• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
9

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: کاهش ۲۵ درصدی معتادان در برنامه ششم نیازمند مشارکت عمومی است

  • کد خبر : 26121
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه باید پنج درصد از جمعیت معتادان کشور کاهش یابد، گفت: عملی کردن این هدف گذاری نیازمند مشارکت مردم است . علیرضا جزینی عصر سه شنبه در جشن آذربایجان شرقی، اسنا عاری از معتاد متجاهر با بیان اینکه مبارزه […]

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه باید پنج درصد از جمعیت معتادان کشور کاهش یابد، گفت: عملی کردن این هدف گذاری نیازمند مشارکت مردم است .

علیرضا جزینی عصر سه شنبه در جشن آذربایجان شرقی، اسنا عاری از معتاد متجاهر با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر حساس است و تهدیدات جدی از این ناحیه متوجه نیروی انسانی کشور است، گفت: بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر در کشور داریم که ۱۰ درصد زن و یک درصد آنها دانش آموز هستند.

وی با اشاره به اینکه ۲٫۶ درصد دانشجویان و ۲۰ درصد کارگران کشور گرفتار اعتیاد هستند، گفت: ۲۶ درصد معتادان کشور موادمخدر صنعتی مصرف می کنند.

جزینی با بیان اینکه مواد مخدر صنعتی و روان گردان از مشکلات اساسی است و آسیب جدی و غیرقابل جبران به جسم و روح وارد می کند ، اظهار کرد: این جنگ نرم دشمن است و می بایست هوشیارتر باشیم.

وی با اعلام اینکه امسال ۱۷ میلیون عدد قرص و آمپول غیرمجاز در کشور کشف شده است، مصرف سالانه مواد مخدر کشور را ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت: در ارتباط با این تهدید باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم .

جزینی با اشاره به اینکه در برنامه اول و سوم توسعه موضوع مبارزه با مواد مخدر جایی نداشت، گفت: در برنامه ششم در این زمینه توجه ویژه ای با رویکرد اجتماعی شده است .

وی اظهار کرد: مفهوم رویکرد اجتماعی یعنی بهره گیری از توان و مشارکت مردم که شاخصه آن اعتماد عمومی است .

جزینی با بیان اینکه برای این فرایند باید مصادیق وجود معتاد متجاهر را نداشته باشیم ، گفت: فعالیت استان آذربایجان شرقی در این زمینه خودنمایی می کند .

وی ورود خیران به موضوع پیشگیری از اعتیاد را ارزشمند دانست و گفت: سپرده شدن موضوع درمان معتادان به خیران در آذربایجان شرقی می تواند الگوی سایر استان ها باشد .

وی با بیان اینکه اعتیاد نخستین آسیب اجتماعی کشور است ، گفت: باید برنامه مفصلی برای کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در برنامه ششم توسعه داشته باشیم .

جزینی اظهار کرد: برنامه ششم توسعه از سال ۹۵ اجرا می شود ولی برنامه ریزی برای کاهش اعتیاد را از سال آینده شروع می کنیم.

وی بر ضرورت پررنگ کردن جایگاه مشارکت های مردمی در پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و گفت: محیط های آموزشی اهمیت فراوانی برای این موضوع دارند در حالیکه تنها ۱۰ درصد مراکز آموزشی تحت پوشش برنامه های پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدرهستند.

جزینی با بیان اینکه راه اندازی پژوهشگاه روانی اجتماعی در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان می تواند پایه علمی کشور در این حوزه شود ، بر ضرورت ایجاد کانون همیاری سلامت در حوزه دانشجویی برای فعال کردن این قشر تاکید کرد.

وی گفت: مشکلات فراوان ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی مسئولیت ما را حساس تر کرده، زیرا تولید این مواد در کمتر از شش ساعت و در مکانی کوچک امکان پذیر است .

وی با بیان اینکه نسبت به تغییر خلق فرزندان باید حساس باشیم، گفت: در کنار هر مرکز نگهداری معتادان موضوع اشتغال باید پررنگ شود .

جزینی با بیان اینکه ما پرچمدار مبازره با مواد مخدر در دنیا هستیم، گفت: بیش از سه هزار و ۵۰۰ شهید و ۱۲ هزار نفر جانباز در راه مبازره با مواد مخدر داده ایم .

وی بر جلب مشارکت مردمی در این راه تاکید کرد و گفت: از گروه های روحانی و نظامی برای جلب مشارکت بیشتر استفاده می کنیم .

جزینی با تاکید بر لزوم توجه به محیط های آموزشی در موضوع مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر از شروع آموزش چهره به چهره در سه استان خبرداد .

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با اشاره به گزارشی از عملکرد ۱۱ ماهه این شورا گفت: با وجود ۲۷۱ کیلومتر مرز مشترک در استان، جزو مرزهای پاک کشور هستیم.

محمدعلی نصرتی با اشاره به فعالیت شورا در حوزه مقابله، از کشفیات بیش از یک تن و ۶۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در ۱۱ ماهه امسال خبرداد و گفت: کشفیات امسال ۸۳ درصد نسبت به سال گذشته رشد نشان می دهد.

وی انهدام ۳۸ باند و امحای یک تن و ۷۴۰ کیلوگرم را از فعالیت های صورت گرفته در سال جاری عنوان کرد و گفت: در این مدت ۱۹ هزار قاچاقچی و توزیع کننده هم دستگیر شده اند .

وی از اهتمام این شورا به ایجاد مرکز ماده ۴۲ برای نگهداری و درمان زندانیان معتاد از سال آینده خبر داد.

نصرتی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری هم با همکاری نهادهای فرهنگی و آموزشی عملکرد قابل توجهی داشتیم، از راه اندازی رشته مشاوره اعتیاد در سطح کارشناسی ارشد در یکی از مراکز دانشگاهی این استان خبر داد .

وی با اعلام اینکه از ۲۶۷ مرکز درمانی ترک اعتیاد استان ۲۴۸ مرکز غیردولتی است ، گفت: این مراکز برای ۵۱ هزار معتاد خدمات می دهند .

نصرتی از ۸۹ نفر فوت شده در استان بر اثر مصرف مواد مخدر در ۱۱ ماهه امسال خبر داد و گفت: ۹ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داریم.

وی با اعلام اینکه از ۴۷۶ معتاد کارتن خواب استان ۲۸۲ نفر درمان و مرخص شده اند ، گفت: برای ۴۰۰ نفر در مرکز ماده ۱۶ و سایر مراکز اشتغال ایجاد شده است.

در این نشست از فعالان و اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر استان تجلیل شد .

آذربایجان شرقی با ایجاد مرکز اجباری ترک اعتیاد و توجه به مراکز اختیاری موفق به پاکسازی محیط های عمومی از معتادان متجاهر و کارتن خواب شده است .

منبع خبر: ايرنا ۹۴٫۱۲٫۲۵ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=26121

برچسب ها