دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي گفت: شهرستان خداآفرين يكي از پاكترين و بي مسئلهترين مرزهاي كشور بوده و كمترين دغدغه را در بين شهرستان هاي استان دارد .
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي؛ محمدعلي نصرتي روز دوشنبه در همايش پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي با موضوع اعتياد در خدا آفرين با اشاره به اينكه اين شهرستان در حوزه مرزباني و مرزنشيني يكي از بي مسئله ترين مرزهاست، با اخلاق بودن، وفاداري، اتحاد و يكپارچگي را ازجمله ويژگي هاي مرزنشينان اين شهرستان توصيف كرد.
وي از فرماندار اين شهرستان خواست تا از ظرفيت هاي آن و از فرصت هاي منطقه آزاد ارس جهت پركردن اوقات فراغت جوانان و گروه هاي هدف استفاده كند .
نصرتي با بيان اينكه امروز يكي از اصلي ترين دغدغه هاي جامعه در آسيب هاي اجتماعي اعتياد است، گفت: اعتياد منشاء آشفتگي هاي اجتماعي و جرائم خشن از جمله قتل، آدم ربايي و گروگانگيري است .
وي اعتياد به مواد مخدر را چهارمين عامل مرگ و مير در جهان نام برد و افزود: مواد مخدر به عنوان بزرگترين منكر قرن حاضر اركان و سرمايه هاي اجتماعي را در معرض نابودي قرار داده است.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر استان مواد ، مخدر را يكي از موانع توسعه دانست و گفت: با ورود مواد صنعتي و روان گردان ها و گسترش جمعيت درگير فضاي مجازي ، شرايط فعلي پيچيده تر شده و بخشي از توان مديريتي بايد صرف اين موضوع شود .
وي با اعلام اينكه ۶۵۵سايت اينترنتي در خصوص آموزش نحوه توليد و مصرف مواد مخدر فعاليت دارند، استفاده هوشمندانه از ظرفيت ها را راهكار مقابله با اين اقدام خصمانه برشمرد و افزود : بايد با ادبيات تاثير گذار نسبت به اطلاع رساني در زمينه آثار سوء مواد مخدر تلاش كرد.
نصرتي همچنين از فعاليت ۱۸هزار سايت ماهواره اي فعال در زمينه ترويج مصرف مواد مخدر خبر داد و آموزش مهارتها و آگاهي هاي لازم به فرزندان را ضروري دانست
وي هشدار داد: شبكه هاي ماهواره اي از انواع مواد مخدر به عنوان داروهاي نشاط آور و با عنوان هاي اغواگرانه مانند مرطوب كننده و خوشبوكننده جهت ترغيب افراد استفاده مي كنند.
وي از ماده كروكوديل به عنوان خطرناك ترين نوع مواد مخدر نام برد كه در تبليغات از آن به عنوان مكمل هاي غذايي و لاغر كننده نام برده مي شود.
نصرتي با تاكيد بر اينكه با سوداگران مرگ قاطعانه و بي امان مقابله مي شود، مقابه با عرضه ،شناسايي و پاك سازي مناطق آلوده ، تمركز بر فعاليت هاي پيشگيرانه ، توجه ويژه به كانون خانواده و افزايش پنج درصدي جذب معتادان با اولويت زنان و جوانان جهت درمان را بخشي از اولويت هاي شوراي مبارزه با مواد مخدر استان عنوان كرد.
وي اجتماعي و علمي كردن مبارزه با مواد مخدر در استان را بزرگترين دستاورد و سياست دولت عنوان كرد و افزود: راه توسعه جامعه ، وفاق و همدلي در فضاي خيرخواهانه و مديريت لازم امكانات بالقوه است.
معاون پيشگيري اداره كل بهزيستي استان نيز گفت: با گسترش نفوذ رسانه اي اگر فرهنگ استفاده از تكنولوژي را بلد نباشيم آسيب خواهيم ديد.
بهزاد وحيد نيا اظهاركرد: استفاده از مواد صنعتي در شهرهاي بزرگ گسترش يافته اما جامعه هدف مافياي اعتياد، جوامع كوچك و دهستان هاست و دانش امروزي ما براي فرزندان مان كافي نيست.
وي بازگشت پذيري اعتياد به دليل خروج سخت از اين معضل را دشوار اعلام كرد و افزود: در ساختار بهزيستي استان ۵۱۷ نفر به صورت مستقيم در درمان معتادان درگيرند و بيش از يك هزار و ۵۰۰ موسسه غير دولتي و ۵۳ گروه اجتماع محور در اين عرصه فعاليت مي كنند.
وحيدنيا از راه اندازي خط ملي اعتياد و وجود ۷۲ مركز مشاوره روان شناختي در استان آذربايجان شرقي خبر داد.
در حاشيه اين همايش نمايشگاهي با عنوان آموزش و پيشگيري از اعتياد جهت بازديد شركت كنندگان برگزار شد.
شهرستان خداآفرين با ۳۵ هزار نفر جمعيت در ۲۱۰ كيلومتري شمال تبريز، مركز آذربايجان شرقي و در نوار مرزي كشورمان با جمهوري آذربايجان قرار دارد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي۹۵٫۰۲٫۰۵