دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران ازاختصاص بیش از۳میلیارد و ۶۰۰ میلیون اعتبار به بخش درمان معتادان درسال جاری خبرداد وگفت: حدود ۷ میلیارد تومان هم ما به دستگاه های فعال در این حوزه تخصیص دادیم.
محمدرضا آذرنیا، دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص طرح ساماندهی معتادان متجاهر گفت: از شش ماهه دوم سال ۹۴ برنامه ها و اقدامات صورت گرفته در زمینه مشکلات معتادان بهتر از گذشته شده است، اعتبارات اختصاص یافته تا حدودی افزایش یافته، مرکز بهاران توسط شهرداری تهران راه اندازی شد. کیفیت غذا و میزان ظرفیت مراکز درمانی افزایش پیدا کرد و بخش خصوصی را به کار گرفتیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۴ مرکز غیردولتی از مراکز اقامتی با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر در این پروژه به ما کمک می کنند، بیان کرد: اکنون مرکز ماده ۱۶ از ۴۰۰ نفر به بیش از ۲۰۰۰ نفر سرویس می دهد. در حال حاضر ما می توانیم همزمان بیش از ۵ هزار نفر را تحت درمان قرار دهیم و به همین دلیل هم اواخر فروردین ماه دوباره طرح ساماندهی معتادان متجاهر را شروع کردیم که اکنون نزدیک به ۲ هزار نفر ساماندهی و تحت درمان قرار گرفته اند و ۲ هزار نفر هم (هر شب ۳۰۰ نفر جمع آوری) برای غربالگری و درمان سرویس دهی می شوند.
آذرنیا با بیان اینکه بعد از انجام دوره درمان خانم ها، مرکز شفق دوباره به مرکز درمان مردان تبدیل شد، اظهار کرد: به دلیل اینکه پس از درمان ۵۰۰ زن معتاد متجاهر که به مدت ۴ ماه و نیم به طول انجامید و پس از درمان و سم زدایی مددکاران ،آنها را رصد و به خانواده هایشان تحویل دادند دیگر امثال این زمان در سطح شهر دیده نمی شد و چون جایگزینی نداشتیم این کار را انجام دادیم نه اینکه مطلقا پاک شده باشند بلکه به صورت متجاهر که تظاهر به اعتیاد کنند، وجود نداشت.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران ادامه داد: اخیرا ظرفیت شفق ۱۰۷ نفر بود یعنی ۳۰۰ نفر خالی داشت که ما بعد از تفکیک کامل ۵ مرکز ماده ۱۵ را برای زنان احتمالی که به صورت متجاهر در سطح شهر دیده شوند، پیش بینی کردیم. این اقدام با موافقت استانداری تهران و هزینه شهرداری صورت گرفت. همچنین سازمان بهزیستی در راستای این اقدام بهترین مرکز درمانی خود را برای این زنان در اختیار ما گذاشت و اکنون ما ۵ مرکز ماده ۱۵ با ظرفیت ۳۰۰ نفر برای معتادان متجاهر احتمالی زن در صورت مشاهده برای سرویس دهی آماده کردیم ولی تاکنون کسی به این بخش اعزام نشده است.در واقع می توان گفت مرکز درمانی شفق به کارکرد قبلی خود برگشته به دلیل اینکه جایگزینی نداشته است.
وی با اشاره به مرکز درمانی اخوان تصریح کرد: این مرکز ۵۵۰ مددجو تحت درمان دارد، یک ماده ۱۶ دیگر به نام مرکز درمانی سعیدآباد داریم که توسط شهرداری در حال آماده سازی است. به احتمال قوی تا اواخر اردیبهشت راه اندازی خواهد شد.
آذرنیا با بیان اینکه زنان مددجو در کمپ شفق چند گروه بودند، افزود: یک گروه ۳۰۰ نفر بودند که ۲۹۳ نفر از آنها ظرف ۵ ماه درمان و به تدریج با اقدامات مددکاران و روانشناسان شناسایی و به خانواده هایشان تحویل داده شدند، بعد از درمان، ۲۷ نفر باقیمانده به مرکز بهاران اعزام شدند و ۸۰ نفری که خانواده هایشان شناسایی نشده بودند بعد از اتمام درمان و سم زدایی به دو مرکز ماده ۱۵ به هر کدام به ظرفیت ۴۰ نفر انتقال یافتند و هزینه های نگهداری آنها پرداخت شده و جزء بهترین و شیک ترین مراکز استان تهران می باشند و مدیرانشان نیز جزو کمپ داران طراز اول استان و رییس انجمن مرکز اقامتی هستند. تا زمانی که خانواده های آنها شناسایی شوند زنان در این مرکز میهمان ما هستند.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: زنان معتاد متجاهر مبتلا به HIV ایدز از همان مرحله اول جدا و به مراکز درمانی خاص معرفی شدند.
آذرنیا از کلیه دستگاه ها از جمله دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، استاندار تهران، رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر دکتر جزینی، سازمان بهزیستی، دانشگاه های ایران، تهران و علوم پزشکی به دلیل زحماتی که در این راستا متحمل شده اند، تشکر و قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۷ میلیارد تومان اعتبار به دستگاه های فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر پرداخت کردیم، اظهار کرد: این دستگاه ها شامل وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ها، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری بود. امسال برای این حوزه بیش از دو میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و در حوزه درمان نزدیک به ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون اعتبار اختصاص یافته و حدود ۷ میلیارد تومان هم ما به دستگاه ها فعال در این حوزه که از پیشگیری تا درمان را شامل می شود، تخصیص دادیم. این مبالغ غیر از اعتبارات شهرداری تهران برای ایجاد مراکز بهاران و حوزه های پیشگیری و سایر دستگاه ها است.