دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از تغییر كاربری كمپ شفق به محلی برای سم زدایی و درمان مردان معتاد متجاهر خبر داد و گفت: زنان بهبودیافته ساكن در این كمپ برای ارائه خدمات توانمندسازی و كارآفرینی به مراكز بهاران و دو مركز ماده ۱۵ بهزیستی منتقل شدند.
محمدرضا آذرنیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۴۰۰ زن معتاد متجاهر نگهداری شده در كمپ شفق، دوره پنج ماهه سم زدایی و درمان كامل را طی كردند.
پیش از این كمپ شفق به عنوان نخستین مركز نگهداری زنان معتاد متجاهر درنظر گرفته شده بود.
این كمپ كه با پشتیبانی شهرداری تهران بازسازی و تجهیز شده زیر پوشش شورای مبارزه با مواد مخدر استان قرار دارد و در محدوده شورآباد كهریزك واقع است.
وی تصریح كرد: از این تعداد، ۲۷ نفر برای دریافت خدمات توانمندسازی و كارآفرینی به مراكز بهاران شهرداری پایتخت منتقل شدند.
شهرداری تهران سال گذشته متعهد شد كه با ایجاد ۴۴ مركز كارآفرینی و توانمندسازی بهاران در ۲۲ منطقه پایتخت، معتادان متجاهر را پس از سم زدایی و درمانی در كمپ ها، اسكان و زیر پوشش قرار دهد كه تاكنون ۱۴ مورد آن به بهره برداری رسیده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران یادآور شد: ۸۰ زن درمان شده نیز به منظور اسكان و دریافت خدمات مشاوره به دو مركز ماده ۱۵ بهزیستی استان منتقل شدند.
مراكز ماده ۱۵ به منظور ارائه خدمات درمانی و نیز كاهش آسیب افرادی كه به نحوی دچار اعتیاد به مواد مخدر یا روانگردان هستند تاسیس شده كه خدمات متنوعی از درمان سرپایی تا دوره های بستری میان و بلندمدت را ارائه میدهند.
آذرنیا خاطرنشان كرد: ۲۹۳ زن دیگر بهبودیافته ساكن كمپ شفق نیز با مجوز قضایی به خانواده های خود تحویل داده شدند.
*در صورت جمع آوری زنان معتاد متجاهر كمپ جدید جایگزین می كنیم
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به آغاز مرحله تازه جمع آوری معتادان متجاهر شهر تهران گفت: در این مرحله هیچ معتاد متجاهر زنی از سطح شهر جمع آوری نشده است.
مرحله جدید جمع آوری معتادان متجاهر شهر تهران در سال ۹۵ از اواخر فروردین ماه با هماهنگی دستگاه های مرتبط آغاز شد.
وی با اشاره به تداوم طرح های جمع آوری معتادان متجاهر شهر تهران افزود: براساس مشاهدات، شمار زنان معتاد متجاهر سطح شهر بسیار كاهش یافته است.
آذرنیا با اشاره به ظرفیت قابل توجه كمپ شفق برای نگهداری معتادان متجاهر تصریح كرد: در صورتی كه در طرح های آینده زنان معتادی از سطح شهر جمع آوری شوند، كمپ جدید اما كوچكتری برای نگهداری آنان در نظر می گیریم.
۱۳۷ كمپ و مركز درمانی دولتی و خصوصی در سراسر استان وظیفه نگهداری و سم زدایی مردان معتاد متجاهر را برعهده دارند.