دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی اعلام کرد: سومین دوره المپیاد ورزشی معتادان بهبود یافته این استان طی روزهای سوم تا دهم خرداد ماه در تبریز و مراغه برگزار می شود.
محمدعلی نصرتی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: این دوره از المپیاد ورزشی در هشت رشته آقایان و شش رشته بانوان با حضور ۳۰۰ نفر از معتادان بهبود یافته برگزار خواهد شد که از این تعداد ۵۰ نفر را بانوان و بقیه را ورزشکاران بهبود یافته شامل می شود.
وی اظهار کرد: این دوره از رقابت ها به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که پنجم تیر ماه است، به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان یک ماه زودتر برگزار می شود و مراسم اختتامیه رشته های مختلف دهم خرداد ماه در مجتمع فرهنگی و هنری ۲۹ بهمن تبریز ترتیب خواهد یافت.
نصرتی گفت: ۲۵۰ نفر از معتادان مرد بهبود یافته رقابت های خود را روزهای دوم تا نهم خرداد در رشته های تنیس روی میز، شنا، شطرنج، دو و میدانی، آمادگی جسمانی، طناب کشی، والیبال و فوتسال در سالن ها و مجتمع های ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان ادامه می دهند که از مجموع ورزشکاران این رشته ها، تعداد ۲۱۰ نفر در رشته های تیمی و ۴۰ نفر نیز در رشته های انفرادی رقابت می کنند.
وی، شرط حضور معتادان بهبود یافته در المپیاد ورزشی را پاکی حداقل سه ماهه در کمپ های ترک اعتیاد استان عنوان کرد و افزود: تمامی ورزشکاران شرکت کننده در این المپیاد افرادی را شامل می شود که در این کمپ ها موفق به ترک اعتیاد خود شده اند.
نصرتی با اشاره به برگزاری المپیاد پارسال در ۱۰ رشته ورزشی، گفت: به دلیل نبود استقبال از دو رشته فوتبال دستی و دارت ، این دو رشته برای المپیاد امسال حذف شدند.
وی با بیان اینکه المپیاد ورزشی معتادان بهبود یافته آذربایجان شرقی برای نخستین بار در سطح کشور به مدت سه سال به طور مرتب برگزار می شود، مسئولیت این دوره از مسابقات را بر عهده اداره کل بهزیستی استان اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این نشست خبری با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری المپیاد ورزشی معتادان بهبود یافته، ایجاد احساس خودباوری در بین آنها است، گفت: بدون تردید برگزاری این دوره از مسابقات تاثیر مهم و بسزایی در تقویت روحیه خودباوری معتادان دارد.
محسن ارشدزاده اضافه کرد: آذربایجان شرقی تنها استان در ایران است که برای سومین سال پیاپی اقدام به برگزاری این رقابت ها می کند و حاصل تلاش، همکاری و تعامل سازنده بین نهادها، ارگان ها و مسئولان ارشد استان بوده است.
وی ، پیشگیری، درمان و کاهش آسیب ها و توانمندسازی معتادان بهبود یافته را سه گام و برنامه های اولویت دار اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی در حوزه مواد مخدر اعلام و اظهار کرد: ترویج ورزش همگانی و قهرمانی می تواند در ایجاد انگیزه بین معتادان برای بازگشت به آغوش خانواده و جامعه نقش تعیین کننده ای داشته باشد.
بر اساس آخرین آمارها هم اکنون بیش از ۵۰ هزار نفر معتاد در مراکز درمانی آذربایجان شرقی خدمات درمانی دریافت می کنند.