دبيرشوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بر ضرورت توجه جدي تر به توسعه خدمات کاهش آسیب اعتياد به ويژه در مناطق آلوده حاشيه شهر در استان خراسان رضوي تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان زاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در كميته درمان و حمايت هاي اجتماعي با بيان اينكه موادمخدر تهديد بسيار سنگيني است، اظهار داشت: دشمن با سرمايهگذاري عظيم تهديد فرهنگي موادمخدر، سعي دارد به توسعه كشورمان ضربه وارد و جوانان اين مرز و بوم را نابود كند.
وي افزود: بروز يك آسيب اجتماعي، ناشي از ضعف فرهنگي و اجتماعي است و براي مقابله با اين آسيبها به خصوص اعتياد بايد به مباحث فرهنگي و پيشگيري در جامعه توجه جدي شود كه متاسفانه توجه به اين حوزه كمتر از حوزههاي مقابله با عرضه و درمان و كاهش آسيب است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با تاكيد بر اينكه افزايش آگاهي و دانش مردم در مقابله با همه آسيبها از جمله اعتياد بسيار مهم واثرگذار ميباشد، اظهار داشت: بايد سطح آگاهي و اطلاعات مردم جامعه، نسبت به اعتياد موادمخدر افزايش يابد تا مردم خودشان به سمت و سوي اعتياد نروند.
قربان زاده افزود: اغلب معتادين از روي غفلت و ناآگاهي و بنابر علل رواني همچون اضطراب، استرس، شكستهاي روحي، فرار از مشكلات اجتماعي و فشارهاي روحي و كسب تفريح به سمت اعتياد رفتهاند كه براي پيشگيري از آحاد سالم جامعه ميتوان از اقدامات پيشگيرانه همچون افزايش آگاهي مردم، اطلاعرساني درست، توسعه ورزش همگاني، ايدهپردازيهاي نوين در جشنها و مناسبتهاي خانوادگي استفاده كرد؛ چرا كه سرمايه اصلي در حوزه مقابله با اعتياد، بايد بر مباحث پيشگيري استوار باشد.
وي ادامه داد: خدمات کاهش آسیب به منظور کم کردن زیان ها و آسیب های ناشی از اعتیاد در بین معتادان تزریقی و جلوگیری از سرایت بیماری های آنها به سایر معتادان یا جمعیت عمومی جزو اقداماتی است که طی چند دهه گذشته در دنیا توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.
دبير شوراي هماهنگي استان گفت: در ایران نیز حدود ۱۵ سال پیش خدمات کاهش آسیب در بین معتادان تزریقی زندانی و معتادان تزریقی در پاتوق ها به عنوان یک برنامه دارای اولویت مورد توجه جدی قرار گرفت كه با توسعه این برنامه ها، «اچ آی وی/ایدز»، هپاتیت و بیماری های نوپدید در جمعیت معتادان تزریقی به نحو قابل ملاحظه ای کاهش یافت که نشان از اثربخشی این برنامه ها داشت.
قربانزاده افزود: در برنامه هاي كاهش آسيب اعتياد با یکسری مشکلات مانند معتادان متجاهر خیابانی روبرو هستیم که بخشی از آنان نیاز به ساماندهی از طریق مراکز اقامتی دارند اما بخش قابل توجهی از آنها می توانند از طریق توسعه خدمات کاهش آسیب تحت پوشش قرار گیرند و مي بايست به گونه اب برنامه ريزي شود که بصورت داوطلبانه به مراکز درمانی سرپایی معرفی شوند و با هزینه کمتر و اثربخشی بیشتر تحت درمان قرار گیرند و نیاز به مداخلات و برنامه های اقامتی نداشته باشند.
به گفته دبيرشوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي در سال جاری، دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي با حمایت ستاد و كميته درمان و حمايت هاي اجتماعي استان ، برنامه های کاهش آسیب را به عنوان یکی از برنامه های اصلی و اولویت دار منظور و با مشارکت اعتباری و اجرایی دانشگاه علوم پزشكي، بهزیستی و شهرداری مشهد خدمات کاهش آسیب را توسعه قابل کمی و کیفی خواهد بخشيد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۰۲٫۱۱