مدیرکل بهزیستی استان همدان گفت: در استان همدان ۴۳ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در شهرستانهای مختلف فعال است.
اکبر سوری در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان در خصوص مراکز درمانی حوزه درمان ترک اعتیاد اظهار کرد: یکی از این مراکز مربوط به مراکز درمانی متادونتراپی و دیگری مراکز اقامتی میانمدت است.
وی با بیان اینکه دو نوع مرکز کاهش آسیب اجتماعی در استان فعال است، افزود: یک مرکز به نام شلتر یا همان سرپناه شبانه است و مرکزی که دارو درمانی در آن انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی همدان با بیان اینکه این دو مرکز در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و کنترل آن در جامعه راهاندازی شدهاند، در خصوص مراکز اقامتی میانمدت گفت: این مراکز تا به امروز فقط به بهبودیافتگان مجوز داده و کار این مراکز مبتنی بر درمان پرهیزمدار و فعالیت آنها براساس الگوهای همتاست.
وی با بیان اینکه اساس کار این مراکز اقامتی در خودمعرف بودن است خاطرنشان کرد: در این مراکز اجباری برای حضور یا عدم حضور بیمار نیست.
سوری ادامه داد: طول دوره اقامتی در این مراکز ۲۱ روز تا یک ماه است یعنی در مراحل ۱۲گانه ترک اعتیاد، بیمار گام نخست را که همان سمزدایی است در دو هفته طی میکند.
وی با بیان اینکه از ۱۴۰ مرکز اقامتی در سالهای گذشته هم اکنون ۴۳ مرکز اقامتی در استان وجود دارد، تصریح کرد: این مراکز یا کمپها به صورت پراکنده در استان فعال هستند که شهرستان بهار با یک مرکز کمترین و همدان، ملایر و نهاوند بیشترین مراکز درمانی را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در این مراکز بیمار ابتدا سمزدایی شده و سپس وارد مرحله بعدی درمان میشود، بیان کرد: متأسفانه بیشتر خانوادهها تصور میکنند در این مراکز بیمار مراحل درمان را طی کرده است در صورتی که بیمار بعد از خروج از مراکز اقامتی به چرخه درمان ورود مییابد که این نگاه موجب انجام ندادن اقدامات بعدی برای آنهاست.
وی در خصوص تعرفه مراکز اقامتی گفت: پرداخت تعرفهها براساس جلسات شورای مبارزه با مواد مخدر و بهزیستی در هر استان متفاوت است که در حال حاضر این تعرفه در استان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.
سوری با بیان اینکه از اسفندماه سال ۹۳ صدور مجوز برای مراکز اقامتی لغو شده است، افزود: با لغو این مجوزها برنامه پایش و ارزیابی از این مراکز انجام و منجر به ابلاغ پروتکل جدید این مراکز شد.
وی ادامه داد: در پروتکل جدید حضور مددکار، مددیار خانواده، پزشک کمپ و کارشناس روانشناس در این مراکز الزامی شد و دارندگان کمپهای ترک اعتیاد وظیفه دارند خود را با تعرفه جدید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال سازگار کنند.
مدیرکل بهزیستی همدان در خصوص یکسانسازی و همانندسازی مراکز اقامتی خاطرنشان کرد: اکثر بیماران مراجعهکننده رضایت کافی در پرداخت تعرفه جدید را ندارند ولی استانداردسازی این مراکز هم باید مورد توجه بهزیستی قرار گیرد تا میزان اثربخشی آن افزایش یابد.