دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان گفت: دانشجويان و اساتيد دانشگاه يكي از بهترين نيروهاي جامعه هستند كه ميتوانند برنامهها و راهبردهاي پيشگيري را در فضاي دانشگاه و جامعه عملياتي كنند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان؛ جشنواره منطقهاي دانشگاه عاري از دخانيات ، نمايشگاه و مسابقه دانشجوئي پيشگيري اوليه از اعتياد از طريق فراخوان مقاله، عكس و فيلم كوتاه در خصوص عوارض و پيامدهاي سوء مصرف مواد و مواد روان گردان ها با شركت دانشجويان دانشگاههاي گلستان، مازندران، قزوين، گيلان و با همكاري كانونهاي دانشجويي همياران سلامت روان در راستاي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد و پشتيباني از برنامههاي خلاقانه در كانونهاي هدف با حضور مسئولين، مديران، كارشناسان دستگاهها، ارگانهاي دولتي، جمع كثيري از اساتيد مربيان، دانشجويان مقاطع مختلف تحصيلي در محل تالار حكمت دانشگاه گيلان برگزار شد.
محمد حسين شاه كوئي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان در سخنراني اين جشنواره گفت: راهكارهاي عملي پيشگيري از اعتياد و كاهش تقاضا براي سوء مصرف مواد مختلف اعم از سيگار ، مشروبات الكلي و موادمخدر يا مواد توهم زاي ديگر ، اساساً داراي ۳ بعد يا محور عمده پيشگيري ، درمان و بازپروري است و به نظر ميرسد مواد مخدر در كشور ديگر يك مساله اجتماعي صرف نيست . بلكه بايد آن را يك معضل و امر بغرنج به شمار آورد. لذا دانشجويان و اساتيد دانشگاه يكي از بهترين نيروهاي جامعه هستند كه ميتوانند برنامهها و راهبرد هاي پيشگيري را در فضاي دانشگاه و جامعه عملياتي كنند.
وي افزود: اگر به مباحث اخير پيرامون مصرف مواد اعتياد آور صناعي توجه كنيم و نيز حساسيت هاي بوجود آمده در افكار عمومي نسبت به پديده مصرف مواد مخدر در ميان جوانان ، مدارس و دانشگاهها را در نظر بگيريم ، همگي حاكي از آن است كه نوعي گرايش پنهان به مواد مخدر ، در قالب سبك زندگي در حال ايجاد است.
دبير شوراي هماهنگي افزود: اعتياد فرآيندي است كه طي آن زندگي جسماني ، شناختي ، رواني ، عاطفي ، اجتماعي و معنوي فرد معتاد دچار اختلال و آسيب جدي مي شود و اعتياد را مي توان نوعي بيماري پيش رونده ، مزمن و اصلي دانست كه فقدان كنترل ، استمرار مصرف مواد مخدر عليرغم پيامدهاي زيان آور و نيز (انكار) از ويژگيهاي بارز آن است.
شاه كويي افزود: مشاركت اجتماعي رويكرد نوين دولت يازدهم است كه با ارتقاء آموزش همگاني در بين مردم مي تواند به نحو مطلوبتري اجرايي شود و از ابتدا دولت تاكنون در حال اجراء شدن است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گيلان۹۵٫۰۲٫۲۶