وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه مقابله مؤثر با مواد مخدر صرفا با اراده جمعي جهاني محقق ميشود، گفت: همه كشورهاي جهان در قالب “أصل مسئوليت مشترك” ميبايست نقش آفريني موثري داشته باشند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحماني فضلي در ديدار با ويكتور ايوانف رئيس اژانس مبارزه با مواد مخدر روسيه گفت: از زمان ديدار ما در اكتبر گذشته در تهران تاكنون منطقه ما دچار تحولات مختلفي شده است از جمله تاثير تشديد تحركات تروريستي در منطقه خصوصا در افغانستان بر روند قاچاق. اين ناآراميها افزون بر تاثيرات مستقيم بر قاچاق، فضاي مناسبي را براي مجرمين جرايم سازمان يافته نيز فراهم مي آورد.
وي بر همكاري هاي دو جانبه تاكيد كرد و افزود: مواردي را كه در ملاقاتهاي قبلي توافق كردهايم از جمله توقف كشت و انهدام لابراتوارهاي توليد هروئين در افغانستان و شناسايي و تعقيب قضايي سران باندهاي قاچاق را با جديت پيگيري كنيم و اسنادي را كه تاكنون امضاء شده است با دقت و بدون وقفه اجرا كنيم.
وزير كشور بيان كرد: كشورهاي غربي در جريان تنظيم “بيانيه نشست ويژه” تلاش بيشتري داشته اند تا مواد مخدر را از يك مساله”چند وجهي” به يك موضوع صرفا “سلامتي و بهداشتي” تقليل دهند. به نوعي قانوني سازي و آزاد سازي انجام شود. البته آنها از دور دستي بر آتش دارند تبعات مواد مخدر به اندازه كشورهاي منطقه براي آنها مساله امنيتي نيست.
رحماني فضلي گفت: مقابله مؤثر با مواد مخدر، صرفا با اراده جمعي جهاني محقق خواهد شد و بدين منظور، همه كشورهاي جهان در قالب ” أصل مسئوليت مشترك” ، ميبايست نقش افريني موثري داشته باشند.
در ادامه اين ديدار طرفين بر هماهنگي و همكاري مناسب در جهت پيشبرد برنامه هاي مورد توافق دو كشور در اجلاس فروردين ماه مجمع عمومي سازمان ملل متحد و تمركز كشورها بر همپوشاني دو مقوله فعاليت هاي تروريستي و قاچاق مواد مخدر و تأمين منابع مالي برخي گروههاي تروريستي، از محل قاچاق مواد مخدر تاكيد كردند.
همچنين طرفين از رويكرد برخي كشورها و بالأخص دول اروپايي ، در كوچك شمردن تهديدات ناشي از معضل جهاني قاچاق مواد مخدر و اعتياد ، عليرغم داشتن ابعاد اجتماعي، امنيتي، اقتصادي ، بهداشتي و فرهنگي اين پديده و تقليل هدفمند ان در سطح يك مشكل صرفا بهداشتي اظهار نگراني كردند.
طرفين در ادامه تاكيد داشتند كه همكاري هاي منطقه اي ايران و روسيه، مي تواند، نقش راهبردي بي بديلي در زمينه مبارزه جدي با توليد و قاچاق مواد مخدر و پيش سازها داشته باشد و توفيق در روند همكاري هاي دوجانبه ايران- روسيه در عرصه هاي مختلف مبارزه با مواد مخدر، مستلزم تهيه برنامه زمانبندي شده و برداشتن گام هاي عملي در اين خصوص ميباشد.
گفتني است؛ در نهايت مقرر شد كار گروه مشتركي مركب از نمايندگان دو كشور تشكيل و زمينه هاي لازم را براي تحقق و إجرائي نمودن محورهاي توافقي فراهم كنند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۴٫۱۲٫۲۶