استاندار کرمان از معتادان به عنوان افراد آسیب دیده و بیمار یاد کرد و با تاكيد بر تغییر نگاه به معتادان در جامعه گفت: این افراد باید به خدمات ارزان و آسان برای ترک اعتیاد دسترسی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان ، علیرضا رزم حسینی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود: منطق، عقل، شرع و قانون قبول دارد که کاری کنیم تا معتادان مانند افراد بیمار دسترسی راحت و آسان به ترک اعتیاد داشته باشند.
وی ادامه داد: همانگونه که افراد بیماراز مزایای طرح تحول نظام سلامت بهره مند شده اند، افراد معتاد نیز باید به خدمات ارزان و آسان درمان اعتیاد دسترسی یابند.
وی تاکید کرد: باید برآوردی در استان کرمان انجام شود که بتوان از ظرفیت های موجود برای درمان معتادان استفاده کرد تا این بیماران نیز درمان ارزان و آسان بهره مند شوند.
رزم حسینی با تاکید بر اینکه سرعت عبور مواد مخدر سریعتر از حرکت های مقابله ای است، ادامه داد: آسیب های اجتماعی نیز با سرعت بیشتری نسبت به اقدامات پیشگیرانه حرکت می کند که باید این کندی ها برطرف شود.
وی تصریح کرد: با وجود کاستی های موجود در مسیر مقابله با اعتیاد و مواد مخدر، اما در صورتی که این تلاش ها انجام نشده بود امروز با آسیب های اجتماعی بسیار گسترده ای روبرو بودیم.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه رفع آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد باید روز به روز وضعیت بهتری داشته باشیم، گفت: بازگشت ۲۰ درصد از معتادان درمان شده در مراکز درمان ماده ۱۶ به زندگی سالم و به دور از اعتیاد نیز تا حدودی قابل قبول است و باید زمینه ای فراهم شود که این میزان افزایش یابد.
رزم حسینی با تاکید بر لزوم تغییر نگاه به یک فرد معتاد، عنوان کرد: با تغییر نگاه به معتاد، نگاه جامعه و خانواده ها به اعتیاد و فرد معتاد نیز تغییر کرده و همزمان با آن، روش های مبارزه نیز تغییر می کند.
وی تصریح کرد: در مناطق حاشیه ای شهر کرمان نیز به منظور مقابله با آسیب های اجتماعی و درمان و ساماندهی معتادان باید با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد اقدام شود.
وی بر همکاری تمامی دستگاه های فعال در کاهش آسیب های اجتماعی تاکید کرد و گفت: با همکاری دستگاه های اطلاعاتی در راستای برخورد با سران باندهای قاچاق مواد مخدر اقدام شده است زیرا اصل کار این افراد هستند که در پشت پرده فعالیت می کنند.
وی در ادامه سخنان خود به برگزاری انتخابات امن، سالم و قانونی در استان کرمان اشاره و بیان کرد: نرخ مشارکت در استان کرمان ۶۳ درصد بوده که این میزان در کشور ۶۲ درصد بوده است.
رزم حسینی تاکید کرد: انتخابات در استان کرمان در نهایت امنیت برگزار شد.
ارتقای رتبه استان کرمان در برخورد با خرده فروشان مواد مخدر
سردار حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان نيز در اين جلسه افزود: در ۱۱ ماه امسال ۹۴ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کرمان کشف شده است.
وی ادامه داد: میزان کشفیات مواد مخدر در استان کرمان نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درصد افزایش داشته است و رتبه استان کرمان در زمینه برخورد با خرده فروشان مواد مخدر از رتبه ۱۲ کشوری به رتبه سوم ارتقا یافته است.
دبير شورا بیان کرد: در راستای مقابله همه جانبه با بنیان های اقتصاد یو پولشویی باندهای مواد مخدر اقدامات تاثیرگذار ی در استان کرمان انجام شده که در این رابطه باید از اقدامات اداره کل اطلاعات تقدیر کرد.
چناريان تصریح کرد: میزان درصد اعتیاد زنان در دهه اخیر سه برابر افزایش داشته است که باید کار پیشگیری و فرهنگی در این زمینه مد نظر ویژه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: پاکسازی نقاط آلوده شهری و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر نیز در استان کرمان در آستانه نوروز به صورت ویژه مد نظر قرار گرفته است.
وی به اثرگذاری مراکز درمان ماده ۱۶ اشاره و بیان کرد: تاکنون ۳۰۰ نفر از بهبود یافتگان این مراکز در ردیف اشتغال قرار گرفتهاند.
چناریان به پاکسازی نقاط آلوده حاشیه شهر اشاره کرد و گفت: در این رابطه اقدامات مداخله اجتماعی با ایجاد و توسعه مراکز بهداشتی و درمانی (DIC) مد نظر قرار گرفته که در این رابطه مجوز راه اندازی دو مرکز صادر شده است.
