فرماندهی مرزبانی ناجا از کشف بزرگترین محموله قاچاق موادمخدر در تاریخ انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار حسین ذوالفقاری در نشست خبری ظهر روز شنبه خود با اشاره به کشف بزرگترین محموله قاچاق موادمخدر پس از پیروزی انقلاب اظهارکرد: مرزداران هنگ مرزی جکیگور در استان سیستان و بلوچستان در عملیاتی ۱۸ روزه، ۱۱ تن و ۳۶ کیلوگرم انواعمخدر که ۱۰ هزار و ۶۹۳ کیلوگرم آن تریاک و مابقی آن حشیش بود را کشف و ضبط کردند.
ذوالفقاری با اشاره به پیچیدگیهای نقشه این قاچاقچیان برای ورود موادمخدر به کشور اظهارکرد: این قاچاقچیان قصد داشتند این مقدار مواد را از سه محور در طول ۷۵ کیلومتر نوار مرزی شرق کشور وارد جمهوری اسلامی ایران کنند که با اقدامات مرزبانان ناکام ماندند.
ذوالفقاری با بیان اینکه در این عملیات یکی از قاچاقچیان به هویت «لیاقت صلاحی» فرزند عبدالله به هلاکت رسید گفت: تعدادی از قاچاقچیان نیز زخمی شدند که ماموران در بررسی خونهای به جا مانده در این محل متوجه شدند که این قاچاقچیان به خاک کشور همسایه گریختهاند.
به گفته ذوالفقاری در جریان این عملیات هفت دستگاه خودرو سواری حامل موادمخدر توقیف شدند که سه دستگاه از این خودروها واژگون شدند.
ذوالفقاری با بیان اینکه عملیات کشف موادمخدر طی ۳۶ ساعت انجام گرفت گفت: در بررسیها متوجه شدیم که این کشفیات در طول تاریخ انقلاب اسلامی بیسابقه بوده است.
وی همچنین در اعلام گزارش عملکرد مرزبانی از ابتدای سال جاری تاکنون از کشف ۷۲ تن انواع موادمخدر در مرزهای کشور به ویژه مرزهای شرقی و حوزه هرمزگان خبرداد و گفت: بررسی آمارها نشان میدهد که این کشفیات در مدت مشابه سال قبل با افزایشی ۷۷ درصدی روبرو بوده است.
افزایش ۸۴ درصدی قاچاق سوخت
ذوالفقاری همچنین از افزایش ۸۴ درصدی قاچاق سوخت از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: متاسفانه قاچاق سوخت در مرزهای کشور افزایش یافته که این امر به دلیل اختلاف قیمت زیاد گازوئیل در داخل و خارج کشور است به طوری که هر لیتر گازوئیل داخل کشور قیمتی بین لیتری ۳۵۰ تا ۶۰۰ تومان دارد در حالی که همین سوخت پس از قاچاق به آن سوی مرز با قیمتی بین ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان به فروش میرسد.
کشف ۷۰۰ هزار دلار و ۳۰ هزار یورو در مرز
ذوالفقاری همچنین از کشف ۷۰۰ هزار دلار، ۳۰ هزار یورو و ۱۰۰ هزار لیتر ترک در مرز خبر داد و گفت: با توجه به درخواست دولت در این خصوص اقداماتی را در مرزهای کشور انجام دادیم و در این رابطه افرادی نیز دستگیر شدند که برخی از آنان حتی بیش از ۳۰۰ هزار دلار به همراه داشتند.
به گفته فرمانده مرزبانی ناجا از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۲۰ میلیون دینار عراقی نیز در مرز کشف و ضبط شد.
کاهش ۲۲ درصدی ورود مشروباتالکلی
وی همچنین از کاهش ۲۲ درصدی ورود مشروبات الکلی به کشور از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: در این مدت ورود سلاح به کشور ۱۶ درصد، ورود عابر غیرمجاز ۳۳ درصد و ورود غیرقانونی سه درصد کاهش داشته است.
کاهش ۱۰۰ درصدی گروگانگیری در مرز
ذوالفقاری از کاهش ۱۰۰ درصدی گروگانگیری در مرز طی هشت ماه امسال خبر داد و گفت: درگیری با اشرار ۱۱ درصد کاهش و دستگیری اشرار با کاهش ۱۲ درصدی روبرو بود.
به گفته فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی خسارت به نیروهای خودی از ابتدای امسال تاکنون با کاهش ۴۰ درصدی شهدا و ۶۶ درصدی مجروحان همراه بود.
واکنش فرمانده مرزبانی ناجا به اظهارات مرزبانی آذربایجان
ذوالفقاری همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر برخی اظهارات مطرح شده از سوی مرزبانان کشور جمهوری آذربایجان در خصوص ورود ۱۰ کیلوگرم موادمخدر از ایران به این کشور گفت: موادمخدری که از سایر کشورها وارد میشود به این معنی نیست که تولید ایران است بلکه باید توجه داشت که ایران نیز خود قربانی بحث موادمخدر است و قاچاقچیانی در کشورها فعال هستند که ممکن است علیرغم تمام تلاشهایی که از سوی مرزبانان و پلیس انجام میشود، باز هم انتقال مواد صورت بگیرد. اما باید به این نکته توجه داشت که اگر ما جلوی قاچاق این مواد را نگیریم امروز به جای ۱۰ کیلوگرم چندین تن مواد به این کشورها وارد میشود.
