• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
7

اجرای طرح تحول اجتماعی در گرو ایجاد بانک اطلاعات آسیب های اجتماعی است

  • کد خبر : 279
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۱ - ۴:۵۵

مطالعات طرح تحول اجتماعی از سال ۸۷ با بررسی کارشناسانه بیش از ۲۵۰صاحب نظر کلید خورد، مواردی که بخش های فرهنگی و اجتماعی را در بر می گیرداما کارشناسان معتقدند اجرای این طرح نیازمند ایجاد بانک اطلاعات از آسیب های اجتماعی است. به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا ،۱۸۶ برنامه ملی در قالب طرح تحول اجتماعی […]

مطالعات طرح تحول اجتماعی از سال ۸۷ با بررسی کارشناسانه بیش از ۲۵۰صاحب نظر کلید خورد، مواردی که بخش های فرهنگی و اجتماعی را در بر می گیرد
اما کارشناسان معتقدند اجرای این طرح نیازمند ایجاد بانک اطلاعات از آسیب های اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا ،۱۸۶ برنامه ملی در قالب طرح تحول اجتماعی پیرامون آسیب‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی پیش بینی شده است.

پیشگیری از اعتیاد به موادمخدر، روانگردان‌ها، مشروب الکلی و دخانیات، تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده و کاهش طلاق، ارتقای نشاط و سلامت اجتماعی، ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی، ارتقای وحدت، همبستگی و هویت ملی ایرانی اسلامی، صیانت از حقوق شهروندی، ارتقای فرهنگ دینی، اخلاق اسلامی و ترویج روزی حلال از محورهای اساسی و موردنظر طرح تحول اجتماعی است.

در حال حاضر این طرح به مجلس شورای اسلامی برای تصویب از سوی وزارت کشور تقدیم شده که در صورت تصویب نهایی می تواند در طرح تحول اقتصادی نیز تاثیر گذار باشد.

ˈ مجتبی طالبی ˈ دبیر شورای اجتماعی کشور دراین زمینه اعلام کرده : طرح تحول اجتماعی برای اعتلای فرهنگی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی تدوین شده است.

وی با اظهار تاسف از افزایش آسیب های اجتماعی در سال های اخیر ،ادامه می دهد: در این میان می‌توان به افزایش طلاق، گرایش به سبک زندگی غربی، بد پوششی و همچنین تغییر الگوی مصرف از مواد‌مخدر سنتی به صنعتی اشاره کرد.

طالبی تصریح می کند:طرح تحول اجتماعی پنج ساله است و با هزار و۵۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات فرهنگی اجرا می‌شود.

ˈ علیرضا افشار ˈ قائم مقام وزیر کشور نیز در این باره گفته اکنون ستاد اجرایی طرح تحول اجتماعی در وزارت کشور تشکیل شده و بر آن نظارت دارد.

وی با بیان اینکه منتظر تصویب این طرح در مجلس نیستیم ، اظهار می دارد : اکنون ستادی در این خصوص در استان‌ها به ریاست استانداران تشکیل شده و انتظار می‌رود قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری، طرح تحول اجتماعی به تصویب مجلس برسد.

افشار ادامه می دهد: این طرح از درون خانه ها ، محیط های اداری و آموزشی، مهدهای کودک ، دانشگاه ها تا جوامع آسیب پذیر در حوزه اجتماعی را در بر می گیرد.

قائم مقام وزیر کشور با تاکید بر اینکه برای اجرای این طرح نیازمند کمک همه نهادها، دستگاه های خصوصی و دولتی ، سازمان صدا و سیما، رسانه ها و خانواده ها هستیم، می گوید: ‌اولین بند از طرح تحول اجتماعی، حل مساله اعتیاد است که در پوشش ستاد مبارزه با مواد مخدر در سه محور پیگیری می شود.

افشار می افزاید: این سه محور شامل مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر، درمان معتادان و پیشگیری از اعتیاد است که دو محور اول در قالب برنامه ای مدون به تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر رسیده و برنامه سوم در دست بررسی و تصویب است.

وی رویکرد دیگر طرح تحول اجتماعی در بحث کاهش آسیب های اجتماعی را درمان می داند و اظهار می دارد: کسی که آسیب اجتماعی می بیند باید درمان شود، مانند افراد معتاد و یا کسانی که در معرض آسیب قرار دارند، مثل فرزندان طلاق،زنان خود سرپرست خانوار و خانواده زندانیان که باید همه اینها توانمند سازی شوند تا در معرض آسیب قرار نگیرند.

ˈ مجید ابهری ˈ آسیب شناس نیز در این زمینه به خبرنگار ما می گوید : بررسی آسیب های اجتماعی نیاز به شناخت انواع ناهنجاریها و جغرافیای آسیب های اجتماعی دارد چرا که در کشور ماهیت آسیب های اجتماعی یکسان اما نوع و آمار آن متفاوت است.

ابهری تصریح می کند : موفقیت یک طرح به اطلاعات اساسی نیاز دارد که اولین قدم در آن بانک اطلاعات آسیب های اجتماعی کشور و اطلس جغرافیایی آن است.

این آسیب شناس اظهار می دارد : طرح تحول اجتماعی توسط شورای اجتماعی کشور تهیه شده از نگاه بعضی از ناهنجاریها طرح خوب و کاملی است مثل طلاق ، اعتیاد و سایر موارد ، اما خوبی یک طرح و کامل بودن آن در اجرا معلوم می شود.

وی ادامه می دهد: در نظر نگرفتن علل و عوامل ایجاد آسیب های اجتماعی یکی از نقاط ضعف تحول اجتماعی است ،همین طور در مورد کاربران و روشهای مقابله با آسیب های اجتماعی محورهای پیش بینی شده بیشتر جنبه انشایی دارد تا اجرایی.

وی تاکید می کند : کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بررسی این طرح باید از آسیب شناسان اجتماعی ،جامعه شناسان و روانشناسان برای بررسی ابعاد مختلف آن دعوت کند.

وی می گوید : با توجه به اینکه در دو جلسه از شورای اجتماعی کشور شرکت کرده ام به نظر می رسد این شورا با توجه به علاقه و تلاش گسترده در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی در تهیه کلی طرح واقعیت های مربوط به جامعه را در نظر نگرفته است.

این آسیب شناس با بیان اینکه در بخش دختران فراری، مساله مراقبت های بعد از تحویل بخشی از این دختران به خانواده ها، کنترل رفتاری آنان در نظر گرفته نشده ، ادامه می دهد: در بخش کودکان خیابانی نیز مساله برخورد با خانواده هایی که فرزندان خود را به تکدی و یا کارهای غیرقانونی وادار می کنند روشهای اجرایی مثل مجازات و مقابله با آنها دیده نشده است.

ابهری خاطرنشان می کند: بطور کلی هر طرح ، لایحه و قانونی بر روی کاغذ بسیار موثر ، قوی و زیبا است اما در تجربه ۳۰ ساله ملاحظه کرده ام که در اجرا با مشکلات مواجه می شویم و در مورد طرح تحول اجتماعی باید پیش بینی ها به گونه ای باشد که در اجرا با مشکل مواجه نشود.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پورتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


منبع خبر: ايرنا ۹۱/۹/۱۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=279

برچسب ها