارند.
گفتني است؛ همايش خيرين استان اصفهان با حضور جمعي از مسؤولان استاني، سازمانهاي مردم نهاد فعال حوزه پيشگيري از اعتياد و بيش از ۲۰۰ نفر از خيرين نيك انديش استان، با همكاري خيريه ويژه پيشگيري از اعتياد امام حسن عسگري(ع) و توسط دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان، در هتل آسمان اصفهان برگزار گرديد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر اصفهان۹۵٫۰۳٫۱۷