استاندار خراسان رضوی از سازمان های مردم نهاد، به عنوان سربازان عرصه مبارزه با مواد مخدر یاد کرد و بر استفاده از ظرفيت سمنها در اين حوزه تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوي ، علی رضا رشیدیان در جلسه اين شورا با اشاره به ظرفیت سمنها در امر مبارزه و مقابله با پدیده ی شوم اعتیاد، از سازمان های مردم نهاد، به عنوان سربازان این عرصه یاد کرد.
وی همراهی و جلب مشارکت خیران را در این حوزه ضروری دانست و افزود: توجه به اقدامات فرهنگی به ویژه در مناطق در معرض آسیب و برنامهریزی برای آگاهسازی و اطلاعرسانی از مضرات اعتیاد در جامعهی هدف، از جمله مواردی است که همواره باید مورد توجه قرار داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی گفت: براساس هدفگذاری سال جاری و اولویت بندی صورت گرفته تا پایان سال باید در استان شیوع اعتیاد پنج درصد کاهش و ظرفیت درمان معتادان ۱۰ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یابد.
رشیدیان با بیان اینکه منشا وقوع بسیاری از جرائم، اعتیاد میباشد؛ تصریح کرد: برنامه ریزی و تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی به عنوان یک وظیفهی شرعی و فراتر از تکلیف اداری، در سال ۹۵ بر عهده ی تمام مسئولان اجرایی به ویژه دستگاه های فرهنگی است.
وی با تاکید بر اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در امر مقابله با اعتیاد، اظهار داشت: برخورد جدی با سوداگران مرگ، توزیع کنندگان خرد و کلان و پاکسازی چهره شهرها و استان از معتادان متجاهر باید به عنوان یک اولویت در سال جاری دنبال شود.
استاندار خراسان رضوی ضمن تقدیر از عملکرد دستگاه های اجرایی عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در سال گذشته، خاطر نشان کرد: موفقیت های به دست آمده، حاصل تلاش جمعی و همکاری همگان بوده است.
رشیدیان تاکید کرد: افزایش ۲۲ درصدی کشفیات در دو ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نشان از اهتمام جدی دستگاه های کاشف در امر مبارزه و مقابله با قاچاق مواد مخدر دارد.
كشف حدود ۴ تن انواع مواد مخدر از ابتداي سال جاري
ابراهيم قربان زاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسانرضوی در اين جلسه گفت: بیتردید امروزه پدیده شوم مواد مخدر به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات در جامعه بشری شناخته میشود که کسب اطلاعات در زمینه پیامدهای مخرب آن ضرورت دارد.
وي با بیان اینکه کسب آگاهیهای لازم درباره اثرات سوء مصرف مواد مخدر میتواند در کاهش گرایش بسیاری از افراد به آن تأثیرگذار باشد، گفت: بسیج عمومی برای مقابله با این معضل اجتماعی امری اجتنابناپذیر است و باید همه دستگاهها و نهادها با این پدیده مبارزه کنند.
قربان زاده با اشاره به اینکه پدیده مواد مخدر به عنوان اولین مشکل و معضل اجتماعی شناخته شده است، افزود: همه دستگاه ها موظف شدهاند که با توجه به امکانات و ظرفیتهای خود با این پدیده مقابله کنند.
وي با اشاره به اینکه کشور افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در سطح جهان است،گفت: حضور کشورهای بیگانه در خاک افغانستان باعث افزايش میزان کشت و تولید مواد مخدر در این کشور از سال ۲۰۰۱ که ۲۰۰ تن بوده در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۶۴۰۰ تن رسیده است و در استان نيز در دو ماهه ی سال جاری سه تن و ۹۳۱ کیلو گرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته سه تن و ۲۰۰ کیلو گرم بوده است.
دبير شورا در ادامه؛ پیشگیری را نخستین استراتژی ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: این استراتژی برگرفته از سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب است و در برنامه ششم باید ۲۵ درصد کاهش بروز اعتیاد داشته باشیم.
وی به کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در برنامه ششم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: روند کاهش اعتیاد، امر دشواری است و چنانچه سازمانها و نهادهای دولتی و مردم مشارکت نداشته باشند، پنج درصد کاهش اعتیاد در هر سال نیز میسر نمیشود.
قربان زاده با تاكيد بر اولویت اصلی مبارزه با خرده فروشان ، اظهار کرد: آمارها نشان می دهد که بیشترین وقوع جرایم از جمله سرقتها و ناهنجاریهای اجتماعی در این حوزه اتفاق می افتد و اقدامات دستگاههای مرتبط در این حوزه در سال جاری تشدید خواهد شد و ما تلاش می کنیم تا پایان سال مکانی به نام پاتوق خیابانی و معتادان متجاهر نداشته باشیم.
وی یکی از راههای مهم جلوگیری از بروز دوباره اعتیاد را مشارکت جامعه و خانواده دانست و افزود: تعدادی از معتادان بهبوديافته مواد مخدر که در مراکز درمانی هستند، خانواده ها تمایلی به پذیرش آنان ندارند و ایجاب می کند خانواده بعد از درمان این افراد را پذیرا باشند .
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوي۹۵٫۰۲٫۲۹