وی با توجه به اینکه ایران در خط مقدم مبارزه با موادمخدر است، اظهار کرد: اگر ایران سرمایهگذاری در این زمینه نمیکرد امروز وضعیت بسیار حاد میشد.
ذوالفقاری ایران را سد بزرگی در مقابل قاچاق موادمخدر در جهان برشمرد و گفت: اهدای ۴۰۰۰ شهید از ابتدای انقلاب تاکنون در امر مبارزه با موادمخدر بیانگر همین اهتمام است.
به گزارش ایسنا، وی همچنین درباره کمکهای بینالمللی صورت گرفته به حوزه مرزبانی اظهارکرد: از ابتدای زمان مسئولیت بنده تاکنون حتی یک ریال هم از سوی سازمانهای بینالمللی به مرزبانی کمک نشده و سازمانها تنها ناظر بودهاند.
عدم اختصاص بودجه بر روند کنترلی مرزبانی تاثیر گذاشته است
فرمانده مرزبانی ناجا همچنین در خصوص پیامدها و آسیبهای عدم اختصاص بودجه مصوب مجلس به مرزبانی نیز به ایسنا گفت: آسیب جدیدی از این عدم اختصاص به مرزبانی وارد نشده اما این امر بر روند کنترلی ما تاثیرگذار بود.
ذوالفقاری ادامه داد: در حال حاضر مرزبانی ناجا و عوامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از امکانات و تجهیزات خودشان برای فعالیتهای عمرانی و ساخت و ساز در مرز استفاده میکنند و ما همچنان به پیمانکاران دستور دادهایم که عملیات عمرانی و ساختمانسازی را ادامه دهند.
ذوالفقاری به ایسنا گفت: رییسجمهور به معاونت راهبردی ریاست جمهوری دستور داده که در اعتبارات اختصاص داده شده به مرز تسریع صورت بگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه بودجه امسال مرزبانی ۱۰۲ میلیار تومان و بودجه پنج سال پیش مرزبانی ۱۰۰ میلیارد تومان بود افزود: با محاسبه شرایط تورم و غیره متوجه میشویم که در حقیقت بودجه اختصاص یافته به مرز کاهش یک پنجمی داشته است اما با این حال ما به همین شرایط نیز قانعیم و امیدواریم که این اعتبارات هرچه زودتر به مرزبانی تخصیص داده شود تا بتوانیم به قولی که به مردم دادهایم عمل کنیم.
به گفته ذوالفقاری متاسفانه عدم تخصیص بودجه سبب شده که بخشی از اقدامات مرزبانی قابل انجام نباشد که به عنوان مثال برخی از امکانات را نمیتوان تهیه کرد همانطور که امروزه ما نیازمند رادارها و شناورهای مجهزی هستیم که تنها بخشی از آنها تامین شد.
هنوز در مرز خلاء داریم
ذوالفقاری با بیان اینکه هنوز در مرز خلاءهایی وجود دارد اظهارکرد: اینگونه نیست که مرزبانان در همه جا حضور فیزیکی داشته باشند. البته خیلی از مناطق مرزی به کنترل مرزبانی درآمده و آمارها نیز بیانگر این است که در مناطقی که توسط مرزبانی کنترل شده درصد جرایم مرزی به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه خلاءها در مرزبانی روز به روز کمتر میشود، گفت: امروزه اقدامات خوبی در مرز صورت گرفته است.
کاهش ورود موادمخدر به کشور از مسیر دریا
ذوالفقاری همچنین در خصوص تغییر مسیر قاچاقچیان از خشکی به آبها برای قاچاق موادمخدر نیز گفت: اگرچه مسیر قاچاقچیان تغییر کرده اما با اقداماتی که از سوی دریابانی و مرزبانی صورت گرفته طی سه ماه گذشته قاچاق موادمخدر از طریق دریا نیز روندی رو به کاهش داشته است.
به گفته وی ورود شناورهای جدید و پایشهای الکترونیکی در مرز از عواملی است که سبب بروز این امر شدهاند.
به گزارش ایسنا، ذوالفقاری همچنین با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری میان مرزبانی دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان نیز به ایسنا گفت: در هفته گذشته توافقاتی بین دو کشور برقرار شد که در آن طی نشستی که زمان آن به بیش از ۱۰ ساعت طول کشید دو هیئت به توافقات خوب و منطقی با یکدیگر رسیدند.
ذوالفقاری نحوه همکاری مرزبانان در مرزهای مشترک، نحوه تعامل در حوزه رودخانه ارس و ساحل سازی طرفین و تعیین خط دقیق مرزی در پل جلفا را از جمله اقدامات موثر در این زمینه برشمرد.
به گفته وی این اقدامات در نتیجه توافقات منطقی و ناشی از اراده دو طرف برای حل مسائل مرزی صورت گرفته است که واکنش وسیعی نیز در رسانههای جمهوری آذربایجان داشته است.
منبع خبر: ايسنا ۹۱/۹/۱۸