وی یادور شد: مراکز DIC شناسایی افراد آسیب دیده، درمان و توانمندسازی آنهارا دنبال می کند تا افراد آسیب دیده با مشارکت خود در جهت بهبود و درمان اقدام کنند.
دبير شورا تاکید کرد: با همکاری شهرداری کرمان دو گرمخانه برای نگهداری معتادان بهبود یافته در مراکز کاهش آسیب ایجاد شده است تا از ورود مجدد آنها به چرخه اعتیاد جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: هر گرمخانه با ظرفیت نگهداری و ساماندهی روزانه ۳۵ نفر در هر سال ۴۵۰ میلیون ریال نیاز دارد که دراین رابطه در حال حاضر با خلاء اعتباری روبرو هستیم و در حال حاضر ۲۰۰ نفر برای ورود به گرمخانه ها آماده هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: دو طرح اشتغال زا نیز به منظور ایجاد اشتغال برای افراد درمان شده در مراکز درمان ماده ۱۶ تصویب شده است.
۱۰ نفر از اشرار در استان کرمان به هلاکت رسیده اند
سردار رضا بنی اسدی فرمانده انتظامی استان کرمان نيز گفت: در سال جاری با اقدامات هماهنگ دستگاه های مبارزه کننده با ورد مواد مخدر، ۱۰ نفر از اشرار به هلاکت رسیده و هشت هزار و ۹۷۱ نفر نیز در استان کرمان دستگیر شدهاند.
وی به توقیف یک هزار و ۶۶۲ دستگاه خودرو متعلق به قاچاقچیان اشاره و بیان کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۵ درصد رشد داشته است.
فرمانده انتظامی استان کرمان عنوان کرد: در سال جاری ۶۴ قبضه انواع سلاح نیز از قاچاقچیان کشف شده است .
بني اسد به برخورد با ۱۲۰ باند سازمان یافته مواد مخدر در استان کرمان اشاره کرد و ادامه داد : تاکنون ۳۷۹ نقطه آلوده شهری و ۱۲۴ نقطه آلوده روستایی در استان کرمان شناسایی شده است.
وي به هدف گذاری انجام شده برای برخورد با خرده فروشان مواد مخدر نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری با اجرای دو هزار و ۶۰ طرح ارتقای امنیتی، حدود سه هزار و ۸۰۰ نفر دستگیر و تحویل مقامات قضایی شده اند.
فرمانده انتظامي استان در بخش دیگری از سخنان خود از حضور حماسی مردم کرمان در انتخابات هفتم اسفندماه تقدیر کرد و گفت: در استان کرمان با مدیریت خوب دستگاه های ذیربط هیچ جای شبهه سیاسی وجود نداشته است.
بنی اسدی تاکید کرد: به اذعان هیات نظارت بر انتخابات استان کرمان، استاندار کرمان با کمال بی طرفی کار خود را برای اجرای انتخابات سالم، امن و قانونی در استان کرمان انجام داده اند.
وي افزود: در حوزه مواد مخدر صنعتی نیز نیروی انتظامی استان کرمان با افزایش ۹۸ درصدی کشفیات روبرو است. در آخرین محموله کشف شده بیش از ۳۰۰ کیلوگرم هروئین در ایست و بازرسی مرصاد کشف شده است.
بنی اسدی تاکید کرد: برآورد معتادان در استان کرمان حدود ۹۰ هزار نفر است و تاکنون پنج هزار و ۷۰۰ خرده فروش مواد مخدر نیز در این استان شناسایی شده اند.
وی به شناسایی دو هزار و ۸۰۰ معتاد پرخطر نیز اشاره و بیان کرد: شمار معتادان تحت درمان در استان کرمان نیز ۶۰ هزار نفر برآورد شده است.
ضربه ۱۴ میلیارد تومانی اطلاعات به قاچاقچیان
جباری مدیرکل اطلاعات استان کرمان از وارد شدن ضربه ۱۴ میلیارد تومانی به قاچاقچیان خبر داد و گفت: در صورت تداوم این روند، باندهای فعال مواد مخدر دست از سلسله کارهای ترددی خود می کشند.
وی تاکید کرد: حسب بررسی های انجام شده عمده باندهای مواد مخدر کار خود را متوقف کرده اند و الان مسیر کرمان برای آنها پرخطر شده و به سمت استان های همجوار رفته اند.
جباري عنوان کرد: براساس گزارشات موجود میزان کشت مواد مخدر در افغانستان به دلایلی از جمله افزایش قیمت مواد مخدر افزایش داشته است به گونه ای که امسال سومین کشت را نیز در برخی از ولایت های این کشور در حوزه مواد مخدر در این کشور شاهد بوده ایم.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان۹۴٫۱۲٫۱۲