دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي گفت: خانواده نقش اساسي در مانايي فرد بهبوديافته و درمان قطعي وي دارد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، با توجه به اهمیت آگاهیبخشی و ارتقای سطح دانش جامعه در زمینه آسیبهای اجتماعی بهویژه معضل خانمانسوز اعتیاد، همایشی با حضور دبیر شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی ، فرماندار ، ائمه جمعه اهل تشيع و تسنن، اعضای شوراهای شهر و روستا، دهیاران و شهرداران در سالن غدیر جهاد كشاورزي شهرستان باخرز برگزار شد.
ابراهیم قربان زاده، دبیر شورای هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در اين همایش گفت: در بعد از انقلاب اقدامات بسیار خوبی در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام شده است ولی باید همزمان بامقابله در زمینه های پیشگیری، درمان و صیانت از خانواده ها اقدام شود تا مؤثر واقع شود
.
وی به جمع آوری و درمان حدود پنج هزار معتاد کارتن خواب و بی خانمان اشاره کرد و افزود: تعداد زیادی از این افراد بعد از درمان به آغوش خانواده ها برگشتند ولی تعدادی از این افراد بی خانمان هستند و به دلیل نداشتن هیچ خانواده ای، در حال حاضر در مشهد و در مراکز ما نگهداری میشوند.
دبیر شورا هماهنگي استان ادامه داد: متأسفانه ۷۰ درصد افرادی که درمان می شوند دوباره به چرخه اعتیاد برمیگردند که نقش خانواده ها در درمان قطعی این افراد بسیار مهم و اساسی است.
قربان زاده با اشاره به آسیب ها و معضلات اجتماعی اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر بحرانی است که اکنون در جامعه ما گریبانگیر شده و نگرانی بزرگی به وجود آورده است، مسائل گوناگون اقتصادی ، فرهنگی، اجتماعی در ایجاد و تشدید گرایش به مواد مخدر تاثیر دارند.
دبیر شورای هماهنگي استان افزود: خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی نقش پررنگی در پیشگیری اولیه از اعتیادبرعهده دارد و کارکردهای خانواده درپیشگیری از ناهنجاریهای زیادی ازجمله اعتیاد موثر است.
وی گفت: خانواده هایی هم که شیوه انضباط شدیدی را در تربیت فرزندان خود بکار می گیرند قطعا فرزندان انها هم به آسیب های اجتماعی گرایش پیدا خواهند کرد و نظارت نداشتن والدین بر رفتار فرزندان، ضعف پیوند با مدرسه، بی نظمی اجتماعی ، عزت نفس پایین، ضعف در مهارت های اجتماعی و ضعف در کنترل هیجان منفی مانند خشم میزان آسیب پذیری و رفتارهای پرخطر را افزایش می دهد.
در ادامه همايش، حجت الاسلام امجدي زاده امام جمعه اهل تشيع شهرستان باخرز با اشاره به ریشه مسائل و معضلات اعتياد در مسائل فرهنگی، بر ضرورت پیشگیری از اعتیاد با بهره گيري از منابع دینی و مذهبی حاکم در جامعه و خانواده تاكيد كرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۰۲٫۲۹